Początkowo chciałam kupić tylko Next2Me, bo drewniane łóżeczko się nie sprawdziło u synka (masa kontuzji
). Baby Hug to był hit wśród koleżanek i też kupiłam. Z perspektywy powiem Wam, że warto mieć oba sprzęty i jeśli planujecie większą ilość dzieci to brałabym nowe, bo jak mówicie ceny na OLX są zbliżone do tych ze sklepów. Ja mam w pracy w pracy bony Benefit i kupiłam za nie bony do Smyka, także mogłam po prostu dopłacić.
Babu Hug - był z nami non stop od powrotu ze szpitala. Ma regulowaną wysokość, także nawet siedząc wieczorem na kanapie mieliśmy stały widok na dziecko. Siatkowanie bardzo dobrze wpływa na przewiew i nawte w gorące dni córka nie była zgrzana. Od kiedy zaczyna lekko siadać często korzystamy z tej opcji "półsiadu" widzi wtedy co się dzieje, wodzi za nami wzrokiem, zabieram ją np. do kuchni i mam spokój, bo ma większe atrakcje niż leżąc na płasko
W baby hug fajne też jest to, że można dziecku puścić melodyjki
Next2Me - naprawdę najlepsze łóżeczko. Po pierwsze jest bardzo bezpieczne - też siatkowane, dziecko może spać w bardzo lekko pochylonej pozycji, można dopasować do wysokości łóżka rodziców. Ma opcję kołyski, co nam się bardzo przydało. Już wiemy, że nasze łóżeczko odkupi siostra, także nic się zmarnuje, a my planujemy się zaopatrzyć w doroślejszy model - Forever.
W ogóle mając dwójkę dzieci i masę powtarzających się prezentów, ciuszków itp w sytuacji gdy ktoś bliski pyta co kupić chyba warto poprosić o konkretną rzecz albo bon.. Wiem, że może nie jest to eleganckie, dlatego rada tylko do osób, z którymi mamy naprawdę bardzo bezpośrednie relacje. Można wtedy dopłacić sobie do jakiejś droższej i pożądanej rzeczy i nie zostaniecie z toną ciuszków czy zabawek.