reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Udało się mi naleśniki zrobić, sukces
Zbieram siły na jakieś porządki w pokoju ...zbieram i zebrać nie mogę ;)
to jak już uzbierasz dla siebie to i dla mnie przekaz 😂😂😂 pranie wypadałoby by wstawić… zmywarkę ogarnąć, podłogę umyć…. Coś do gara wrzucić….
Naleśniki w sumie nie głupi pomysł.
Myśle o nich i mnie nie cofa wiec może by się udało 🤩
Maleńka Ty mój geniuszu 😍😍😍😍

reklama
Tak, ja też uwielbiam jak śpi z nami ,jak mąż na służbie to wtedy pozwalam spać mu ze mną bo raczej nie zwali mnie z łóżka :D ale już jak jest mąż to ja cala połamana wstaje a misiaczek śpi zadowolony z nogami na mojej głowie a z głową na męża głowie 😅🤦‍♀️ ale tak jak mówisz trzeba być konsekwentym, od urodzenia po każdym karmieniu odkładałam do łóżeczka wiec było łatwiej, bo dla takiego malucha raz czy dwa odpuścisz i one bardzo szybko się przyzwyczajają. Ja jeszcze miałam bardzo w głowie że go zgniotę uduszę kołdra czy coś bo ja mam raczej twardy sen i wolałam sama się zabezpieczyć niż potem pluć sobie w brodę.
Dokładnie masz rację! Mi też chodziło po głowie że mogę niechcący krzywdę zrobić. Dzieci tak wlasnie śpią że matka ma 15cm łóżka a i tak dziecka nie przesunie żeby nie obudzić🤣

Moja siostra rodziła w salve. Miała cesarke w ekspresowym tempie robiona bo ktg wyszło źle. Chodziła tam cała ciążę do ginekolog.
A do medeora, jak coś, będziesz chodzić do ginka czy tylko się zgłosisz że chcesz rodzic? Bo słyszałam dobre opinie.
Zglosic ze chce rodzic. Prowadziłam ciaze na nfz u tego co kolezanka chwali, ale no nie spodobała mi się jedna diagnoza i udałam sie do salve po konsultacje. Zostałam przy tym już. Takze juz nie chce szukać kolejnych lekarzy, byleby dotrwać do dnia porodu i wybrać dobrze szpital. JAK coś to w czerwcu mogę dać znać co i jak. 😊

Znajoma rodziła w sierpniu w Łodzi w Medeor, tzn. miała CC. Prowadziła ciążę u dr Hincza, on tam pracuje. Jak coś to mogę zapytać o opinie, ale jeszcze nie teraz, za jakiś miesiąc jak już nie będę ukrywać ciąży 😉

Mój roczniak od 6 miesiąca śpi w swoim pokoju, w swoim łóżeczku. U nas było tak, ze spał obok w koszu Mojżesza, jak wyrosl to kupiliśmy turystyczne i wciąż spał obok nas ale materac włożyliśmy ten docelowy z jego pokoju. Teraz normalnie tam śpi, bez żadnego ale. Noce są coraz gorsze.. ale stawiam i mam nadzieje, ze to kwestia skoku i zacznie za moment dreptać. Póki co ja umieram z bólu głowy, jakaś jestem taka mdła i wypluta. Mój mąż ma dzisiaj wolne a ja ciagle leżę.. jutro dla odmiany idzie na dobę a ja nie wiem jak to ogarnę jak będzie taka skopana noc i mój stan fizyczny jutro 🙄

I właśnie dla takich przypadków ja rodzę prywatnie. Nie są tu u nas ceny z kosmosu porównując resztę Polski za kilkanaście tys więc jestem szczęśliwa, każdy pomaga, nie ma możliwości ze ktoś Cie potraktuje tam jak śmiecia. Nie wyobrażalne jest dla mnie to co tam przeszłaś, biedna :(
Ile ja bym dała żeby w moim mieście była taka możliwość. Wolałabym zapłacić ale mieć komfortowe warunki. Tyle się nasłuchalam historii koleżanek które przy porodzie albo po poronieniu były potraktowane jak śmieci w szpitalu, że mnie to przeraża.
Fakt, że ja raczej z tych, które potrafią się obronić ale nie chciałabym się dodatkowo stresować w szpitalu.

reklama
Betti2 🥰🥰🥰 jesteś genialna kobieto 🥰🥰🥰🥰

Załączniki

• E8E9FC75-5472-4FB1-B7DA-BBBD62CC202A.jpg
    E8E9FC75-5472-4FB1-B7DA-BBBD62CC202A.jpg
    10,1 KB · Wyświetleń: 40
Do góry