reklama
crainte
Fanka BB :)
Pierwszy tydzień był ciężki, ale potem już masz w głowie, że 22,5g płatków owsianych, to 1,5 WW, czyli połowa mojego II śniadaniaMam nadzieję, że nie zgłębię się w temacie i jakoś dotrwam na niskim ig. Tyle czasu zajmuje przygotowanie tych posiłków a jakbym miała jeszcze coś przeliczać to już w ogóle...ciężkie życie z tą cukrzycą
Tydzień 28+1, waga 1076g centyl 16.7, tak dokładnie nie wiem jak to lekarze liczą, najważniejsze dla mnie że urosła bo ostatnio była na 10 centylu i lekarka zastanawiała się czy nie położyć mnie na patologię, teraz stwierdziła że może po prostu będzie taka chudziutka. Bo główka wyszła ok ale brzuszek mały.A który masz tydzień i ile waży bo mnie te centylem zastanawiają. @crainte też ostatnio pisała że jest na 25 a według pewnego wykazu 50centyl. To ja już nie wiem jak to lekarze licza
Anulka4247
A są też apki które to przeliczają automatycznie. Ja używam Fitatu do liczenia kalorii, ale pokazuje na również te wymienniki. Jak miałam wysoki cukier w trakcie infekcji to też liczyłam WW w tej apce i całkiem było to wygodne. No tylko trzeba wpisywać dokładnie ile się używa składników.Pierwszy tydzień był ciężki, ale potem już masz w głowie, że 22,5g płatków owsianych, to 1,5 WW, czyli połowa mojego II śniadania
No u Ciebie to się akurat sprawdza te centylem bo myślałam,że może ten wypis jej do dupkiTydzień 28+1, waga 1076g centyl 16.7, tak dokładnie nie wiem jak to lekarze liczą, najważniejsze dla mnie że urosła bo ostatnio była na 10 centylu i lekarka zastanawiała się czy nie położyć mnie na patologię, teraz stwierdziła że może po prostu będzie taka chudziutka. Bo główka wyszła ok ale brzuszek mały.
Wyżej wstawilamA jakiego wykazu?
crainte
Nie chce mi się liczyć dokładnie, ale wygląda na to, że mój 26+4 to dla mojego lekarza 26+4, a dla tego wykazu 27.No u Ciebie to się akurat sprawdza te centylem bo myślałam,że może ten wypis jej do dupki
Wyżej wstawilam
U Ciebie 26 miałaś ponad 900 to ponad 50centyli bo tam jest rubryka dla 10-50-90Nie chce mi się liczyć dokładnie, ale wygląda na to, że mój 26+4 to dla mojego lekarza 26+4, a dla tego wykazu 27.
reklama
crainte
A jak spojrzysz z tą wagą na 27, to który to centyl? Z dokładną wagą 908.U Ciebie 26 miałaś ponad 900 to ponad 50centyli bo tam jest rubryka dla 10-50-90