reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Przyjechaliśmy do moich rodziców, synek u mojego taty na rękach ja wchodzę z tortem, tata mówi do niego "zobacz co mama ma" na co on odpowiada "mama ma dzidzi tu(pokazując na brzuch)"
Tłumaczyliśmy mu ostatnio z mężem, że nie moze już po mnie skakać , ale nie sądziliśmy że niespełna dwulatek tak szybko podzieli się radosną nowiną 🙈😂
I body, które dzisiaj odebrałam z paczkomatu już się nie przyda 🙈
ale spontanicznie😍, to body na pewno wykorzystasz XD

reklama
Fajny pomysł z tym body:)
My chcemy rodzicom zamówić koszulki "najlepsza babcia", "najlepszy dziadek". Ale też dopiero za jakiś czas powiemy. Ja bym najchętniej poczekała do 10 tyg. ale mąż już nie może wytrzymać więc ustaliliśmy na razie, że nic nie mówimy chociaż do pierwszej wizyty u lekarza. Mam wizytę 14.02 (5+4) ale może przełożę na tydzień później.
My postanowiliśmy, ze powiemy drugim rodzicom po pierwszej wizycie lekarskiej, a powinno być już serduszko ;) jedni już wiedzą, bo widujemy się bardzo często z nimi, ale na razie powiedzieliśmy, ze z dystansem jest radość :)

Cześć! Ja też się przywitam, ale na razie nieśmiało, wiem dopiero od niedawna ;)
Jestem po 15 miesiącach starań, to moje pierwsze dwie kreski w życiu, mam 29 lat. Test pierwszy zrobiłam w poniedziałek 31.01, był pozytywny ale bardzo jaśniutki, wczoraj beta 130. Nie wiem kiedy dokładnie miałam owulację - robiłam testy owulacyjne i pozytywny wyszedł mi 16 dni temu.
Nie mam absolutnie żadnych objawów poza trochę bolącym biustem i takim ciągnięciem/kłuciem w brzuszku.
To pierwszy raz więc jestem baaaardzo zestresowana. Cały czas mam czarne myśli.
Bardzo chciałabym powiedzieć mamie, która urodziła 5 dzieci xD o porady ale nie wiem czy trochę nie za wcześnie.
Pozdrawiam Was cieplutko i życzę żeby wszystko było u Was jak najlepiej ❤️
Ja mojej mamie powiedziałam, ale więcej dowiaduje się od siostry, która już urodziła i z netu i z różnych medycznych portali:)
Gratulacje i trzymam kciuki ;) warto robić betę co dwa trzy dni i sobie sprawdzać przyrosty wtedy będziesz spokojniejsza :)

A ja siedzę wieczorem i mnie kłuje w jajnikach i trochę boli. Niby to normalne, ale oczywiście już stres 🙄 nie umiem wyluzować xD

Czesc kobietki, trudno znalezc czas na forum z moimi łobuzami, chyba tylko ja taka nieogarnięta jestem 😁
Nie martwcie sie tez mam co chwile jakieś kłucia jajników, ciągnięcia, bóle w podbrzuszu, kolejnego dnia nagle zanik objawów, a potem znowu to samo, raz piersi swędzą raz są twarde, a za chwile znowu jakieś miękkie i jakby mniejsze, ale to raczej wszystko jest normalne, w poprzednich ciążach też tak miałam.
A wiecie ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie miałam żadnych wymiotów, nawet większych mdłości także mam nadzieje że i teraz się obejdzie bez tego 🙂 Miałam za to ogromny apetyt, co niestety przełożyło sie na wage, w pierwszej przybyło 23 kg a w drugiej 20 😛

Czesc kobietki, trudno znalezc czas na forum z moimi łobuzami, chyba tylko ja taka nieogarnięta jestem 😁
Nie martwcie sie tez mam co chwile jakieś kłucia jajników, ciągnięcia, bóle w podbrzuszu, kolejnego dnia nagle zanik objawów, a potem znowu to samo, raz piersi swędzą raz są twarde, a za chwile znowu jakieś miękkie i jakby mniejsze, ale to raczej wszystko jest normalne, w poprzednich ciążach też tak miałam.
A wiecie ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie miałam żadnych wymiotów, nawet większych mdłości także mam nadzieje że i teraz się obejdzie bez tego 🙂 Miałam za to ogromny apetyt, co niestety przełożyło sie na wage, w pierwszej przybyło 23 kg a w drugiej 20 😛
miło, że doświadczona kobieta jest z nami i może nas uspokoić. Dobrze usłyszeć takie słowa, że to normalne i sama tak miałaś i wszystko się potoczyło dobrze. 🙂 o jej ja mam taki apetyt, że szok. Też pewnie dużo przytyje. Ja całe życie 61 kg wagi, wzrost 172, jak zacznę tak tyć to każdy się kapnie zaraz .😀

Czesc kobietki, trudno znalezc czas na forum z moimi łobuzami, chyba tylko ja taka nieogarnięta jestem [emoji16]
A wiecie ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie miałam żadnych wymiotów, nawet większych mdłości także mam nadzieje że i teraz się obejdzie bez tego [emoji846] Miałam za to ogromny apetyt, co niestety przełożyło sie na wage, w pierwszej przybyło 23 kg a w drugiej 20 [emoji14]
mnie to tylko jak na razie kręgosłup mėczy,ale w pierwszej ciąży nudno§ci i zgaga zaczęły mnie męczyć w 10 tygodniu, wolałabym tym razem żeby ich nie było [emoji1787]

reklama
miło, że doświadczona kobieta jest z nami i może nas uspokoić. Dobrze usłyszeć takie słowa, że to normalne i sama tak miałaś i wszystko się potoczyło dobrze. 🙂 o jej ja mam taki apetyt, że szok. Też pewnie dużo przytyje. Ja całe życie 61 kg wagi, wzrost 172, jak zacznę tak tyć to każdy się kapnie zaraz .😀
jaka tam doświadczona 😁 hehe chociaż troche już stara jestem, bo w tym roku 35 kończę. Z tego co czytam na forum to raczej wiele z Was jest boleśnie doświadczonych przez straty ciąż i moge sobie jedynie wyobrazić jak trudno jest teraz zwyczajnie cieszyć sie i nie przejmować. Ja nigdy nie poroniłam ale podczas trwania mojej ostatniej ciąży moja siostra poroniła dwa razy i jakoś tak nie do końca umiałam się nią cieszyć.

Do góry