reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Screenshot_2022-07-04-18-58-12-413_com.android.chrome.jpg

reklama
Mam nadzieję, że nie zgłębię się w temacie i jakoś dotrwam na niskim ig. Tyle czasu zajmuje przygotowanie tych posiłków a jakbym miała jeszcze coś przeliczać to już w ogóle...ciężkie życie z tą cukrzycą
Pierwszy tydzień był ciężki, ale potem już masz w głowie, że 22,5g płatków owsianych, to 1,5 WW, czyli połowa mojego II śniadania 😁

A który masz tydzień i ile waży bo mnie te centylem zastanawiają. @crainte też ostatnio pisała że jest na 25 a według pewnego wykazu 50centyl. To ja już nie wiem jak to lekarze licza
Tydzień 28+1, waga 1076g centyl 16.7, tak dokładnie nie wiem jak to lekarze liczą, najważniejsze dla mnie że urosła bo ostatnio była na 10 centylu i lekarka zastanawiała się czy nie położyć mnie na patologię, teraz stwierdziła że może po prostu będzie taka chudziutka. Bo główka wyszła ok ale brzuszek mały.

Pierwszy tydzień był ciężki, ale potem już masz w głowie, że 22,5g płatków owsianych, to 1,5 WW, czyli połowa mojego II śniadania 😁
A są też apki które to przeliczają automatycznie. Ja używam Fitatu do liczenia kalorii, ale pokazuje na również te wymienniki. Jak miałam wysoki cukier w trakcie infekcji to też liczyłam WW w tej apce i całkiem było to wygodne. No tylko trzeba wpisywać dokładnie ile się używa składników.

Tydzień 28+1, waga 1076g centyl 16.7, tak dokładnie nie wiem jak to lekarze liczą, najważniejsze dla mnie że urosła bo ostatnio była na 10 centylu i lekarka zastanawiała się czy nie położyć mnie na patologię, teraz stwierdziła że może po prostu będzie taka chudziutka. Bo główka wyszła ok ale brzuszek mały.
No u Ciebie to się akurat sprawdza te centylem bo myślałam,że może ten wypis jej do dupki
A jakiego wykazu?😁😁😁
Wyżej wstawilam

Apki pomagają, ale jak co drugi dzień jem do II śniadania płatkow owsianych 1,5WW to serio zostaje w głowie szybko🙂

reklama
Do góry