reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Hej dziewczyny ja dalej walcze z pęcherzem ale już lepiej miałam ciarki za każdym razem jak miałam iść siku taki przeszywający ból 🤦‍♀️Ale dzisiaj już w miarę lepiej, ja pracuje codziennie i odpukać czuje się rewelacyjnie budze się przed budzikiem wyspana, zadowolona nic mi nie dolega czasem lekkie mdłości, ja idę w przyszłym tyg na NIPT mogę wybrać sobie dzień i godzinę żaden mi nie pasuje 🤷‍♀️😅prościej by było gdyby sami mi narzucili, mam tyle energii ze mogłabym pracować bez przerwy (przypominam ze sprzątam chaty)powiedziałam wczoraj dwóm klientka oczywiście płacz, wzruszenie a to dlatego ze zeszły rok miałam ciężki bo miałam guzy na macicy przyjmowałam chemię i wkoncu zdecydowali się je wyciąć wiec znając moja historie wszyscy się cieszą ze mój organizm jest na tyle silny że mogę być w ciazy, bardzo to miłe. No i skorzystam bo maja tez małe dzieci i już mi szykują wyprawki foteliki, wanienki, bujaczki, ubranka uniwersalne a dostałam już laktator elektryczny medeli. Gratuluje wszystkim pięknych dzieciaczków ❤️❤️❤️No i co do brzuszka to tez już się wypukla na dole a przybralam 0,5kg wolałabym nic 🤷‍♀️W ndz zrobię fotkę robię co 3tyg. Katharsis a jak Ty się czujesz po tych krwawieniach ostatnich?lezysz?odpoczywasz?wciaz nie wiadomo co to? Rozmawiałam wczoraj z klientka mówi ze od 32 tygodnia mocno krwawiła bo młody ja tak skopał od środka i jakaś błonkę przebił, ale nie było zagrożenia ciazy wtedy🤷‍♀️Z tym ze wiem ze to akurat w tym tygodniu nie możliwe (taka ciekawostka)
Jakaś plaga tych chorób onkologicznych wśród młodych kobiet teraz. Współczuje bo musiałbyć tio stres. To dobrze, że udało się zajść w ciążę. U mojej matki też podejrzewali guza ale to był mięśniak. Z tym że sie zachowywał nie szablonowo i zaczął gwałtownie się rozrastać.

reklama
Właśnie chciałam wrzucić foto prosto z porodówki z cesarki dzisiejszej mojej przyjaciółki foto jest mega (troszke drastyczne krew, pępowina 🤭)bez cenzury chcecie zobaczyc?chyba mnie za to nikt nie wyrzuci ????🤔
MI tam nic nie przeszkadza :D ale inne dziewczyny to nie wiem. Hehe w sumie lepiej teraz takie zdjecia niz w 3 trymestrze kiedy juz kazda bedzie biegac z obsranym tylkikem ze zara rodzi

Właśnie chciałam wrzucić foto prosto z porodówki z cesarki dzisiejszej mojej przyjaciółki foto jest mega (troszke drastyczne krew, pępowina [emoji2960])bez cenzury chcecie zobaczyc?chyba mnie za to nikt nie wyrzuci ????[emoji848]

Wooow, super [emoji2] ja nie miałam przyjemności takich rzeczy oglądać na swojej cesarce [emoji23] dali mi dziecko na klatę brudne i płaczące, ja tez się popłakałam i zaczęli zszywać. Jak już byli w połowie to spytałam czy w sumie będę rodzic jakieś łożysko albo coś podobnego [emoji28][emoji28] Powiedzieli ze spoko loko, wszystko wyciągnęli [emoji85] doszyli i po wszystkim [emoji28]

Super że krwiak się wchłonął [emoji3060][emoji3060][emoji3060]
Tak nie ma go. Szyjka piękna czysta, zobaczymy jak cytologia. Ciśnienie muszę se mierzyć bo miałam wysokie, chociaż uznał że to stres. Ale nie pokojace bo jestem niskocisnienowcem A tu 145 Xd czy cus mam w karcie
Z tego co wiem to oprócz tego ryzyka statystycznego tych 3 zaburzeń genetycznych to wynik wskazuje też na ewentualne zwiększone ryzyko zaburzeń pracy łożyska albo stanu przedrzucawkowego w dalszej ciąży i przy takim wyniku np. są częstsze kontrole przepływów i czasem profilaktycznie acard.
Dziwczyny a pappa to poza wadami to daje jakies inne bonusy :D? np plec dziecka czy co? Bo mam isc na pappe i beta hcg krypto :D i nie wiem

Dobra wrzucam gdyby ktoras poczuła się zgorszona, bądź źle z góry przepraszam ale dla mnie to foto jest ❤️❤️

Załączniki

• 63E4C098-75AD-4B2A-9409-EE320079AFBC.jpg
    63E4C098-75AD-4B2A-9409-EE320079AFBC.jpg
    11,7 KB · Wyświetleń: 123
Właśnie chciałam wrzucić foto prosto z porodówki z cesarki dzisiejszej mojej przyjaciółki foto jest mega (troszke drastyczne krew, pępowina 🤭)bez cenzury chcecie zobaczyc?chyba mnie za to nikt nie wyrzuci ????🤔
Jak dla mnie mozesz wrzucac 🙂

:p znow mysle o zamknietym watku jak juz nas najdzie ochota na wrzucanie sobie fotek w ciazy, sesji ciazowych i noworodkow;p
Wlasnie ja jestem mega za prywatnym watkiem! Bedzie wiecek intymnosci i bedzie mozna poszalec 🙂

reklama
Do góry