reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
czyli dziewczyny podobnie jak u mnie. Ja się szczepilam w październiku, a 3 dawkę powinnam mieć w kwietniu. A certyfikat mam ważny rok od daty szczepienia? Czy do daty 3 dawki ?
teraz jest zmienione i certyfikaty są ważne 9 miesięcy a nie rok. Można wejść na swoje ikp i tam sprawdzić dokładnie do kiedy jest ważny.

Nie wiem czy to osobiste, ale każda z Was jest zaszczepiona? Bo ja mam 2 dawki, 3 dopiero w kwietniu, ale nie wiem co zrobić jeszcze. Muszę z lekarzem pogadać.
Ja jestem po jednej dawce i to z tego cyklu co zaszłam. Już sobie odpuściłam, poszłam się zaszczepić i zaskoczyło. Wcześniej kilka miesięcy nic. Przechorowałam w listopadzie.
Na pierwszej wizycie lekarz mówił, żeby narazie się nie szczepić. Jeśli już to w 2 trymestrze. Choć ja chyba dopiero po porodzie się zaszczepie.

Ostatnia edycja:
Ja łososia wędzonego na gorąco wczoraj jadłam mój ginekolog mówi ze można raz na jakiś czas. Upiekłam go jeszcze w piekarniku bo coś mam uprzedzenie ale miałam ochotę olbrzymia.. a z tym jajkiem sadzonym to mnie zaskoczylyscie. Wiem ze ono jest smażone i temperatura wysoka ale ono nie jest surowe? 🤔
Przeczytaj artykuł na temat jajek na blogu mamy ginekolog (mimo że nie lubię jej) sensownie tłumaczy o co chodzi z tymi jajami :)

Nie wiem czy to osobiste, ale każda z Was jest zaszczepiona? Bo ja mam 2 dawki, 3 dopiero w kwietniu, ale nie wiem co zrobić jeszcze. Muszę z lekarzem pogadać.
Ja też mam 2,trzecia w maju, także będzie już odpowiedni czas jeśli chodzi o zaawansowanie ciąży. I przed ciążą oczywiście nastawiałam się na szczepienie w ciąży, mój gin też jest za szczepieniem po pierwszym trymestrze, ale szczerze to poczekam jaka będzie sytuacja z covidem do maja. Duuużo się może jeszcze wydarzyć.
Ja po trzech dawkach i robię wszystko, żeby uniknąć zachorowania, szczególnie w pierwszym trymestrze.
A a propos dzisiejszej wizyty - 5+6 - mamy serduszko i 2mm człowieka :)
Pochwal się no tutaj. Jejku, niesamowite, 2mm i już serduszko 😍 To jest na prawdę cud...

reklama
Ja nie jestem zaszczepiona. Przeszłam covida. Badałam przeciwciała 2 tygodnie temu- mam dalej. Ostatnio jak bylam na wizycie lekarz mi mówił że szczepienie dopiero po 12 tygodniu. Jednakże on ze swego doświadczenia nie do końca rekomenduje szczepienie w ciąży. Wiem ze w tej kwestii lekarze mają różne zdanie.
A to pandemia sie nie kończy? Myslalam ze jak maja w marcu znieść te restrykcje to tez ze szczepieniami w ciąży odpuszcza 🤔

Do góry