reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Tylko dzieci żłobkowe mają za darmo, moja córka nie chodzi do żłobka. Myślałam nad tym szczepieniem, szczepię dzieci na meningokoki, bo to jest groźniejsze i chyba już na ospę mi brakuje budżetu, bo teraz na dwójkę musiałabym koło 1000 zł wydać. Teraz przynajmniej za rotawirusy nie będziemy musieli płacić, bo moje dzieci jeszcze miały płatne.
loo są bezpłatne?? Miła odmiana .. ja młodego szczepilam na pneumokoki a na meningo nie ale chyba Mała teraz zaszczepie bo pamietam jak bardzo psychicznie mnie prześladowała ta reklama w tv… 😬😬😬

reklama
Mi się przesunęło z terminem na 25.09 🙄🙄🙄 doszłam do wniosku, ze od 10.09 przyspieszam działania porodowe bo ledwo żyje. Łydki mnie bola, stopy puchna, brzuch boli jak się w nocy przewalam na lozku… serio ledwo funkcjonuje… 29.08 mam wizytę u lekarza i się dowiem czy dam radę naturalnie czy mały uparciuch jest ułożony miednicowo (oby nie)
na te terminy co później wychodzą na USG raczej nie patrzą, a jaki miałaś z pierwszego USG? Co masz na myśli przez przyspieszanie działań porodowych? 😁 Ja mam nadzieję, że jeszcze będzie troszkę lepiej, bo nawet jak dni gorące, to jednak coraz krótsze i liczę, że jeszcze odetchniemy

Mi się przesunęło z terminem na 25.09 🙄🙄🙄 doszłam do wniosku, ze od 10.09 przyspieszam działania porodowe bo ledwo żyje. Łydki mnie bola, stopy puchna, brzuch boli jak się w nocy przewalam na lozku… serio ledwo funkcjonuje… 29.08 mam wizytę u lekarza i się dowiem czy dam radę naturalnie czy mały uparciuch jest ułożony miednicowo (oby nie)
ja w poprzedniej ciąży miałam młodego dwa tygodnie do przodu a i tak wywołali dopiero w terminie mimo cukrzycy i dużej szacowanej wagi 🙈

Jestem ciekawa jaka różnica będzie z Mała teraz. We wtorek się dowiem 🙈 w poprzedniej mój lekarz co do 100g obliczył szacowana wagę do porodu 😂 zobaczymy czy teraz tez tak dobrze oszacuje 🙈

loo są bezpłatne?? Miła odmiana .. ja młodego szczepilam na pneumokoki a na meningo nie ale chyba Mała teraz zaszczepie bo pamietam jak bardzo psychicznie mnie prześladowała ta reklama w tv… 😬😬😬
W Anglii to szczepią na to obowiązkowo i znajoma zjechała i teraz druga dawkę podawała dziecku to 380zl za meningo i pneumo. Młoda odczynu dostała na 3/⁴nogi ,trzecia dawka 200zl

Wróciłam właśnie z imprezy rodzinnej. Wychodzi na to, że odkąd widać mi brzuch nie można ze mną rozmawiać na inny temat niż ciąża, poród, laktacja i dramatyczne miesiące które mnie czekają... Mam miazgę z mózgu :D Każda zmiana tematu to zaraz powrót do ciąża, poród, laktacja, dramat :D ile się nasłuchałam strasznych historii, powinien być jakiś ogólny zakaz straszenia ciężarówek 😅
I mimo, że tłumaczę, ze mogą mnie straszyć do woli, ale jako że nie mam żadnego doświadczenia to nie potrafię sobie wyobrazić tego co mi "obiecują", że moja wyobraźnia tego nie ogarnia to i tak opowieści się nie kończyły
Była mama bliźniaków urodzonych ponad 40 lat temu 😂 prala 120 pieluch tygodniowo!!

sorbifer durules? na mnie działał najmniej inwazyjne jeśli chodzi o jelita! wiec mam nadzieję że u Ciebie będzie podobnie 🙂

Ja przeżyłam wesele! nie było najgorzej, weszłam w kiecke, nie puchną mi stopy wcale, nie było takiego upału jak zapowiadali, jedzenie pycha no i nawet potańczyłam trochę ❤ ALE koleżanka z którą siedziałam przy stoliku, która z nami jechała w samochodzie powiedziała, że ma chorych rodziców, leżą z gorączka 39°C cytuje 'może covid może nie' także mam tydzień z głowy w oczekiwaniu na chorobę... 🙈
Koleżanka dzisiaj 38°C.... także... no.

reklama
Koleżanka dzisiaj 38°C.... także... no.
Jest spora szansa, że nie była jeszcze w okresie inkubacji. Teraz to szybko idzie. Trzeciego dnia od kontaktu u większości występują objawy. No i jest szansa, że sama zaraziła się po weselu. Ale atres dla Ciebie zupełnie niepotrzebny...

Do góry