reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

No to u mnie z KP w ogóle była jazda.
Pomimo cesarki miałam małego przy sobie non stop- tyle co go zabrali na ważenie i przetarcie. Także laktację rozkręcałam w 5 dni tak, ze zostawiłam dla banku w szpitalu prawie pół litra mleka przed wypisem do domu.
Mały całkiem nie chciał smoczka ani butelki i tak do 3 roku życia 🙀 ale 28.12.2021 mój mąż już załamał ręce na to ( chciał córkę robić a laktacja skutecznie blokowała moje zapłodnienie 😂😂😂😂) i tak oto tegoż dnia odstawiłam cycoholika- troszkę octu na sutek aby mu nie pachniał.
Powiedziałam ze cycy jest chore bo już za długo było używane i już musimy skończyć z cycy.
Pogłasial cycy, pocałował, powiedział „bye bye” i po krzyku 😂
I tak oto okres dostałam 14.01 po tym wszystkim, a już drugiego okresu po odstawieniu KP nie dostałam 😂
Mąż w raju a ja dalej nie dowierzam ze tak szybko załapało 😂😂😂😂

reklama
Powiem wam dziewczyny że ja też nie moge narzekać na nieprzespane noce z córką, pierwszą całą noc przespała jak miała 4 miesiące (owszem karmiona mm od początku) , do dziś pamiętam w jakiej panice wstaliśmy o 5 po jej pierwszej przespanej nocy...

W temacie przespanych nocek się nie wypowiem 😂
Moje dziecko nie daje się wciąż wykurzyć do swojego łóżeczka wiec dalej budzę się w środku nocy z dwiema syrkami na twarzy 😂 plus mały się dużo kręci w nocy i 2-3 razy popłakuje ale zaraz zasypia znowu.

ja się zbieram zbieram i ciągle to odwlekam, bo boję tego że będzie mi w kółko wył... Chociaż w dzień to zazwyczaj tylko do drzemki.. Ale jednak.. Czekam na jakiś lepszy moment, ale nie nadchodzi 😅
Ja miałam tak samo, ale szczerze mówiąc gdyby nie plany o ciąży to pewnie karmiła bym jeszcze z pół roku, to jednak taka bliskość, której już nic nie zastąpi. Teraz mam uczucie wkroczenia na inny poziom macierzyństwa, trochę szkoda, ale z drugiej strony to już duże dziecko i cieszę się na następne maleństwo i kolejną przygodę z kp 😉
Myślę, że najtrudniej jest zaczac odstawianie mamie, takie małe dziecko szybko się przyzwyczaja 😉

Teraz już są po remoncie.
Ja mam wyjazd na autostradę 3 km od domu więc ino mig i jestem w Łodzi, mam tam super dojazd.
A z jakiej części łódzkiego jesteś?
Ja jestem z samych krańców:D przy granicy ze świętokrzyskim. Może kojarzycie ceramikę Paradyż:D to moje rejony.
Po remoncie są ale opinie są tragiczne, dlatego nie wiem czy na waszym miejscu brałabym pod uwagę ICZMP.
Mówią że tam dużo ludzi i tasmowka.
W temacie przespanych nocek się nie wypowiem 😂
Moje dziecko nie daje się wciąż wykurzyć do swojego łóżeczka wiec dalej budzę się w środku nocy z dwiema syrkami na twarzy 😂 plus mały się dużo kręci w nocy i 2-3 razy popłakuje ale zaraz zasypia znowu.
Mój 3 latek nadal do nas przychodzi. Na początku się cieszyłam i tuliłam ale teraz już jest kawał chłopa i się rozpycha :D

Ja jestem z samych krańców:D przy granicy ze świętokrzyskim. Może kojarzycie ceramikę Paradyż:D to moje rejony.

Mówią że tam dużo ludzi i tasmowka.

Mój 3 latek nadal do nas przychodzi. Na początku się cieszyłam i tuliłam ale teraz już jest kawał chłopa i się rozpycha :D
ta, moje kolezanka sobie chwali bo ona urodzila 4 lata temu tyle ze teraz sie wydało dlaczego. Lekarz ma stosunki z nia takie po znajomosci, ona go opłaca mimo ze prowadzi ja na nfz. A on bedzie z nią podczas porodu i on sam jej wybierze najlepsza polozna wiec jak ja to uslyszalam to odrazu odrzuciłam iczmp. Biorę pod uwagę salve lub medeor A także rydygiera.

Witam na dziś
Ale stron przybyło, nie doczytam tylko tak pobieżnie.Widac że emocje testów i bety za większością bo się tu wątek mamuśkowy robi.
Ja dziś wstałam o 8,ale potem jeszcze do 10 oko spadło. 1 pączek za mną.
Większość myśli jednak biegnie w stronę Ukrainy niż Tłustego Czwartku.
Mdłości nadal obecne blee...

Witam na dziś
Ale stron przybyło, nie doczytam tylko tak pobieżnie.Widac że emocje testów i bety za większością bo się tu wątek mamuśkowy robi.
Ja dziś wstałam o 8,ale potem jeszcze do 10 oko spadło. 1 pączek za mną.
Większość myśli jednak biegnie w stronę Ukrainy niż Tłustego Czwartku.
Mdłości nadal obecne blee...
ja się staram nie myśleć za dużo, pomoc nie dam rady, a stresując się jeszcze dodatkowo tym co się tam dzieje tylko zaszkodzę kropkowi.
Wiec poki mogę to staram się trzymać ta wojnę Rusko-Ukraińska z daleka od mojej świadomości….

Paczka nie zjadłam.
Nawet nie mam żadnych w domu🤓
Udało mi się zjeść płatki miodowe na mleko.
I pije gorzka herbatę.
I zastanawiam się jak ja wytrzymam 30 min jazdy autem do szpitala na usg skoro teraz moje mdłości się aktywują od zbyt gwałtownego poruszenia głowa 🙀🙀🙀🙀

Mam nadzieje ze jutrzejsze usg trochę mnie uspokoi ❤️

A tymczasem zastanawiam się czym nakarmię dzieciaki dzisiaj co by nie beltac do muszli przy każdym wdechu 😬

ta, moje kolezanka sobie chwali bo ona urodzila 4 lata temu tyle ze teraz sie wydało dlaczego. Lekarz ma stosunki z nia takie po znajomosci, ona go opłaca mimo ze prowadzi ja na nfz. A on bedzie z nią podczas porodu i on sam jej wybierze najlepsza polozna wiec jak ja to uslyszalam to odrazu odrzuciłam iczmp. Biorę pod uwagę salve lub medeor A także rydygiera.
Moja siostra rodziła w salve. Miała cesarke w ekspresowym tempie robiona bo ktg wyszło źle. Chodziła tam cała ciążę do ginekolog.
A do medeora, jak coś, będziesz chodzić do ginka czy tylko się zgłosisz że chcesz rodzic? Bo słyszałam dobre opinie.

reklama
Udało się mi naleśniki zrobić, sukces
Zbieram siły na jakieś porządki w pokoju ...zbieram i zebrać nie mogę ;)

Do góry