reklama
@Tojestemja ja trzecia dawka się zaczepiłam w sobotę a we środę test ciążowy wyszedł pozytywny.
teraz jest zmienione i certyfikaty są ważne 9 miesięcy a nie rok. Można wejść na swoje ikp i tam sprawdzić dokładnie do kiedy jest ważny.czyli dziewczyny podobnie jak u mnie. Ja się szczepilam w październiku, a 3 dawkę powinnam mieć w kwietniu. A certyfikat mam ważny rok od daty szczepienia? Czy do daty 3 dawki ?
Ja jestem po jednej dawce i to z tego cyklu co zaszłam. Już sobie odpuściłam, poszłam się zaszczepić i zaskoczyło. Wcześniej kilka miesięcy nic. Przechorowałam w listopadzie.Nie wiem czy to osobiste, ale każda z Was jest zaszczepiona? Bo ja mam 2 dawki, 3 dopiero w kwietniu, ale nie wiem co zrobić jeszcze. Muszę z lekarzem pogadać.
Na pierwszej wizycie lekarz mówił, żeby narazie się nie szczepić. Jeśli już to w 2 trymestrze. Choć ja chyba dopiero po porodzie się zaszczepie.
Ostatnia edycja:
Jaxtoxja
Zaangażowana w BB
Dziewczyny sprawdźcie sobie te plamienia czy nie są zwiastunem czegoś gorszego.
Ja na razie znikam.
Wam życzę powodzenia.
Bardzo mi przykro
Anasta07
Fanka BB :)
Przeczytaj artykuł na temat jajek na blogu mamy ginekolog (mimo że nie lubię jej) sensownie tłumaczy o co chodzi z tymi jajamiJa łososia wędzonego na gorąco wczoraj jadłam mój ginekolog mówi ze można raz na jakiś czas. Upiekłam go jeszcze w piekarniku bo coś mam uprzedzenie ale miałam ochotę olbrzymia.. a z tym jajkiem sadzonym to mnie zaskoczylyscie. Wiem ze ono jest smażone i temperatura wysoka ale ono nie jest surowe?
Tojestemja
właśnie weszłam w mObywatel i mam do 12.10. Ciekawe czy zmienia mi do kwietnia ?teraz jest zmienione i certyfikaty są ważne 9 miesięcy a nie rok. Można wejść na swoje ikp i tam sprawdzić dokładnie do kiedy jest ważny.
Anasta07
Ja też mam 2,trzecia w maju, także będzie już odpowiedni czas jeśli chodzi o zaawansowanie ciąży. I przed ciążą oczywiście nastawiałam się na szczepienie w ciąży, mój gin też jest za szczepieniem po pierwszym trymestrze, ale szczerze to poczekam jaka będzie sytuacja z covidem do maja. Duuużo się może jeszcze wydarzyć.Nie wiem czy to osobiste, ale każda z Was jest zaszczepiona? Bo ja mam 2 dawki, 3 dopiero w kwietniu, ale nie wiem co zrobić jeszcze. Muszę z lekarzem pogadać.
Pochwal się no tutaj. Jejku, niesamowite, 2mm i już serduszko To jest na prawdę cud...Ja po trzech dawkach i robię wszystko, żeby uniknąć zachorowania, szczególnie w pierwszym trymestrze.
A a propos dzisiejszej wizyty - 5+6 - mamy serduszko i 2mm człowieka
reklama
Sajfik
A to pandemia sie nie kończy? Myslalam ze jak maja w marcu znieść te restrykcje to tez ze szczepieniami w ciąży odpuszczaJa nie jestem zaszczepiona. Przeszłam covida. Badałam przeciwciała 2 tygodnie temu- mam dalej. Ostatnio jak bylam na wizycie lekarz mi mówił że szczepienie dopiero po 12 tygodniu. Jednakże on ze swego doświadczenia nie do końca rekomenduje szczepienie w ciąży. Wiem ze w tej kwestii lekarze mają różne zdanie.