reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Mam dziś taki spadek energii i kryzys, że czekam tylko do II śniadania i wliczam sobie do węglowodanów kawę z mlekiem... Mogę zagryźć nawet płytą wiórową, byle tylko postawić się choćby do ukosa, bo na pion dziś nie liczę...
Ja to samo, obudziłam się o 4 na siku i już po spaniu :( ide na kawę a w sumie bardzo rzadko piję teraz

reklama
Ja to samo, obudziłam się o 4 na siku i już po spaniu :( ide na kawę a w sumie bardzo rzadko piję teraz
Ja się obudziłam jakoś o 3 w nocy w panice, że Mały się nie rusza. Zupełnie irracjonalnie, między jawą, a snem. Adrenalina poszła a sen razem z nią. Odliczyłam 10 ruchów dla spokoju, ale sen nie wrócił tak szybko...

Ja się obudziłam jakoś o 3 w nocy w panice, że Mały się nie rusza. Zupełnie irracjonalnie, między jawą, a snem. Adrenalina poszła a sen razem z nią. Odliczyłam 10 ruchów dla spokoju, ale sen nie wrócił tak szybko...
ja tak mam często rano, jest to moja pierwsza myśl... otwieram oczy i od razu czekam na kopniaka. 🤦🏻‍♀️ dzisiaj spałam jak dzidziuś, ale wczoraj co zasnęłam to budził mnie koszmar i to taki z tych najgorszych, potem obudziłam się cała zlana potem... ogólnie od tygodnia mam uciążliwe napady gorąca.... pogoda jest u nas mega wilgotna, ciągle pada i jest dość ciepło 27-29° i to działa na mnie fatalnie... wczoraj powiesiłam sobie jeszcze pranie w pokoju w którym siedziałam to już wgle tropiki... też Wam tak strasznie ciepło? Jak były te typowe upały to dawałam radę, a teraz ledwo zipie 😢

I tak dziewczyny do porodu prawie😉
Piszę prawie bo na 3 dni przed porodem bynajmniej ja tak miałam że spalam jak suseł nawet w nocy na siusiu nie wstawałam 😊
Eee taaam. Przed ciążą tak samo budzilam się w nocy, jak teraz. Nie ma co uogólniać. Nakręcanie się, że będzie "jakoś" nikomu jeszcze nie pomogło🙂

Hmm to jest nadzieja, że się w nią zmieszcze :D
zmieścić się pewnie zmieścisz ale to bardziej o komfort chodzi, uwierz jak masz taki mega mocny okres i ta wielka podpaske między nogami to chyba lepiej luźniej 🙈🙈🙈 przynajmniej ja tak miałam 🙈🙈🙈
Ja biorę te trzy co mialam ostatnio 🙈 dwie właśnie z dolce sonno i trzecia jakaś mi mama kupiła z misiem 🤪🤪🤪

zmieścić się pewnie zmieścisz ale to bardziej o komfort chodzi, uwierz jak masz taki mega mocny okres i ta wielka podpaske między nogami to chyba lepiej luźniej 🙈🙈🙈 przynajmniej ja tak miałam 🙈🙈🙈
Ja biorę te trzy co mialam ostatnio 🙈 dwie właśnie z dolce sonno i trzecia jakaś mi mama kupiła z misiem 🤪🤪🤪
Z misiem będzie najlepsza 🙂🙂

A tak w ogóle, to podejrzewam mojego męża o to, że rozwinąl mu się instynkt macierzyński. Niczego nie czyta, niczego nie wie, niczego nie ogląda, a jak wczoraj go podchwytliwie zapytałam, czy przy przewijaniu pampersa można ponosić pupę do góry ciągnąć za stópki, to na mnie spojrzał, jak na mordercę i zapytał, czy chce dziecku stawy powyrywać 😁😁😁

Uff skonczyłam prasowanie do rozmiaru 62, chyba za dużo tego wszystkiego nadostawałam, ale może chociaż nie będę musiala codziennie pralki wstawiać heh

Załączniki

• 20220825_102058.jpg
    20220825_102058.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 71
reklama
Do góry