reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Jejku dobrze że się odezwałaś, bo się martwiłam!! Trzeba przetrzymać, nie ma wyjścia a już niedługo zostało... ale bajzel niezły..

Hej, nawet ochoty nie miałam pisać dosłownie patologia na patologi.Jestem wszystkim WKU... W czwartek na USG prywatnie mialam.szyjke 2.9 waga dziecka 2350, w pon.na przyjęciu przez młodą miałam szyjkę 2.1 waga dziecka 2650.Dzis miałam wyjść do domu miałam.badanie na fotelu ,potem miałam USG gdzie wyszło że waga dziecka 2150 szyjka 1.7 z ujściem w kształcie litery u ale kanałem zamkniętym o co kur..chodzi mówi mi że łożysko już wyżej że tak gdzie to się już u zrobiło to już nie powinnam krwawić ale.mam.sie nie schylać itd i te sre ,przyszłam do sali się przebrałam na wypis godzinę bo mówiłam że muszę odebrać bo nie będę jeździć tyle km spakowała. Się i przychodzi lekarz inny mówi że muszę zostać a ja czemu a on bo procedury ,potem wpada inna lekarka mówi że muszę zostać bo procedury no i ktg pani zrobimy ja mówię ktg to ja miałam tylko na przyjęciu no i na konie wpada pielegniark i mówię pani słyszała że musi zostać a ja już, mówię a nie widać po mnie że już wiem.Wenflon wyjęty od nowa musieli mi wbijać bo przecież jeszcze przyszła 4 zastępowa ordynator że ona nie wiedziała ,e są takie procedury i no tak wyszło ... Ja pierdole tak się wkurwilam nie dość że każde USG ma inną wagę dziecka inna szyjkę nie było żadnego kształtu u do dziś o co k..chodzi ...w między czasie dostałam.pierwszy steryd w pon .dwa zastrzyki ledwo mi krew pobrali i odrazu w dupę się wbili na raz noga mi zdretwiala. Na drugi dzień inna zmiana mówi do mnie pani siada zastrzyk podam a ja mówię ale to w pośladek a ona nie to pod skórny ale ja mówię jak a ona jakąś clexane czy coś miała w ręku się zajebala moje nazwisko imię inne i by mi podała gdybym się nie zdziwiła i tak mi ***** podała że dupę moja na łóżku do CC laska oglądała taki kocioł.Jestem ***** przerażona tym wszystkim 3referncyjnosc bardzo dziękuję ....
o masakra, clexane zamiast sterydu, no drobna różnica 😯

Hej, nawet ochoty nie miałam pisać dosłownie patologia na patologi.Jestem wszystkim WKU... W czwartek na USG prywatnie mialam.szyjke 2.9 waga dziecka 2350, w pon.na przyjęciu przez młodą miałam szyjkę 2.1 waga dziecka 2650.Dzis miałam wyjść do domu miałam.badanie na fotelu ,potem miałam USG gdzie wyszło że waga dziecka 2150 szyjka 1.7 z ujściem w kształcie litery u ale kanałem zamkniętym o co kur..chodzi mówi mi że łożysko już wyżej że tak gdzie to się już u zrobiło to już nie powinnam krwawić ale.mam.sie nie schylać itd i te sre ,przyszłam do sali się przebrałam na wypis godzinę bo mówiłam że muszę odebrać bo nie będę jeździć tyle km spakowała. Się i przychodzi lekarz inny mówi że muszę zostać a ja czemu a on bo procedury ,potem wpada inna lekarka mówi że muszę zostać bo procedury no i ktg pani zrobimy ja mówię ktg to ja miałam tylko na przyjęciu no i na konie wpada pielegniark i mówię pani słyszała że musi zostać a ja już, mówię a nie widać po mnie że już wiem.Wenflon wyjęty od nowa musieli mi wbijać bo przecież jeszcze przyszła 4 zastępowa ordynator że ona nie wiedziała ,e są takie procedury i no tak wyszło ... Ja pierdole tak się wkurwilam nie dość że każde USG ma inną wagę dziecka inna szyjkę nie było żadnego kształtu u do dziś o co k..chodzi ...w między czasie dostałam.pierwszy steryd w pon .dwa zastrzyki ledwo mi krew pobrali i odrazu w dupę się wbili na raz noga mi zdretwiala. Na drugi dzień inna zmiana mówi do mnie pani siada zastrzyk podam a ja mówię ale to w pośladek a ona nie to pod skórny ale ja mówię jak a ona jakąś clexane czy coś miała w ręku się zajebala moje nazwisko imię inne i by mi podała gdybym się nie zdziwiła i tak mi ***** podała że dupę moja na łóżku do CC laska oglądała taki kocioł.Jestem ***** przerażona tym wszystkim 3referncyjnosc bardzo dziękuję ....
A byłaś w uck czy na zaspie?

Z tą wagą to pewnie błąd pomiaru, wystarczy że ktoś inny mierzy czy ręką drgnie i juz inna waga... Mój gin mówi że nie mierzy częściej jak co miesiąc bo się panie potem stresują jak wychodzi różna waga...
Ale w tym szpitalu to naprawdę masakra jakaś... Trzymaj się tam, najważniejsze żeby z Dzieciątkiem było wszystko ok ❤️

no raczej mamy ograniczone możliwości... paracetamol, zimne okłady, możesz sobie wziąć chłodny prysznic... nie wiem, chciałabym pomóc, ale mam doświadczenia w tej kwestii...

Przyszła mi wymieniona koszula do porodu od tej mama ginekolog i szczerze nie polecam, jeśli ktoś ją rozważa. Musiałam wymienić bo rozmiar M rozchodził mi się na biuście. A L sięga mi teraz za połowę łydki. Mój mąż stwierdził że wygłądam jak woźna w szkole 😆 muszę ją dać do krawcowej żeby mi to skróciła przed kolano inaczej nie wyobrażam sobie jak położna będzie mi w krocze zagladać podczas porodu z taką długością. Ogólnie jeśli ktoś rozważa zakup od mama ginekolog to nie przewidują tam, że możesz być niską babką z dużymi cyckami :) myślę że jak się ma 170 cm wzrostu to zupelnie inaczej by się układała.
A nie dają wam w szpitalu jednorazowych takich z rozcięciem do brzucha i wiozaniem? U mnie od raz na ip mi dali i później po kąpieli jeszcze jedną świeżą na przywitanie maleństwa
Swoje to już po porodzie na sali sobie można zmienić przy pierwszym prysznicu po porodzie
Sierpniowa mama 🙂
Wygląda jak na zdjęciu z mojego porodu ☺

Załączniki

• IMG_20220815_083847_765.jpg
    IMG_20220815_083847_765.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 78
reklama
mam problem z zupełnie innej działki, co o tym myślicie. kupiłam komode z ikei ta klasyczną z szufladami, stoi skręcona od niedzieli i tak z niej śmierdzi nowością, że nie idzie... umyłam woda z mydłem, zostawiłam otwarta na pierwsza noc, potem wsadziłam czarna herbatę bo podobno wyciąga zapachy, dzisiaj znów stała otwarta i nic... myślicie że mogę tam wsadzić ubranka? czy przejdą tym zapachem i małej się to może nie spodobać?
Spróbuj może sodę oczyszczona - po troszkę do woreczka i do każdej szuflady. Soda bardzo wciąga zapachy :)

Do góry