reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Dziewczyny a tak poza tematem ciazy, macie moze jakis sprawdzony sposob na pozbycie sie zapachu drewna z nowych mebli?
Maz zlozyl juz lozeczko i komode i nie jestesmy w stanie pozbyc sie z niej zapachu drewna. Jak do niej wloze swiezo wyprane i wyprasowane ubranka to zaraz przejda tym zapachem 😣
Ale to jest zapach drewna, czy sklejki, kleju i innych paskudztw? Jak drewna, to bym zostawiła.. Jak inne paskudztwa, to po prostu musi się utlenić.

reklama
Wybrałam komode malm z 6 szufladami z ikei i szafe pax. Są super, do tego kilka polek kubelkowych eket i mam już gdzie pochować niezmierzone góry dzieciecych rzeczy :)
I tak mieszczą mi się tylko ciuchy w rozmiarze 50,56,62 i 68 😂 reszta musi zaczekac aż się zwolni miejsce.
Też własnie oglądam tą MALM z 6 szufladami, na szafę to już nie mam miejsca. :) będę musiała chyba często wymieniać rozmiary i chyba zaopatrzeć się w worki do pakowania próżniowego, żeby te za małe gdzieś upychać.

Też własnie oglądam tą MALM z 6 szufladami, na szafę to już nie mam miejsca. :) będę musiała chyba często wymieniać rozmiary i chyba zaopatrzeć się w worki do pakowania próżniowego, żeby te za małe gdzieś upychać.
A ja nie kupuję komody😁 Nie ma na nią miejsca. Maluch dostał pół szafy typu Komandor i będzie musiał to jakoś zaakceptować😁

Dziewczyny a jakie macie łóżeczka? Ja szukam takiego z możliwością dostawki do naszego łóżka bo mało miejsca mamy. Najlepiej takie zgrabne i z przewijakiem na górze (chociaż ten przewijak nie jest wymagany)
I my tez się decydujemy na komodę z Ikei Malm :)

Wybrałam komode malm z 6 szufladami z ikei i szafe pax. Są super, do tego kilka polek kubelkowych eket i mam już gdzie pochować niezmierzone góry dzieciecych rzeczy :)
I tak mieszczą mi się tylko ciuchy w rozmiarze 50,56,62 i 68 😂 reszta musi zaczekac aż się zwolni miejsce.
ja tylko bieżące rozmiary zawsze trzymam w komodzie, czyli teraz to będzie 56/62, jeden kolejny rozmiar zazwyczaj w jakimś pudle w garderobie, żeby można było przejrzeć a reszta ubrań leży w wielkich workach 😉
U mnie ubranka muszą czekać na swoją kolej. 2 dni temu bobasowe łóżeczko się zwolniło i córa poszła spać do brata do pokoju 🙂 koło weekendu mamy plan kupić szafę dla starszaków, jak przełożymy ich ubrania, to ogarnę komodę i zabiorę się za ubrania maluszkowe. Ale wiem, że mam ich bardzo dużo, więc nie stresuję się tym tematem, jak coś będzie brakować to dokupię po porodzie 🙂
Polecam trzymanie dziecięcych ubrań pionowo w szufladach, do tego jakieś przegródki np. z IKEA i udaje się zachować względny porządek.

Ja to mam zamiar prać i prasować wszystko na koniec sierpnia. To prasowanie ma tez za zadanie zabicie zarazków. Jak potem przechowujecie uprasowane rzeczy, żeby byly higienicznie czyste? Jakieś woreczki strunowe?
Ja przy pierwszej trzymałam normalnie w szafie bez żadnych ochraniaczy
Właśnie wracam od mojej ginekolog, powiedziała mi że wg niej te wyniki są w normie i dla niej to nie jest powód do zmartwień... że ona by sugerowała zmniejszyć dawkę euthyroxu czyli w moim przypadku odstawić bo biore najmniejszą... ale mam słuchać tamtej bo zna się lepiej i jest specjalistka w dziedzinie. Zmieniła mi żelazo na jakieś do picia - Feroplex, podobno paskudne 😅 jakieś doświadczenia?
Poza tym powiedziała, że mam unikać leżenia na plecach, bo małej się to nie podoba, ze ma wtedy niższe tętno i mnie się może robić słabo 🤷🏻‍♀️ kazała mi się przekręcić na bok i wtedy tętno było okej, podobno to normalne pomiędzy 26-28tc sie zaczyna 😊

Poza rym w ciągu 3tyg mała urosła z 608g do 1030g i wygląda na kilka dni starsza 😊 zdjęcia nie mam bo się wierciła za bardzo 🤷🏻‍♀️
Mi jak położna bada tętno to mam zawsze 140 do 146 mówią że dobre jest, teraz nie wiem ale nic nie mogę zaradzić że mój kręgosłup idzie na leżenie na wznak,bo nie wyrabia na bokach 😔

Ja ubrania takich małych dzieciaczków piorę w 60 stopniach, w proszku, bez płynu do płukania, u mnie program niby 3 godziny, ale pierze krócej. Dla maluszka mam zdecydowaną większość w jasnych kolorach i nie muszę rozdzielać

A ja tak czytam.... Nie mam kompletnie nic powyżej 62😁😁 Stwierdzilam, że najpierw się dowiemy, co nam się sprawdza, potem dokupimy. My jesteśmy nietypowi widzę. Teściowej nie ma, moja Mama za daleko i zbyt zajęta swoją teściową, by Jej dokładać cokolwiek. Dzieci w najbliższym otoczeniu urodzą się z naszym albo są już dawno conajmniej w przedszkolu, jak nie w szkołach. Będzie pierwszy, więc nawet po rodzeństwie nic nie ma. Taki przypadek😁

reklama
Właśnie wracam od mojej ginekolog, powiedziała mi że wg niej te wyniki są w normie i dla niej to nie jest powód do zmartwień... że ona by sugerowała zmniejszyć dawkę euthyroxu czyli w moim przypadku odstawić bo biore najmniejszą... ale mam słuchać tamtej bo zna się lepiej i jest specjalistka w dziedzinie. Zmieniła mi żelazo na jakieś do picia - Feroplex, podobno paskudne 😅 jakieś doświadczenia?
Poza tym powiedziała, że mam unikać leżenia na plecach, bo małej się to nie podoba, ze ma wtedy niższe tętno i mnie się może robić słabo 🤷🏻‍♀️ kazała mi się przekręcić na bok i wtedy tętno było okej, podobno to normalne pomiędzy 26-28tc sie zaczyna 😊

Poza rym w ciągu 3tyg mała urosła z 608g do 1030g i wygląda na kilka dni starsza 😊 zdjęcia nie mam bo się wierciła za bardzo 🤷🏻‍♀️
No ja ostatnio też zdjęć nie dostaje, to super urosła.
Widzisz uspokoiła Cię ale wiadomo lepiej iść do Endo ,a robiłaś już te dodatkowe badania?

Do góry