reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Hehe ja też leżę pod wiatrakiem i się nie ruszam :D teraz mam blogi czas na nadgonienie forum
Ale niestety dzis jeszcze czeka mnie sprzątanie kuchni i mycie podłogi
A może to jest dobra okazja, żeby się przekonać, czy nie umyje się sama?🤔🤔 A tak w ogóle, to u nas mycie podłóg przejął mąż.Jeszcze nie wie, że na zawsze 😁

reklama
A jak myślicie może być różnica w pomiarze szyjki przez USG dopochwowo a brzusznie 🤔teraz mnie naszło bo mi mierzyli przez dopochwowo a on teraz chwilę tylko zlukal delikatnie przezpochwowym ale nie mierzył nim szyjki a zmierzył ja brzusznie 🤔
Bo oczywiście już czytam na forach i już nie jedna pisze że błąd pomiaru był🤦

A jak myślicie może być różnica w pomiarze szyjki przez USG dopochwowo a brzusznie 🤔teraz mnie naszło bo mi mierzyli przez dopochwowo a on teraz chwilę tylko zlukal delikatnie przezpochwowym ale nie mierzył nim szyjki a zmierzył ja brzusznie 🤔
Mi się zdarza, ze mam mierzone tak i tak na tej samej wizycie i pomiary są zgodne. Mogą się różnić między różnymi dniami albo różnymi lekarzami. Moja gin od II trymestru w ogóle przestała mi mówić ile mam, tylko informuje, że powyżej 2,5 cm.

A może to jest dobra okazja, żeby się przekonać, czy nie umyje się sama?🤔🤔 A tak w ogóle, to u nas mycie podłóg przejął mąż.Jeszcze nie wie, że na zawsze 😁
Good idea :D ale mąż w tym czasie będzie szorowal łazienkę
Nie jesteśmy zbyt dużymi czysciochami i ogólnie takie większe sprzątanie jest robione zawsze z okazji, że wyjeżdżamy na kilka dni i przychodzi do nas Pani opiekować się naszym kotem. I tu jest kłopot, bo jak nie posprzątam to ona mi posprząta i jest mi potem głupio :)
Mamy na szczęście roombe i ona odwala odkurzanie, zaczynam myśleć czy przy dzieciach nie kupić jeszcze takiej mopujacej.

Mi się zdarza, ze mam mierzone tak i tak na tej samej wizycie i pomiary są zgodne. Mogą się różnić między różnymi dniami albo różnymi lekarzami. Moja gin od II trymestru w ogóle przestała mi mówić ile mam, tylko informuje, że powyżej 2,5 cm.
No tak czytam że od 2,5 to już ryzyko i passery itd choć on mówił że passery więcej infekcji powoduje i nie poleca ... ale u mnie to nie ma co przez te krawienia te sterydy musze dostać ..

No tak czytam że od 2,5 to już ryzyko i passery itd choć on mówił że passery więcej infekcji powoduje i nie poleca ... ale u mnie to nie ma co przez te krawienia te sterydy musze dostać ..
Tylko Ty już jesteś w tym dość bezpiecznym czasie więc nie wiem czy jest sens ingerować w szyjke. Już wiele razy słyszałam, że zeszła do 2.5 i trzymała tal długo, że poród wywoływany po terminie. Oby wytrzymała jeszcze chociaż 3 tyg, trzymam kciuki

Wydaje mi się że bardziej dokładne jest mierzenie przezpochwowe, mi tylko tak mierzy nigdy nie mialam mierzonej przez brzuch. Inny aparat czy inny lekarz i już mogą być różnice w pomiarze, ale Twoja szyjka chyba ma dobrą długość. 2.9 tak? To na tym etapie ciąży chyba jest ok.

Tylko Ty już jesteś w tym dość bezpiecznym czasie więc nie wiem czy jest sens ingerować w szyjke. Już wiele razy słyszałam, że zeszła do 2.5 i trzymała tal długo, że poród wywoływany po terminie. Oby wytrzymała jeszcze chociaż 3 tyg, trzymam kciuki
No mi mówił żebym wytrzymała do 37tyg. A na sterydy jak mu mówiłam że dał mi w 36tyg to mówił że to było dawno a teraz się podaje już tak do 34tyg. No i w tamtej dostałam w 36tyg szyjka się skracała a poród w 41tyg.

reklama
Wydaje mi się że bardziej dokładne jest mierzenie przezpochwowe, mi tylko tak mierzy nigdy nie mialam mierzonej przez brzuch. Inny aparat czy inny lekarz i już mogą być różnice w pomiarze, ale Twoja szyjka chyba ma dobrą długość. 2.9 tak? To na tym etapie ciąży chyba jest ok.
Bardziej chodzi o to że z 3,7 zeszła na 2,9 no i te krawienia.. dlatego lepiej te sterydy dostać

Do góry