reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Hej dziewczyny, ja miałam mieć wizytę 18 i lipa musiałam przełożyć bo miałam pilny wyjazd a teraz idę dopiero 1 kwietnia rano na prenatalne a popołudniu do gina. Dzisiaj byłam w aptece, bo dosłownie od 2 dni mnie tak krocze swędzi, że szok zaczerwienione wszystko mam, babka w aptece mówiła że może być wina wysokiego cukru 🤷‍♀️ a tak to mało wiele. Dzisiaj nax,la mnie ochota na sałatkę i nikt w domu że mną niechce jeść, salatka ze szpinakiem i buraczkiem No i feta😋 pycha

Załączniki

• Screenshot_20210320-165141_Gallery.jpg
    Screenshot_20210320-165141_Gallery.jpg
    404,7 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Jak ja wchodziłam w sobotę na sor to nikt nie mierzył temperatury, żadnego wywiadu tez ie było, ale w poniedziałek to juz i owszem.

Wiecie jak to jest w obecnych czasach z wizytą na Sorze? Miałam gorączkę przez dwa dni, w tym półtora dnia 38 stopni. Zbijalam paracetamolem za zgodą mojego ginekologa. Przeszło mi i już się cieszyłam, a tu dziś pojawiły mi się różowe plamienia. Nie dużo ale troszkę tego jest. No toż znowu zmartwienie.. a oczywiście jest sobota [emoji52] więc jakbym chciała sprawdzić co się dzieje to tylko na Sor. Ale jak zrobią mi wywiad i powiem,że dwa dni wcześniej miałam gorączkę 38 stopni to mnie pewnie nawet nie wpuszcza [emoji15] [emoji86]
A ja bym wspominała o gorączce. Ja bym wolała żeby wszystko dobrze sprawdzili i szczerze zostawili na oddziale pod dobrą opieką niż miałabym się stresować .

Hej dziewczyny, ja miałam mieć wizytę 18 i lipa musiałam przełożyć bo miałam pilny wyjazd a teraz idę dopiero 1 kwietnia rano na prenatalne a popołudniu do gina. Dzisiaj byłam w aptece, bo dosłownie od 2 dni mnie tak krocze swędzi, że szok zaczerwienione wszystko mam, babka w aptece mówiła że może być wina wysokiego cukru 🤷‍♀️ a tak to mało wiele. Dzisiaj nax,la mnie ochota na sałatkę i nikt w domu że mną niechce jeść, salatka ze szpinakiem i buraczkiem No i feta😋 pycha
hmmmm pobierz sobie probiotyki. Jakis lacovaginal dopochwowo i doustnie estabion mama/trivagin. No to jest etap ciazy co nie bardzo sobie piczke czyms posmarujesz. Normalnie to bym polecila jakis gynoxin i clotrimazol i jazda, ale nie mozna. Wietrz sie, narazie daruj sobie golenie, nos bawelniane gacie, myj sie najlepiej sama woda, a jak musisz miec mydelko to jakis mocovagin lub szare najlepiej, zrezygnuj z kapieli na rzecz prysznica, ale nie płucz nim się w środku. Tyle co z moich doswiadczen z grzybicami :p

Oglądam właśnie :D dopiero zaczęłam. I film El Camino obejrzeliśmy z mężem ale trochę mnie nudził.
El Camino trzeba obejrzeć dopiero po tym jak zobaczysz wszystkie sezony Breaking bed. Ja obejrzałam w zeszłym roku na początku pandemii. Nie mogłam Się z mężem oderwać. Świetny serial. Potem obejrzeliśmy El Camino. A następnie Better call Saul. Teraz czekamy na kolejny sezon tego ostatniego. 😉

El Camino trzeba obejrzeć dopiero po tym jak zobaczysz wszystkie sezony Breaking bed. Ja obejrzałam w zeszłym roku na początku pandemii. Nie mogłam Się z mężem oderwać. Świetny serial. Potem obejrzeliśmy El Camino. A następnie Better call Saul. Teraz czekamy na kolejny sezon tego ostatniego. 😉
No to my tez najpierw BB i El camino, a teraz Saul. :D dobry jest ten prawnik.

hmmmm pobierz sobie probiotyki. Jakis lacovaginal dopochwowo i doustnie estabion mama/trivagin. No to jest etap ciazy co nie bardzo sobie piczke czyms posmarujesz. Normalnie to bym polecila jakis gynoxin i clotrimazol i jazda, ale nie mozna. Wietrz sie, narazie daruj sobie golenie, nos bawelniane gacie, myj sie najlepiej sama woda, a jak musisz miec mydelko to jakis mocovagin lub szare najlepiej, zrezygnuj z kapieli na rzecz prysznica, ale nie płucz nim się w środku. Tyle co z moich doswiadczen z grzybicami :p
Dzięki wielkie, bo zaraz jak kotka będę tarła dupskiem o asfalt, tak swędzi

reklama
Bzdura, mam 30l. i gin kazał robić też pappa i bynajmniej nie po to zebym "poczuła się bardziej komfortowo".
Przykład pierwszy z brzegu, w mojej rodzinie dziewczyna zrobiła samo USG, nie było obciążeń w rodzinie i do 35l. było jej jeszcze daleko. Dziecko urodziło się z poważną wadą serca, gdyby zrobiła pappa byłaby szansa na wykrycie.
Nie napisałam przecież że młodsze dziewczyny nie powinny tego testu robić. Po 35 roku lekarz kieruje obligatoryjnie, a przed 35 jest to fakultatywne. Chodziło mi o to ze nawet jeśli MŁODEJ ciężarnej lekarz nie skieruje to ona może sobie taki test zrobić na własną rękę.
Moja przyjaciółka będąc w wieku 27 lat urodziła chłopca z ZD chociaż nigdy w rodzinie jej i jej męża nie było żadnego przypadku tej choroby. To było 12 lat temu. Chodziła prywatnie do ordynatora jednego z łódzkich szpitali położniczych. Nie dostrzegł żadnych nieprawidłowości w obrazie usg. Nie zlecił PAPPy. To było jej drugie dziecko. O chorobie dowiedziała się po porodzie.

Ostatnia edycja:
Do góry