reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Mnie dzisiaj jakoś wyjątkowo niewygodnie, mała bardzo się rozpycha, dzisiaj pierwszy raz strasznie kopnęła mnie pod żebro 🙈 aż podskoczyłam... kłuje mnie brzuch w różnych miejscach, gniecie, ciasno, wzdęcia, teraz zjadłam obiad to żołądek się odezwał... wróciły zaparcia, na zmianę ze skurczami jelit jak na biegunkę.... a było tak pięknie 💔
też tak macie? to już ten etap? czy nie powinno tak być i to ten okropny tardyferon na przykład...? 🥺
u mnie to samo, zaparcia i skurcze jelit, ja to niestety wiążę z tardyferonem 🫤 bo jako że mam hemoglobinę 11,7, czyli nienajgorzej i "zakaz" od fizjoterapeutki na branie żelaza to biorę raczej co 2 dzień i w tych dniach po żelazie jest gorzej. W pozostałe łykam Floradix. A jak wzięłam wczoraj drugi dzień z rzędu i jeszcze grill do tego to kiepsko było... Ale i bez żelaza już może być gorzej, bo te wszystkie narządy pouciskane.
Nieźle spacerujecie dziewczyny 🙂 ja niestety nie mogę, ale i bez tego większość dnia w ruchu. Dzisiaj musieliśmy pojechać na zakupy, lekko nie było 😏

reklama
Cześć Dziewczyny :)
Byłam dzisiaj na 3 prenatalnych, termin 27.10 lub 30.10 czyli albo 30+4 albo 30+1 i synus 1404 g .
Lekarka nie powiedziała nic ze za mała waga, wymiary poszczególnych części ciała tez super,wszystkie przepływy zbadała i są w normie… nie wiem … a ja się zastanawiam czy ta waga nie jest za mała? :( ja jak się urodziłam bylam drobniutka (2850) mąż ponoć tez w tych okolicach, ale czy aż tak może na to wpłynąć ?

Byłam dzisiaj na 3 prenatalnych, termin 27.10 lub 30.10 czyli albo 30+4 albo 30+1 i synus 1404 g .
Lekarka nie powiedziała nic ze za mała waga, wymiary poszczególnych części ciała tez super,wszystkie przepływy zbadała i są w normie… nie wiem … a ja się zastanawiam czy ta waga nie jest za mała? :( ja jak się urodziłam bylam drobniutka (2850) mąż ponoć tez w tych okolicach, ale czy aż tak może na to wpłynąć ?
skoro nic nie powiedziała, to czym się martwisz? 😊

moja mała w 29+4 ważyła 1460g i ginekolog uznała że może być z tych większych, a to malutka różnica pomiędzy nami, więc wszystko git 😊 skoro nic nie powiedziała tzn ze wszystko wporzadku.

To chyba nie jest zła masa, a w I i II trymestrze był powyżej 50 centyla? Jedno moje dziecko jest do mnie podobne i miało wyraźnie niższa masę niz pozostałe, które poszły bardziej w geny tatusia. Ważne, że przepływy dobre i wszystko ładnie wygląda na USG :)

To chyba nie jest zła masa, a w I i II trymestrze był powyżej 50 centyla? Jedno moje dziecko jest do mnie podobne i miało wyraźnie niższa masę niz pozostałe, które poszły bardziej w geny tatusia. Ważne, że przepływy dobre i wszystko ładnie wygląda na USG :)
Dzięki za pocieszenie :)
Od początku mówili ze albo z tych drobniejszych będzie albo ze waga OK, zależy który lekarz i na jakiej wizycie :)

mam dziwne pytanie, ćwiczycie mięśnie Kegla? jeśli tak, to czy podczas Wasze dzieci tak bardzo gwałtownie się ruszają? bo moja mała za każdym razem strasznie wierzga i trochę mnie to zastanawia i nie jestem pewna czy to dobry pomysł 🙊

reklama
Tak podobno według mojej położnej wagę dziecko dostaję po mamie a długość po tacie
Moje dwie córki pierwsza 17 lat temu ważyła 2830g a dł. 54cm druga tydzień temu z wagą 2790g i 55cma na usg wychodziła że ważyła 3350 +/- 500g
A teraz na cycu przybiera jak szalona takie maleństwo sznko się rodzi 😊

Do góry