reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ale napisalyscie dzisiaj stron! 😱
Na Pomorzu tez jest ładnie, dopiero weszliśmy do domu z synkiem 😍

Ja wieczorem marze o owsiance której na codzień nienawidzę ale jak przychodzi ranek to i tak jem jajka w rożnej postaci.

Dziewczyny jak to jest z łososiem wędzonym na gorąco, i łososiem wędzonym na zimno?

I co z tym sadzonym rozlanym? 😂 Można nie można? 😅
z tego co mówiła moja położna to łososia wędzonego na gorąco można w ciąży jeść, tylko nie za dużo i najlepiej żeby Łosoś pochodził z połowow a nie z hodowli. Jajko też mozna😉

reklama
Pamiętam ten dzień jak napisałaś na grupie, że straciłaś ciążę. Utkwiło mi to na maxa w pamięci, bo wstrząsnęło mną to bardzo. I sama już czułam coś pod skóra, że na swojej wizycie też nie usłyszę dobrych wieści. I tak właśnie za dwa dni było... i tak sobie tez myślę, że to że mam już córkę pozwoliło mi ta stratę przeżyć trochę łagodniej, chociaż i tak rozsypałam się na kawałki. 💔
Tak miało być niestety. A teraz jesteśmy tu i znów we dwie ten sam miesiąc wiec teraz już MUSI być dobrze ! ✊

Ja dziś na obiad się nie wysłałam bo będzie zupą warzywna i pieczona ryba.
Dziś nie miałam weny do gotowania 😉 na jutro wymyślę coś bardziej wykwintnego ale chodzi za mną zupa grochowa na wędzonce więc bliżej soboty pewnie upichcę wielki gar 😋

Ale napisalyscie dzisiaj stron! 😱
Na Pomorzu tez jest ładnie, dopiero weszliśmy do domu z synkiem 😍

Ja wieczorem marze o owsiance której na codzień nienawidzę ale jak przychodzi ranek to i tak jem jajka w rożnej postaci.

Dziewczyny jak to jest z łososiem wędzonym na gorąco, i łososiem wędzonym na zimno?

I co z tym sadzonym rozlanym? 😂 Można nie można? 😅
Można 😀 byleby nie surowe 😉

Jest ktoś z okolic Krakowa bardziej Gdów/Łapanów? 😀

z tego co mówiła moja położna to łososia wędzonego na gorąco można w ciąży jeść, tylko nie za dużo i najlepiej żeby Łosoś pochodził z połowow a nie z hodowli. Jajko też mozna😉
Łosoś wędzony jest nieszczególnie wskazany w ciąży, ze względu na to że zawiera bardzo dużo soli, a opary z wędzenia też są szkodliwe krótko mówiąc.

Witam Was w ten pogodny dzień. Dla mnie niestety taka pogoda z bardzo wysokim ciśnieniem jest migrenowa. Od wczoraj walczę z silnym bólem głowy. Mi na mdłości bardzo pomaga herbata cytrynowa Liptoma, dodaje do niej nieco cukru i wciskam jeszcze dodatkowo cytrynę. Ja dzisiaj na obiad mam kopytka. Nie mogę patrzeć na mięso więc rodzina ostatni ma dietę wegetariańską 😄

Ale pod warunkiem, że razem z Twoim szkrabem :D
Pomimo, że nudna księgowa bardzo lubię eksperymentować w kuchni i robić ciekawe potrawy a mój mąż to lubi klasyczne więc tylko ja jestem testerem :D
ale ja mam już dwójke i trzecie w drodze 😄😄 to trochę nas duzo😄😄 mój też woli klasyczne, a ja lubię czasem coś innego😉

reklama
Łosoś wędzony jest nieszczególnie wskazany w ciąży, ze względu na to że zawiera bardzo dużo soli, a opary z wędzenia też są szkodliwe krótko mówiąc.
sól owszem, niewskazana przy nadciśnieniu głównie, ale raz na jakiś czas w ciąży raczej można zjeść. To są informacje od położnej, ale każdy zrobi jak uważa.

Do góry