reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

U mnie nie zapowiadają ochłodzenia, cały przyszły tydzień ma być 28/ 29 stopni. Mi na szczęście nogi bardzo nie puchną, za to dzisiaj od rana już leżę z tyłkiem w górze z zimnym okładem na kroczu 😔 choroba mi trochę odpuszcza, więc mam nadzieję, że mi się poprawi jak już nie będę kaszleć
U mnie 28/29 to jest właśnie duże ochłodzenie 😁😁😁😁 Wczoraj było 35...

reklama
Nie jestem pewna jak z przedszkolami, ale na pewno dzieci uczęszczające do placówek żlobkowych mają szczepienie na ospę za darmo. Warto dopytać w przedszkolu🙂 No chyba, że jest starsza 🙂
Tylko dzieci żłobkowe mają za darmo, moja córka nie chodzi do żłobka. Myślałam nad tym szczepieniem, szczepię dzieci na meningokoki, bo to jest groźniejsze i chyba już na ospę mi brakuje budżetu, bo teraz na dwójkę musiałabym koło 1000 zł wydać. Teraz przynajmniej za rotawirusy nie będziemy musieli płacić, bo moje dzieci jeszcze miały płatne.

Tylko dzieci żłobkowe mają za darmo, moja córka nie chodzi do żłobka. Myślałam nad tym szczepieniem, szczepię dzieci na meningokoki, bo to jest groźniejsze i chyba już na ospę mi brakuje budżetu, bo teraz na dwójkę musiałabym koło 1000 zł wydać. Teraz przynajmniej za rotawirusy nie będziemy musieli płacić, bo moje dzieci jeszcze miały płatne.
Czyli nie pomogłam.. Ale z rota to dobra wiadomość.

loo są bezpłatne?? Miła odmiana .. ja młodego szczepilam na pneumokoki a na meningo nie ale chyba Mała teraz zaszczepie bo pamietam jak bardzo psychicznie mnie prześladowała ta reklama w tv… 😬😬😬

Mi się przesunęło z terminem na 25.09 🙄🙄🙄 doszłam do wniosku, ze od 10.09 przyspieszam działania porodowe bo ledwo żyje. Łydki mnie bola, stopy puchna, brzuch boli jak się w nocy przewalam na lozku… serio ledwo funkcjonuje… 29.08 mam wizytę u lekarza i się dowiem czy dam radę naturalnie czy mały uparciuch jest ułożony miednicowo (oby nie)
na te terminy co później wychodzą na USG raczej nie patrzą, a jaki miałaś z pierwszego USG? Co masz na myśli przez przyspieszanie działań porodowych? 😁 Ja mam nadzieję, że jeszcze będzie troszkę lepiej, bo nawet jak dni gorące, to jednak coraz krótsze i liczę, że jeszcze odetchniemy

Mi się przesunęło z terminem na 25.09 🙄🙄🙄 doszłam do wniosku, ze od 10.09 przyspieszam działania porodowe bo ledwo żyje. Łydki mnie bola, stopy puchna, brzuch boli jak się w nocy przewalam na lozku… serio ledwo funkcjonuje… 29.08 mam wizytę u lekarza i się dowiem czy dam radę naturalnie czy mały uparciuch jest ułożony miednicowo (oby nie)
ja w poprzedniej ciąży miałam młodego dwa tygodnie do przodu a i tak wywołali dopiero w terminie mimo cukrzycy i dużej szacowanej wagi 🙈

Jestem ciekawa jaka różnica będzie z Mała teraz. We wtorek się dowiem 🙈 w poprzedniej mój lekarz co do 100g obliczył szacowana wagę do porodu 😂 zobaczymy czy teraz tez tak dobrze oszacuje 🙈

loo są bezpłatne?? Miła odmiana .. ja młodego szczepilam na pneumokoki a na meningo nie ale chyba Mała teraz zaszczepie bo pamietam jak bardzo psychicznie mnie prześladowała ta reklama w tv… 😬😬😬
W Anglii to szczepią na to obowiązkowo i znajoma zjechała i teraz druga dawkę podawała dziecku to 380zl za meningo i pneumo. Młoda odczynu dostała na 3/⁴nogi ,trzecia dawka 200zl

reklama
Do góry