reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

my lubimy głupie wyzwania i konkursy i wymyśliłam taki challange że jedno słuchało głośno muzyki na słuchawkach a drugie miała odczytać zdanie z ruchu ust (cytat z filmu) i przy drugiej kolejce stary miał zgadnąć zdanie "dziś jest styczeń a w październiku zostanę tatą", to było najdłuższe 30minut w moim życiu bo za cholerę mu nie szło, serce mi tak waliło że masakra. Ale jak już skumał o co chodzi to śmialiśmy się i płakaliśmy równocześnie.

reklama
Ja książkę znalazłam cos w stylu poradnik dla przyszłego taty a że mój mąż to zapalony czytelnik to chciałam mu dać niby przypadkiem między zamówieniami z empik a w środku zdjęcie pierwszego usg. Masz babo placek XD ale książkę i tak mu kupię, uwielbiam takie rzeczy :D
z drugiej strony to jest tak samo dla nas samych niespodzianka, wiec co się dziwić . Tym bardziej jak się tyle na to czekało.😍 a u Ciebie który to może być tydzień ?

Ja książkę znalazłam cos w stylu poradnik dla przyszłego taty a że mój mąż to zapalony czytelnik to chciałam mu dać niby przypadkiem między zamówieniami z empik a w środku zdjęcie pierwszego usg. Masz babo placek XD ale książkę i tak mu kupię, uwielbiam takie rzeczy :D
książka to super pomysł, może na dzień ojca już coś wymyślę. Bardzo lubię celebrować wszystko ;D

książka to super pomysł, może na dzień ojca już coś wymyślę. Bardzo lubię celebrować wszystko ;D
ooo tak. Ja też bym chciała coś na dzień ojca. A marzy mi się, że mój mąż się domyśli i kupi mi kwiaty na dzień mamy.😂 Haaha , chyba już zacznę mu podsuwać czyjeś stare zdj: o ale super, jest w ciąży a dostała na dzień mamy prezent.
Bo przecież to chłop i sam nie wpadnie. 😀

ooo tak. Ja też bym chciała coś na dzień ojca. A marzy mi się, że mój mąż się domyśli i kupi mi kwiaty na dzień mamy.😂 Haaha , chyba już zacznę mu podsuwać czyjeś stare zdj: o ale super, jest w ciąży a dostała na dzień mamy prezent.
Bo przecież to chłop i sam nie wpadnie. 😀
hahah, o tym samym pomyślałam jak to pisałam! było by to bardzo miłe, czasami trzeba pomóc szczęściu !

my lubimy głupie wyzwania i konkursy i wymyśliłam taki challange że jedno słuchało głośno muzyki na słuchawkach a drugie miała odczytać zdanie z ruchu ust (cytat z filmu) i przy drugiej kolejce stary miał zgadnąć zdanie "dziś jest styczeń a w październiku zostanę tatą", to było najdłuższe 30minut w moim życiu bo za cholerę mu nie szło, serce mi tak waliło że masakra. Ale jak już skumał o co chodzi to śmialiśmy się i płakaliśmy równocześnie.
Ojeju, ale super :D To musiało być piękne :) Ja swojemu powiedziałam odrazu z rana budząc go, bo wychodziłam do pracy. Nie wytrzymałabym żeby chować to dla siebie. Teściom powiedzieliśmy po tygodniu bo on by nie wytrzymał a jesteśmy blisko, mojej mamie przy okazji parę dni później, a tacie i siostrze którzy są za granicą znów po paru dniach. Ja tak czy siak musiałam wcześnie powiedzieć i by wszyscy wiedzieli bo już jestem na zwolnieniu. Ja jestem u was na październikowych tak jedną nogą, a trochę na wrześniowych bo wg OM 30.09,ale mówił że może być o 2 dni młodsza, a nast usg za 1,5tyg i może wtedy coś dokładniej się dowiem. A mam wrażenie że jednak mi trochę bliżej do was, bo na wrześniowych to o wózkach już rozmawiają, o połówkowych i wiecznych wymiotach i nudnościach, a dla mnie to brzmi jak daleeeeka przyszłość, bo też jestem po jednej stracie i na razie nadal podchodzę z dystansem. Nie wiem co mnie czeka na kolejnym usg, zwłaszcza że brak objawów i wcale nie czuję się jak w ciąży.

z drugiej strony to jest tak samo dla nas samych niespodzianka, wiec co się dziwić . Tym bardziej jak się tyle na to czekało.😍 a u Ciebie który to może być tydzień ?
W zasadzie nie mam pojęcia. Jeszcze się nie umawiałam na wizytę bo trochę czasu mi zajęło przetworzenie ze te testy są pozytywne (wszystkie 1000 które zrobiłam)
Robiłam testy owulacyjne i one pokazały 16 dni temu dwie kreski. Betę zrobiłam wczoraj bo chciałabym pogadać z mamą i rodzeństwem (mam 3 siostry i jednego brata :D) szczególnie ze starszymi co mają dzieci świeżo i wiedzą co i jak ale jeszcze nie zdecydowałam czy się przyznam.

Mąż mówi że weźmie wolne i mam pójść, więc tak zrobię. Byleby mi trochę ulżyło 🙈
Dzisiaj jedziemy na urodziny mojej mamy, ale narazie o ciąży im nie powiem. Kupiłam synkowi body z napisem, że będzie starszym bratem i założę mu jak jak będę w 10 tc i będzie dobrze. Aż się wierzyć nie chce, ze w pierwszej ciąży zrobiłam tylko test i od razu się wszystkim chwaliłam i w ogóle mi do głowy nie przyszło, że coś może być nie tak, aż do pierwszej wizyty 🥴
O mojej ciąży z córką też wszyscy od razu wiedzieli, a teraz czekamy i powiemy jak będę po I USG prenatalnym albo gdzieś jeszcze późnej 😉

my powiemy wszystkim we wielkanoc :) przygotuje jakieś jajka niespodzianki albo zajączki, coś wymyślę :) ale też już bym chciała wszystkim powiedzieć. Co do głodu to ja mam tak że przez cały dzień mogę nie jeść nic ale wieczorem mam ochotę na wszystko, i jestem bardzo wrażliwa na zapachy, wszystko mi śmierdzi
mi mój perfum śmierdzi teraz czystą wódką [emoji28]

reklama
Do góry