reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Mam dziś taki spadek energii i kryzys, że czekam tylko do II śniadania i wliczam sobie do węglowodanów kawę z mlekiem... Mogę zagryźć nawet płytą wiórową, byle tylko postawić się choćby do ukosa, bo na pion dziś nie liczę...
Ja to samo, obudziłam się o 4 na siku i już po spaniu :( ide na kawę a w sumie bardzo rzadko piję teraz

reklama
Ja to samo, obudziłam się o 4 na siku i już po spaniu :( ide na kawę a w sumie bardzo rzadko piję teraz
Ja się obudziłam jakoś o 3 w nocy w panice, że Mały się nie rusza. Zupełnie irracjonalnie, między jawą, a snem. Adrenalina poszła a sen razem z nią. Odliczyłam 10 ruchów dla spokoju, ale sen nie wrócił tak szybko...

Ja się obudziłam jakoś o 3 w nocy w panice, że Mały się nie rusza. Zupełnie irracjonalnie, między jawą, a snem. Adrenalina poszła a sen razem z nią. Odliczyłam 10 ruchów dla spokoju, ale sen nie wrócił tak szybko...
ja tak mam często rano, jest to moja pierwsza myśl... otwieram oczy i od razu czekam na kopniaka. 🤦🏻‍♀️ dzisiaj spałam jak dzidziuś, ale wczoraj co zasnęłam to budził mnie koszmar i to taki z tych najgorszych, potem obudziłam się cała zlana potem... ogólnie od tygodnia mam uciążliwe napady gorąca.... pogoda jest u nas mega wilgotna, ciągle pada i jest dość ciepło 27-29° i to działa na mnie fatalnie... wczoraj powiesiłam sobie jeszcze pranie w pokoju w którym siedziałam to już wgle tropiki... też Wam tak strasznie ciepło? Jak były te typowe upały to dawałam radę, a teraz ledwo zipie 😢

I tak dziewczyny do porodu prawie😉
Piszę prawie bo na 3 dni przed porodem bynajmniej ja tak miałam że spalam jak suseł nawet w nocy na siusiu nie wstawałam 😊
Eee taaam. Przed ciążą tak samo budzilam się w nocy, jak teraz. Nie ma co uogólniać. Nakręcanie się, że będzie "jakoś" nikomu jeszcze nie pomogło🙂

Hmm to jest nadzieja, że się w nią zmieszcze :D
zmieścić się pewnie zmieścisz ale to bardziej o komfort chodzi, uwierz jak masz taki mega mocny okres i ta wielka podpaske między nogami to chyba lepiej luźniej 🙈🙈🙈 przynajmniej ja tak miałam 🙈🙈🙈
Ja biorę te trzy co mialam ostatnio 🙈 dwie właśnie z dolce sonno i trzecia jakaś mi mama kupiła z misiem 🤪🤪🤪

zmieścić się pewnie zmieścisz ale to bardziej o komfort chodzi, uwierz jak masz taki mega mocny okres i ta wielka podpaske między nogami to chyba lepiej luźniej 🙈🙈🙈 przynajmniej ja tak miałam 🙈🙈🙈
Ja biorę te trzy co mialam ostatnio 🙈 dwie właśnie z dolce sonno i trzecia jakaś mi mama kupiła z misiem 🤪🤪🤪
Z misiem będzie najlepsza 🙂🙂

A tak w ogóle, to podejrzewam mojego męża o to, że rozwinąl mu się instynkt macierzyński. Niczego nie czyta, niczego nie wie, niczego nie ogląda, a jak wczoraj go podchwytliwie zapytałam, czy przy przewijaniu pampersa można ponosić pupę do góry ciągnąć za stópki, to na mnie spojrzał, jak na mordercę i zapytał, czy chce dziecku stawy powyrywać 😁😁😁

Uff skonczyłam prasowanie do rozmiaru 62, chyba za dużo tego wszystkiego nadostawałam, ale może chociaż nie będę musiala codziennie pralki wstawiać heh

Załączniki

• 20220825_102058.jpg
    20220825_102058.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 68
reklama
Do góry