Ja odstawiłam pomału córkę od 5 miesiąca bo przez karmienie piersią miałam zawrty głowy i wymioty.Ja w domu miałam takiego ssaka, że był kp do 2.7 roku. Ciężko mi było go odstawić, jak udało się w dzień to noce zostały. I wtedy wylądowałam w szpitalu i tak zakończyło się nasze kp. Nie żałuję, że tak długo, ale na końcu już byłam tym zmęczona, tym bardziej że byłam w ciąży i strasznie mnie bolało jak jadł.
Jak on mówił, kocham cycusie. Przed 2 urodzinami zapytałam z czym chce tort w jakim kształcie, to powiedział, że w kształcie cycusiów
A teraz mam wrażenie że czuje pismo nosem, bo zaczął mówić o mleku, że gdyby było to by jadł, o nie, już nie w tym wieku .
reklama
Magdalenams
Fanka BB :)
Moim zaczęłam dawać dosyć duża kolację. Najczęściej różne kaszki z różnymi owocami. Potem w nocy najpierw proponowałam wodę. No i trochę na początku płakali ale nie było wielkich dramatów. Ogólnie obaj mi się odstawili bez żadnego problemu. Karmiłam starszego 15 mcy a młodszego niewiele dłużej.@Iwkar @Limonkaaa88 jak udało Wam sie odstawić? Zaczęłyście podawać MM?
Ja chce karmić do roczku o ile nie nastąpi samoodstawienie przez ciąże.
Tandemu sobie nie wyobrażam. Musze zacząć zagłębiać temat odstawienia
Magdalenams
Hop hop czy jest tu nadal jakaś dziewczyna z łódzkiego? Chciałam zapytać w którym szpitalu rodzi bo u nas w rejonowym gdzie rodziłam chłopaków robi się dno...
miętowa25
no ja poszlam... umowiona bylam a jutro wizyta u gina... wiec wyniki potrzebne. Wiec ja nie wyspana to wyniki pewnie straszne.Ja dziś nie poszłam wogóle nie spałam mdłości mega
Lekarz mówił zeby iść wypoczętym jutro spróbuję ale to chyba z nerwów
Animowana
Ja odstawiałam rocznego synka, bo zależało nam na małej różnicy wieku, a niestety karmienie dwukrotnie skutecznie blokowało płodność więc do roku chciałam go karmić, żeby nie robic tego jego kosztem, a po odstawiłam bez mm, kompletnie nie chciał ruszyć, nawet mojego mleka z butelki. Więc stopniowo ograniczałam wszystkie najmniej ważne, potem zmienilismy usypianie na bez piersi, aż zostało tylko nocne. Budził się tylko raz i jak się okazuje nie z głodu, wystarczy dać mu wody z bidonu i poprzytulac i spi dalej. Ale to też dużo od dziecka zależy, powodzenia !@Iwkar @Limonkaaa88 jak udało Wam sie odstawić? Zaczęłyście podawać MM?
Animowana
Dokładnie, spora kolacja ułatwiaMoim zaczęłam dawać dosyć duża kolację. Najczęściej różne kaszki z różnymi owocami. Potem w nocy najpierw proponowałam wodę. No i trochę na początku płakali ale nie było wielkich dramatów. Ogólnie obaj mi się odstawili bez żadnego problemu. Karmiłam starszego 15 mcy a młodszego niewiele dłużej.
Limonkaaa88
Ja odstawiałam w dzień zastępując pełnym posiłkiem najpierw jedno karmienie i tak kilka dni potem kolejne żeby nie tak odrazu a wieczorne odstawienie było na końcu, dawałam bidon z wodą jak się budził, ale poszło na prawdę sprawnie, było trochę płaczu ale to był pikuś, szybko się przyzwyczaił, u mnie też było łatwiej bo od 8 miesiąca przesypiał całe noce więc ja musiałam odstawić tylko wieczór. Kładłam się z nim na naszym łóżku, On się przytulał wtulony taki zasypiał i przenosiliśmy go potem do łóżeczka, jak był mąż to zasypiał z nami razem pomiędzy i odstawiany był do łóżeczka. Ja nie podawałam mm żadnego, pił ładnie i pije dalej normalne mleko, nie pił nigdy z butelki więc uznałam że bez sensu jest ładowanie się teraz w kaszki, mleczka itp.@Iwkar @Limonkaaa88 jak udało Wam sie odstawić? Zaczęłyście podawać MM?
ja się zbieram zbieram i ciągle to odwlekam, bo boję tego że będzie mi w kółko wył... Chociaż w dzień to zazwyczaj tylko do drzemki.. Ale jednak.. Czekam na jakiś lepszy moment, ale nie nadchodziU nas w ciągu dnia było dokładnie tak samo, każdy straszył że będzie masakra z odstawieniem, a poszło całkiem gładko, teraz po nocach spać nie mogę więc myślę, że to dobory moment i mam nadzieję, że będzie jak u Was
Limonkaaa88
U nas tez monitor oddechu grał gdzieś do nie wiem myślę 8/9 miesiąca, bo ja taka panikara.Dokładnie, najwięcej strachu i obaw jest tak naprawde w Nas- rodzicach a dziecko zazwyczaj radzi sobie świetnie, tak samo jest potem ze żłobkiem. Rodzic sie boi a dziecko po adaptacji świetnie sobie radzi
Jak sie na początku przeboleje to wszystko to potem jest luz bo im starsze dziecko tym ciezej odzwyczaić bo za dużo rozumie juz
Ja zadecydowalam ze przenosimy do pokoju jak wszedł na 2 karmienia w nocy wiec tez latalam itd ale tera zmam spokój ale kontrola jest zeby nie było niania caly czas właczona i do tego monitor oddechu ale z tego już bedziemy rezygnowac pomalu
Jak do żłobka poszedł to ja tak płakałam że mój dzidziuś musi iść do żłobka a ja do pracy a teraz w podskokach biega do tego żłobka, a ja nie raz mówię jeju on taki szczęśliwy tam idzie a moja mama zawsze mi powtarza - przestan ! Ciesz się ze idzie z uśmiechem niż jak codziennie miałby płakać heheh
reklama
Animowana
przespane noce od 8 miesiąca? Ty szczęściaroJa odstawiałam w dzień zastępując pełnym posiłkiem najpierw jedno karmienie i tak kilka dni potem kolejne żeby nie tak odrazu a wieczorne odstawienie było na końcu, dawałam bidon z wodą jak się budził, ale poszło na prawdę sprawnie, było trochę płaczu ale to był pikuś, szybko się przyzwyczaił, u mnie też było łatwiej bo od 8 miesiąca przesypiał całe noce więc ja musiałam odstawić tylko wieczór. Kładłam się z nim na naszym łóżku, On się przytulał wtulony taki zasypiał i przenosiliśmy go potem do łóżeczka, jak był mąż to zasypiał z nami razem pomiędzy i odstawiany był do łóżeczka. Ja nie podawałam mm żadnego, pił ładnie i pije dalej normalne mleko, nie pił nigdy z butelki więc uznałam że bez sensu jest ładowanie się teraz w kaszki, mleczka itp.