Dziewczyny, a smarujecie się cały czas regularnie smarowidłami antyrozstępowymi itd.? Bo mi się od jakiegoś czasu tak nie chce... zaczął mnie też denerwować ten zapach, niby bezzapachowy. Ale skóra mnie nie swędzi ani nic, to się chyba zaraz tak nic nie stanie, co nie?
reklama
O, dzięki! Ale superTu najtaniej chyba za 59 zł
Kup badanie • Witamina D (25-OH D) • swisslab.pl
Badanie 25 (OH) D3 służy do pomiaru ilości witaminy D3 w organizmie.swisslab.pl
Strona bezpieczna. Korzystam. Kupujesz voucher i wybierasz lab obok siebie.
PierwszaFasolka2020
Fanka BB :)
Ja w sumie jeszcze nie zaczęłam, kupiłam tylko taki żel łagodzący do biustu AA "I love you mummy" - bardzo lekki i bezzapachowy i na razie dbam tylko o biust bo to jedyna część mojego ciała, ktora się zmieniala na tym etapieDziewczyny, a smarujecie się cały czas regularnie smarowidłami antyrozstępowymi itd.? Bo mi się od jakiegoś czasu tak nie chce... zaczął mnie też denerwować ten zapach, niby bezzapachowy. Ale skóra mnie nie swędzi ani nic, to się chyba zaraz tak nic nie stanie, co nie?
Witam wszystkich, szykuje się pomału na wizytę stresa mam jak nie wiem co, w nocy przez to źle spałam, gdzie ostatnio nie mam z tym problemów bo śpie jak dziecko, no trudno stres robi swoje...
@n1k43et ja na razie jeszcze wogole nie zaczęłam się smarować, ale może jakoś niedługo zacznę. Nie powinno nic się stać tak od razu także spokojnie
@n1k43et ja na razie jeszcze wogole nie zaczęłam się smarować, ale może jakoś niedługo zacznę. Nie powinno nic się stać tak od razu także spokojnie
Przybijam piątkę też dzisiaj pierwsza wizyta i też dziaiaj mam 7+6 , tylko ja mam na 11.20 także troche wcześniej trzymam kciuki za nas dzisiajDzisiaj mój wielki dzień - pierwsza wizyta Aplikacja wyliczyła mi 7+6, jestem ciekawa, czy się to potwierdzi. Do listy pytań do lekarza/spostrzeżeń dopisuję jeszcze jedno: przy ziewaniu mam odruch wymiotny. Jakie to dziwne uczucie
Wizyta dopiero na 18, więc będę ćwiczyła swoją cierpliwość.
Ja regularnie przyjmuję 4000 j i wszystko z ciążą jest dobrze, także nie martw się u Ciebie też na pewno jest okDziewczyny, poruszałam już temat mojej witaminy D w ciąży i kilka z Was odpowiedziało, za co z góry dziękuje, natomiast odbyłam jeszcze rozmowę z endokrynologiem i zaczynam tracić wiarę w lekarzy. Proszę napiszcie mi co o tym sądzicie. W skrócie: na początku lutego 2021 (to był 5 tydzien ciąży) zrobiłam badania:
wit D =24
Tsh =1,8
Ft4 = 1,19
Mam niedoczynnosc tarczycy, endokrynolog powiedziała ze pozstajeny przy dawce eutyrox bez zmian bo wynik 1,8 jest Ok. Ale moja internistka zwróciła mi uwage ze ten poziom wit D jest za niski. Powiedziała ze trzeba uzupełnić, brałam 15 000iu wit D dziennie przez 2 tygodnie. Dawka duża, ale wcześniej poroniłam. Ani ginekolog, ani endokrynolog wówczas nie zlecili mi żadnych badań wiec zaufałam tej internistce i wybrałam ta witaminę D.
wyniki po kuracji:
Wit D =50
Tsh =0,5 (bez zmian w Eutyrox, tylko sama witamina)
Ft4 = 1,19
skonsultowalam te wyniki z endokrynologiem to huknela na mnie - jak mogłam wziąć takie dawki witaminy D, ona w zyciu by nie przepisała i poziom ok 20 w ciąży jest poziomem OK.
czasu nie cofnę, trudno wzięłam ta witaminę, nie wiem jakie będą skutki - modlę się żeby nie było ich wcale albo żeby były pozytywne, ale endokrynolog zasugerowała wręcz ze to mogło zaszkodzić i takich dawek się nie daje, zauważcie jak wynik tsh spadł bez zwiększania dawki Eutyrox. Już nie wiem kogo słuchać. Teraz te wyniki badań wydają się być bardzo dobre a dostałam tylko po głowie za to ze wzięłam tą witaminę D.
Czy wy w ciąży tez mierzylyscie? Czy tez uzupenialyscie ta witaminę takimi dawkami czy to robi się przed/po ciąży? Endokrynolog sugerowała ze to mogło zaszkodzić. Teraz już nie biorę takiej dawki, biorę w celu podtrzymania poziomu 2000IU co drugi dzień.
Celia89
Niby nie skarżył się ale mi się od listopada 2019roku bzykalismysmy z 10 razy bo zawsze z moją szyjka coś Xd A teraz krwiak w ciąży. Wolę nie sciasniac bo on ma pałę King konga i zara ja będę odczuwać pochwice Xd. Pamiętam nasz pierwszy razy jak to chwycilam i mu powiedziałam że nic z tego to nie wlezie Xd no jakoś wlazł A ja byłam tak zadowolona ze spodziewamy się już 2 dziecka i jesteśmy małżeństwem hue hueHeja, dokładnie 11.tydzień wczoraj skończyłam, a na USG prenatalnym wyszło 11+5, co mnie trochę zdziwiło. No ale spoko, skoro tak wyszło to wyszło :-)
@Celia89 - co do poczucia bycia "luźną" po porodzie to czytałam ciekawe badania. Podobno całkiem spora część kobiet ma takie odczucia, a gdy przeprowadzili anonimową ankietę wśród mężów to...ich odczucia się nie potwierdziły :-) tj. mężowie nie zauważyli żadnej różnicy. Często to siedzi w naszej głowie. Proponuję szczerze podpytać męża, zrobić "badania" na własną rękę :-) podobno tylko bardzo mały procent kobiet boryka się z tym, że rzeczywiście im się tam porozszerzało i nie chce to wrócić do pierwotnego stanu, ale tu z kolei - mamy już na tyle zaawansowaną medycynę plastyczną, że jakby któraś chciała to jest opcja
Celia89
Bier ta wit d bo po ciazy sie doigrasz. Mi jak polecialy dziasla i mialam zapalenie od czerwca do wrzesnia i latalam od dentsty do detyysty i nikt nic nie widzial to sie nauczylam brac grzecznie witaminy. W ciazy wit D nie bralam. Nikt mnie nie doedukowal ze trzeba 2 000 mj brac. Po ciazy to samo, po pol roku niefrasobliwie odstawilam wszytskie witaminy bo przeciez skonczylam kp a na uj mi truc organizm nie wiadomo jaki to ma wplyw na zdrowie XD no i sie bardzi szybko dowiedzialam. Przewlekla ostra wysypka na buzi nie wiadomoego pochodzenia albo uczulenie na maseczki albo uj wi co i bol dziasel ze bylam ze 2 razy na pantomogramie i na tk Takze polecam. Ja biore obecnie grzecznie trojeczke bo moj omegamed ma 2000 + 1000 w probiotyku na floter dowcipna.Dziękuje Agnieszka, tez czytałam ze te normy w Polsce są jakieś dziwnie niskie, wiele osob twierdzi ze bierze wysokie dawki dzienne i ze czują się świetnie. Musze koniecznie zmienic lekarza, leczę się u tej endo od lat i nigdy nie zleciła mi badania wit. D tylko mi podwyższała na bieżąco Eutyrox. A tu taka zmiana w TSH po uzupełnieniu niedoboru. Mogłam latami mieć niedobory wit. D Dzieki jeszcze raz!!
Wynik masz idealny teraz wiec bier sobie 2000 mj jak sie teraz boisz. To wdl polskich norm takie minimum dzienne dla kobiet w ciazy, a w 2 trymestrze np zwieksz soboe do 4 tys no chyba ze zaraz bedzie sloneczko a Ty bedziesz duzo na dworku to mysle ze ta 2 styknie Zrobisz jak uwazasz.
reklama
Celia89
A u laryngologa bylas ;p? Ja mialam po zapaleniu ucha 3 dniowe zawroty i myslalam ze mam udar.Z tymi lekarzami to jest masakra. Częściowo wiem co czujesz, bo sama przez X czasu się odbijałam od jednego lekarza do drugiego (w temacie zawrotów głowy) i wszyscy mieli świetne opinie, a żaden sensownej diagnozy nie potrafił postawić... Może powiedz mniej więcej z jakiego obszaru w Polsce jesteś, może dziewczyny tu na forum będą w stanie polecić swojego endokrynologa?
Już wymieniałyśmy tu namiary na kilku speców, może uda się i to :-)