reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Mnie dzisiaj jakoś wyjątkowo niewygodnie, mała bardzo się rozpycha, dzisiaj pierwszy raz strasznie kopnęła mnie pod żebro 🙈 aż podskoczyłam... kłuje mnie brzuch w różnych miejscach, gniecie, ciasno, wzdęcia, teraz zjadłam obiad to żołądek się odezwał... wróciły zaparcia, na zmianę ze skurczami jelit jak na biegunkę.... a było tak pięknie 💔
też tak macie? to już ten etap? czy nie powinno tak być i to ten okropny tardyferon na przykład...? 🥺
Mi póki co zniknely zaparcia na rzecz porannej dwojeczki w biegu. To chyba po zelazie, bo zaczęło się dokładnie z pierwsza tabletka. Wolę tak niż jak były zaparcia :D nie narzekam
Z zoladkowych objawów właściwie ciągła zgaga. Zauważyłam, że jak jem obiad to dzieciaki się strasznie wiercą. Może dają mi znać żebym przestała się opychac 😜 no i już niezmiennie ciągle czuje ucisk na przeponę, więc gorzej się oddycha
Ale dziś udał mi się spacer na grzyby (ani jednego grzyba 😝) koło 4-5km w tępie slimaczym.

reklama
Dopiero co leglam się na łóżko ... Z kroplówką ...dostałam jakieś dwa zastrzyki w dupę niby to te sterydy,i 2razy luteina pod język i 2nospy ...jeszcze się nospe bierze??
Posiew , pochwy pobrany ,na USG szyjka zleciała do 2.1 tak gadała a o lozysku no krwawienia ,łożysko się może odkleic i dziecko umrze..
I już mi się rzygać chce bo widzę jak laska przede mną zajechała z bólami zamiast ja szybko brać to teraz po dwóch godzinach przed pielęgniarkami jak siedziałam w gabinecie otworzyła drzwi i klękała.z bólu z łzami a te nic nie mogą bo lekarz się nie może określic . Ten sterydy to mam nadzieję że dziś i jutro bo laska obok mówi że leży od czwartku i ma codziennie ale to dla mnie dziwne
Zostajesz na razie w szpitalu?

Pod żebra kopie rzadko, ale wpycha tam nogę i wymusza u mnie określoną, wygiętą pozycję ciała. Z jelitami różnie w zależności od tego ile zjem płatków owsianych danego dnia:D Płatki owsiane działają cuda. Ale ciasno, ociężale, niewygodnie i uczucie rozpychania się jest wszechobecne :D
Kurde ja jem płatki owsiane na śniadanie od lat, prawie codziennie i nic mi nie pomagają na zaparcia :( Przeciwnie - ostatnio mi po nich niedobrze, chyba się przejadłam... Tardyferon nie pomoże dodatkowo :/

@JM* Brak mi słów na to czekanie godznami na IP. Myślę, że nie wypuszczą Cię wcześniej niż przyjdzie wynik wymazu. A jakieś KTG będziesz miała zlecone? Ja już nie pamiętam ile tych serii sterydu było, pewnie będziesz miała jak ta kobieta z sali...

Ja byłam u trzeciego lekarza. Szkoda gadać, wg niego CC, ale "pani wybór". Oczywiście, kartki żadnej z pieczątką nie dał.

@JM* Brak mi słów na to czekanie godznami na IP. Myślę, że nie wypuszczą Cię wcześniej niż przyjdzie wynik wymazu. A jakieś KTG będziesz miała zlecone? Ja już nie pamiętam ile tych serii sterydu było, pewnie będziesz miała jak ta kobieta z sali...

Ja byłam u trzeciego lekarza. Szkoda gadać, wg niego CC, ale "pani wybór". Oczywiście, kartki żadnej z pieczątką nie dał.
W Bydgoszczy, gdzie leżałam ktg robili codziennie, każdej od określonego tygodnia. Dodatkowo tętno dziecka co dwie godziny przez całą dobę (nocne budzenie bardzo irytowało, ale dawało też ogromne poczucie bezpieczeństwa)

A co do okulisty... Brak słów...

Nie no są dwa dni sterydy plus drugi zastrzyk rozkurczowy a ona jeszcze dostawała kolejne dni rozkurczowe bo się dopytala.no ciekawe ile na ten wymaz ,pytałam na obchodzie czy brać żelazo mówil że nie bo hemo mam 11,7 ,luteina pod język więc tego swojego nie będę brała też szybciej wyszli niż weszli na ten obchód 🤦🤦 ktg miałam na IP młody wykopywał sprzęt normalnie cały czas się rzucał rysik nie nadążam za wzorem a.ja za klikaniem w przycisk a ti pewnie z głodu bo nic nie jadłam bo mówię krew pobiorą no i pobrali o 13,50 dobrze że żarcie wzięłam bo nawet na obiad się nie załapałam.

Mnie dzisiaj jakoś wyjątkowo niewygodnie, mała bardzo się rozpycha, dzisiaj pierwszy raz strasznie kopnęła mnie pod żebro 🙈 aż podskoczyłam... kłuje mnie brzuch w różnych miejscach, gniecie, ciasno, wzdęcia, teraz zjadłam obiad to żołądek się odezwał... wróciły zaparcia, na zmianę ze skurczami jelit jak na biegunkę.... a było tak pięknie 💔
też tak macie? to już ten etap? czy nie powinno tak być i to ten okropny tardyferon na przykład...? 🥺
ja czuje jak mała się rozpycha jk stoję.. normalnie stoję i takie nieprzyjemne uczucie jk nogi rozpycha albo ręce i widać kulkę na brzuchu.. bardzo dziwne uczucie🙈 tez czuje ze ciasno, ciężko mi się podnosić, czyje tez takie lekkie skurcze uk na okres 😬😬😬

reklama
ja czuje jak mała się rozpycha jk stoję.. normalnie stoję i takie nieprzyjemne uczucie jk nogi rozpycha albo ręce i widać kulkę na brzuchu.. bardzo dziwne uczucie🙈 tez czuje ze ciasno, ciężko mi się podnosić, czyje tez takie lekkie skurcze uk na okres 😬😬😬
ja czuje cały czas, jak stoje, jak siedzę, jak leżę... strasznie aktywna się zrobiła ostatnio 😬 ja czuje skurcze, ale typowo w jelitach. dzisiaj rano stwardniał mi brzuch, chyba pierwszy raz, wydaje mi się że to był pierwszy skurcz przepowiadający. dobrze, że już kończę prasowanie ubranek i kompletowanie wyprawki, bo muszę sobie dać na wstrzymanie i trochę zwolnić tempo.

Do góry