Celia89
Fanka BB :)
A po czo?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O jej !! Super, a ja wizyta dopiero 31.03 - to będzie 12 tydzień, mam nadzieję, ze wszystko będzie OK i usłyszę też takie cudowne wieściMelduję się po wizycie z samymi dobrymi informacjami. Dziś 10+0
Bąbel ma już 3 cm, nie bardzo chciał się pokazac, ale w końcu się przekonał.
Widać było maleńkie rączki i nóżki, słyszałam też serduszko .
Za dwa tygodnie idę na USG genetyczne+ PAPPA. Lekarz powiedział, że jeżeli te badania wyjdą ok, to jego zdaniem nie ma co robić NIFTY, bo nie jestem w żadnej z grup ryzyka ani nie mam obciążeń genetycznych.
Poza tym nie ma przeciwwskazań do wdrożenia aktywności fizycznej, więc może ruszę swoją leniwą dupę i coś ze sobą zrobię.
Trzymamy kciuki!!!Cześć dziewczyny! Pamiętacie mnie? W zeszłym tygodniu otrzymałam druzgocząca wiadomość, że pęcherzyk ciążowy jest pusty i za mały jak na ten wiek ciąży (z usg wyszło 4t+0) i mam się zgłosić za tydzień na potwierdzenie tego. Dzisiaj byłam na wizycie (u innej gin, do której chodziłam wcześniej, ale zmieniłam ją bo godziny mi nie pasowały ) i okazało się, że to 6t+5 jest zarodek ale czekamy jeszcze na serduszko wizyta za tydzień w czwartek
Pamiętamy! Trzymam kciukasy w takim razie dalej!!! Koniecznie daj za tydzień znać! A jak się czujesz?
Na razie czekam na USG i PAPPA, jeśli wszystko będzie ok to na tym zaprzestanę. Zaufam swojemu lekarzowi, bo ma ogromne doświadczenie w prowadzeniu ciąż, w tym ciąż trudnych.Och och! Gratulację! Też mi się marzą takie wieści, a tyle czekać tzreba!
Super cieszę się z Wami! Czy mimo wszystko myślisz o nifty?
U mnie wszystko w najlepszym porządku. Usg przez powłoki brzuszne
Świetne wieści! Mnie też gin nastraszyła jak poszłam do niej w 5 tygodniu. Twierdziła uparcie, że ciąży nie widzi. Ani pęcherzyka, ani niczego innego na usg nie było. Pomimo bety sięgającej ok. 3 tys. w dniu wizyty. Byłam przerażona.Cześć dziewczyny! Pamiętacie mnie? W zeszłym tygodniu otrzymałam druzgocząca wiadomość, że pęcherzyk ciążowy jest pusty i za mały jak na ten wiek ciąży (z usg wyszło 4t+0) i mam się zgłosić za tydzień na potwierdzenie tego. Dzisiaj byłam na wizycie (u innej gin, do której chodziłam wcześniej, ale zmieniłam ją bo godziny mi nie pasowały ) i okazało się, że to 6t+5 jest zarodek ale czekamy jeszcze na serduszko wizyta za tydzień w czwartek
Wszystko zależy od lekarza na NFZ przeważnie praktykuje się 3 badania usg - prenatalne 11-13 tc, połówkowe i jakoś po 30 tc, nie pamiętam dokładnie kiedyDziewczyny, jak to jest z takim typowym, standardowym kalendarzem wizyt.
Pierwsze USG miałam 3 marca - 8 tydzień - potwierdzenie zarodka, serduszka, załozenie karty, zlecenie badań
Kolejną wizytę mam 31.03 - to będzie 12 tydzień ( dzień później 1.04 mam badania prenatalne)
I na razie wiem tyle. Jeżeli wszystko będzie w porządku, to co dalej? Jak często powtarza się kontrole? Badania?
Dzięki dużo się uczę od Was <3