reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

No mi mówił żebym wytrzymała do 37tyg. A na sterydy jak mu mówiłam że dał mi w 36tyg to mówił że to było dawno a teraz się podaje już tak do 34tyg. No i w tamtej dostałam w 36tyg szyjka się skracała a poród w 41tyg.
U nas od 34tc nie stopuja już porodu, dają na porodówkę i hola. Może masz taką szyjkę, że się skraca ale trzyma! Ja w pierwszej ciąży chodziłam miesiąc z rozwarciem 1 cm i mi każdy lekarz mówił "w ciągu kilku dni pani urodzi". Zaufania wiec nie mam za grosz, bedize co będzie. U mnie jutro 34, bo ja chyba jestem tydzień do przodu względem Ciebie.

reklama
A więc na lepszym sprzęcie łożysko jest ponad 3cm od ujścia czyli jakby się podniosło ale jest nadal niskoschodzace też ma zwapnienia jak to już mówił na ten okres ciąży normalne.Natomiast szyjka poleciała w dół jak było 3,7 3sierpnia tak teraz 2,9 mówił że zmierzy optymistycznie bo zmierzył pesymistycznie ale wyszło to samo.

U gin mówiła że przy mierzeniu szyjki przezbrzuch dobrze jest aby pęcherz był pełny ale czy to prawda 🤷‍♀️
Jak wyglada takie podanie sterydów ? Musisz zostać na oddziale ?

Ja dziś kiepska się czuje brzuch cały czas twardy a jutro czekają mnie w sumie 2 godziny w samochodzie 😔

U nas od 34tc nie stopuja już porodu, dają na porodówkę i hola. Może masz taką szyjkę, że się skraca ale trzyma! Ja w pierwszej ciąży chodziłam miesiąc z rozwarciem 1 cm i mi każdy lekarz mówił "w ciągu kilku dni pani urodzi". Zaufania wiec nie mam za grosz, bedize co będzie. U mnie jutro 34, bo ja chyba jestem tydzień do przodu względem Ciebie.

Dokładnie ja miałam w pierwszej ciąży od 37 tyg 2 cm rozwarcia a skończyło się tydzień po terminie indukcja. Na szyjkę nie ma reguły.

U gin mówiła że przy mierzeniu szyjki przezbrzuch dobrze jest aby pęcherz był pełny ale czy to prawda 🤷‍♀️
Jak wyglada takie podanie sterydów ? Musisz zostać na oddziale ?

Ja dziś kiepska się czuje brzuch cały czas twardy a jutro czekają mnie w sumie 2 godziny w samochodzie 😔
Na oddział na parę dni a jak pytałam lekarza czy jak mogą nie podać to mówił że nigdy nie wiadomo co im w głowie siedzi i co zrobią.

Tak też myślę że te sterydy lepiej dostać przy Twoich krwawieniach, ale taka szyjka może długo trzymać, najważniejsze że się nie rozwiera. Ja tydzień temu w 31 tygodniu 2.4 mialam i cieszyłam się że taka długa:)
No ja z pierwszą chodziłam z tą szyjka na lekach i sterydach aż do 41tyg. Ale tam nie krwawilam ani kropelki. A tu Du****wie o co chodzi normalnie się nie dowiem chyba nigdy co jest tego powodem.

Kurcze z tym pomiarem glukozy to faktycznie od rozpoczęcia posiłku... Nie wiem jakąś pomroczność jasną w tej ciąży mam coś mi się przestawiło... Doktor faktycznie tłumaczyła że te 10-15 minut robi różnicę ale w tę stronę że jak później to już mniejszy cukier dlatego od rozpoczęcia się czas odlicza 😅
Oby po porodzie pamięć wróciła do normy 😂😂😂

No mi mówił żebym wytrzymała do 37tyg. A na sterydy jak mu mówiłam że dał mi w 36tyg to mówił że to było dawno a teraz się podaje już tak do 34tyg. No i w tamtej dostałam w 36tyg szyjka się skracała a poród w 41tyg.
No tak, ale sterydy nie odsuną w czasie poroduz, tylko przygotują dziecko na ewentualny wcześniejszy poród. Wg mnie, jak jest jakieś ryzyko, to lepiej dostać je wcześniej, niż póżniej i spokojnie czekać.

reklama
Kurcze z tym pomiarem glukozy to faktycznie od rozpoczęcia posiłku... Nie wiem jakąś pomroczność jasną w tej ciąży mam coś mi się przestawiło... Doktor faktycznie tłumaczyła że te 10-15 minut robi różnicę ale w tę stronę że jak później to już mniejszy cukier dlatego od rozpoczęcia się czas odlicza 😅
Oby po porodzie pamięć wróciła do normy 😂😂😂
O ile zakładasz karmienie piersią to możesz się rozczarować 😁

Do góry