reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Wybrałam komode malm z 6 szufladami z ikei i szafe pax. Są super, do tego kilka polek kubelkowych eket i mam już gdzie pochować niezmierzone góry dzieciecych rzeczy :)
I tak mieszczą mi się tylko ciuchy w rozmiarze 50,56,62 i 68 😂 reszta musi zaczekac aż się zwolni miejsce.
ja tylko bieżące rozmiary zawsze trzymam w komodzie, czyli teraz to będzie 56/62, jeden kolejny rozmiar zazwyczaj w jakimś pudle w garderobie, żeby można było przejrzeć a reszta ubrań leży w wielkich workach 😉
U mnie ubranka muszą czekać na swoją kolej. 2 dni temu bobasowe łóżeczko się zwolniło i córa poszła spać do brata do pokoju 🙂 koło weekendu mamy plan kupić szafę dla starszaków, jak przełożymy ich ubrania, to ogarnę komodę i zabiorę się za ubrania maluszkowe. Ale wiem, że mam ich bardzo dużo, więc nie stresuję się tym tematem, jak coś będzie brakować to dokupię po porodzie 🙂
Polecam trzymanie dziecięcych ubrań pionowo w szufladach, do tego jakieś przegródki np. z IKEA i udaje się zachować względny porządek.

reklama
Ja to mam zamiar prać i prasować wszystko na koniec sierpnia. To prasowanie ma tez za zadanie zabicie zarazków. Jak potem przechowujecie uprasowane rzeczy, żeby byly higienicznie czyste? Jakieś woreczki strunowe?
Ja przy pierwszej trzymałam normalnie w szafie bez żadnych ochraniaczy
Właśnie wracam od mojej ginekolog, powiedziała mi że wg niej te wyniki są w normie i dla niej to nie jest powód do zmartwień... że ona by sugerowała zmniejszyć dawkę euthyroxu czyli w moim przypadku odstawić bo biore najmniejszą... ale mam słuchać tamtej bo zna się lepiej i jest specjalistka w dziedzinie. Zmieniła mi żelazo na jakieś do picia - Feroplex, podobno paskudne 😅 jakieś doświadczenia?
Poza tym powiedziała, że mam unikać leżenia na plecach, bo małej się to nie podoba, ze ma wtedy niższe tętno i mnie się może robić słabo 🤷🏻‍♀️ kazała mi się przekręcić na bok i wtedy tętno było okej, podobno to normalne pomiędzy 26-28tc sie zaczyna 😊

Poza rym w ciągu 3tyg mała urosła z 608g do 1030g i wygląda na kilka dni starsza 😊 zdjęcia nie mam bo się wierciła za bardzo 🤷🏻‍♀️
Mi jak położna bada tętno to mam zawsze 140 do 146 mówią że dobre jest, teraz nie wiem ale nic nie mogę zaradzić że mój kręgosłup idzie na leżenie na wznak,bo nie wyrabia na bokach 😔

Ja ubrania takich małych dzieciaczków piorę w 60 stopniach, w proszku, bez płynu do płukania, u mnie program niby 3 godziny, ale pierze krócej. Dla maluszka mam zdecydowaną większość w jasnych kolorach i nie muszę rozdzielać

A ja tak czytam.... Nie mam kompletnie nic powyżej 62😁😁 Stwierdzilam, że najpierw się dowiemy, co nam się sprawdza, potem dokupimy. My jesteśmy nietypowi widzę. Teściowej nie ma, moja Mama za daleko i zbyt zajęta swoją teściową, by Jej dokładać cokolwiek. Dzieci w najbliższym otoczeniu urodzą się z naszym albo są już dawno conajmniej w przedszkolu, jak nie w szkołach. Będzie pierwszy, więc nawet po rodzeństwie nic nie ma. Taki przypadek😁

Właśnie wracam od mojej ginekolog, powiedziała mi że wg niej te wyniki są w normie i dla niej to nie jest powód do zmartwień... że ona by sugerowała zmniejszyć dawkę euthyroxu czyli w moim przypadku odstawić bo biore najmniejszą... ale mam słuchać tamtej bo zna się lepiej i jest specjalistka w dziedzinie. Zmieniła mi żelazo na jakieś do picia - Feroplex, podobno paskudne 😅 jakieś doświadczenia?
Poza tym powiedziała, że mam unikać leżenia na plecach, bo małej się to nie podoba, ze ma wtedy niższe tętno i mnie się może robić słabo 🤷🏻‍♀️ kazała mi się przekręcić na bok i wtedy tętno było okej, podobno to normalne pomiędzy 26-28tc sie zaczyna 😊

Poza rym w ciągu 3tyg mała urosła z 608g do 1030g i wygląda na kilka dni starsza 😊 zdjęcia nie mam bo się wierciła za bardzo 🤷🏻‍♀️
No ja ostatnio też zdjęć nie dostaje, to super urosła.
Widzisz uspokoiła Cię ale wiadomo lepiej iść do Endo ,a robiłaś już te dodatkowe badania?

A ja tak czytam.... Nie mam kompletnie nic powyżej 62😁😁 Stwierdzilam, że najpierw się dowiemy, co nam się sprawdza, potem dokupimy. My jesteśmy nietypowi widzę. Teściowej nie ma, moja Mama za daleko i zbyt zajęta swoją teściową, by Jej dokładać cokolwiek. Dzieci w najbliższym otoczeniu urodzą się z naszym albo są już dawno conajmniej w przedszkolu, jak nie w szkołach. Będzie pierwszy, więc nawet po rodzeństwie nic nie ma. Taki przypadek😁
Ja jestem zawalana ubrankami po innych dzieciach. Nie chce być nieuprzejma ale będę musiała zacząć odmawiać, bo już nie mam gdzie tego trzymać.

@Kocka no ja nie używam tego programu dziecięcego bo... nie ma opcji 90 stopni :) Jeszcze w poprzedniej pralce miałam dość fajny programator, mogłam sobie ustalić liczbę plukan, temp i obroty - a teraz jestem skazana na najdłuższy program ze wstępnym praniem, którego nie da się wyłączyć. Ale ja mam pralkosuszarke, więc takie rzeczy bawelniane to ładuje suche brudne i wyciągam po 5h suche czyste ;)

@crainte Jak i tak musisz kupować, to robisz rozsądnie, bo może nie polubisz jakiegoś typu ubranka, potem będziesz wiedziała co Ci jest potrzebne. Też tak miałam z pierwszym dzieckiem - nic spadkowego. Przy czym ja mówiłam, że chętnie w ramach prezentu przyjmę ubranka i trochę tych większych rozmiarów dostawałam od rodziny. Ale wiem, że niektore mamy nienawidzą jak ktoś kupuje ubranka.

Ja jestem zawalana ubrankami po innych dzieciach. Nie chce być nieuprzejma ale będę musiała zacząć odmawiać, bo już nie mam gdzie tego trzymać.
Każda sytuacja ma swoje dobre i złe strony🙂 Ja muszę kupić, ale za to tylko i wyłacznie to, na co mamy ochotę. Znam siebie i wiem, że jakbym dostała 10 par bodziakow, które są całe, ale niekoniecznie w moim guście, to już bym innych nie kupowała🙂

Każda sytuacja ma swoje dobre i złe strony🙂 Ja muszę kupić, ale za to tylko i wyłacznie to, na co mamy ochotę. Znam siebie i wiem, że jakbym dostała 10 par bodziakow, które są całe, ale niekoniecznie w moim guście, to już bym innych nie kupowała🙂
Fajnie się kupuje mikro ciuszki :) ja kupiłam kilka dla przyjemności, ale już nie mogę więcej :p za dużo dostaje

reklama
No wlasnie ja kupowalam tez do 62-68 max a teraz dostalismy od znajomych 4 siaty ogromne ale ich corki sa niewiele starsze wiec ubranka sliczne i w idealnym stanie także chyba coś z tych moich zwrócę bo jeszcze mogę a wszystkiego nie zuzyje😀

Do góry