reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Moje przyniosla pod pacha jak jakas teczke XD
Kurna, a czemu tego malego stworka tak za szyje trzymaja?
Lekarze mi sie wydaja tacy strasznie niedelikatni. Jak widzialam na roznych filmikach jak polozne myja dziecko i jak je przerzucaja jak tego kurczaka pod biezaca woda to az mi przykro bylo. Mam nadzieje, ze po porodzie bede miala sile zeby swoje dziecko sama umyc, a nie zeby jakies babiszony mi je szarpaly

reklama
Zazdroszczę takiej fotki. Zastanawiam się jak w dobie pandemii udało się ją zrobić. Pewnie poprosiła anestezjologa... Muszę nad tym pomyśleć .
1,5 tygodnia na pappę to jest mistrzostwo. To nie jest Nifty do Hongkongu wysyłane ... Podejrzewam że wynik są w stanie w 24 godziny uzyskać i tylko komuś się musi chcieć te wyniki skorelować z usg. U mnie się czeka tydzień ... co i tak uważam długo i za niepotrzebny stres, bo myślę że dałoby radę to szybciej ogarnąć ;)))

Moje przyniosla pod pacha jak jakas teczke XD
Kurde, biedne malenstwo. Pomysl sobie - zyjesz sobie 9 miesiecy w ciasnym ciepelku, jest ci tam przyjemnie i milo. Nagle Cie wyciagaja, swiatlo daje po gałach 😛 piździ jak w kieleckiem i jeszcze zamiast ciepełka osoby, ktora sie Toba zajmuje to Cie trzymaja jak kurczaka. Szkoda, ze malzonek nie bedzie mogl byc ze mna, bo bym go poprosila zeby ta pielegniare / polozna tez tak chwycil i zapytal czy jej milo 😁

Zazdroszczę takiej fotki. Zastanawiam się jak w dobie pandemii udało się ją zrobić. Pewnie poprosiła anestezjologa... Muszę nad tym pomyśleć .
1,5 tygodnia na pappę to jest mistrzostwo. To nie jest Nifty do Hongkongu wysyłane ... Podejrzewam że wynik są w stanie w 24 godziny uzyskać i tylko komuś się musi chcieć te wyniki skorelować z usg. U mnie się czeka tydzień ... co i tak uważam długo i za niepotrzebny stres, bo myślę że dałoby radę to szybciej ogarnąć ;)))
No, dziady wstretne ☹️ tzn.ja sie jakos mega nie stresuje, bo juz na USG wyszlo wszystko elegancko, a lekarz ma ten certyfikat FMF czy jak to sie zwalo i podobno naprawde dobry specjalista, wiec raczej traktuje ten wynik pro-forma, ale mimo wszystko mogliby sie pospieszyc 😛
A na NIFTY ile sie czeka? Mam pod koniec marca, to pewnie dopiero gdzies w polowie kwietnia sie dowiem co tam?

Powiem Wam że młoda chyba przyniosła rotawirusa z przedszkola, ja się chyba zastrzelę. Ona na szczęście nie ma objawów (ja tu po raz kolejny jestem wdzięczna szczepieniu na rota), ale nas już łapie. A z przedszkola pisali żeby dzieci obserwować bo się zdarzały wymioty i biegunki. Ostatnio przy rota tak nas sieklo z mężem ze nie było komu wstać z łóżka, a teraz z dodatkowymi mdłości ami ciążowymi to już nawet nie chce myśleć :/

Kurde, biedne malenstwo. Pomysl sobie - zyjesz sobie 9 miesiecy w ciasnym ciepelku, jest ci tam przyjemnie i milo. Nagle Cie wyciagaja, swiatlo daje po gałach 😛 piździ jak w kieleckiem i jeszcze zamiast ciepełka osoby, ktora sie Toba zajmuje to Cie trzymaja jak kurczaka. Szkoda, ze malzonek nie bedzie mogl byc ze mna, bo bym go poprosila zeby ta pielegniare / polozna tez tak chwycil i zapytal czy jej milo 😁
Dodam że np. po cesarce nie możesz 12 godzin się ruszyć ani nawet dobrze kiwnąć głową;)) i masz dziecko które płacze w tym łóżeczku przy sobie to dzwonisz dzwoneczkiem, ono dalej płacze aż ktoś z personelu łaskawie przyjdzie ;))) Jak przyjdzie to przerzucą jak kurczaka. Nie wierzyłabym, że pozwolą Ci kapać czy panikować przy badaniach ;)) Zabierają na badaniach i za 30 minut rozwożą jak catering po oddziale ;)))

reklama
Do góry