reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Mamaginekolog o tym pisała chyba we wpisie o usg wczesnej ciąży. Były jakieś badania prowadzone na zwierzętach które wykazały potencjalnie negatywny wpływ wczesnego słuchania. Nie było badań na ludziach ale lekarze wiedząc o tym często pozostają na motionmode czyli wizualnie patrzą na migające serduszko żeby przeliczyć czy FHR jest ok.
Hmm, a mówią, że Stany takie do przodu😂
Siostra urodziła zdrowego najgorszego łobuza na świecie, może na psotnictwo mu sie przełożyło😂

reklama
Właśnie ja byłam w zeszłym tygodniu u lekarza 9,5 tydzień i nie słuchaliśmy serduszka. Aż sama byłam zdziwiona. Pokazał tylko migający punkt i powiedział że lepiej nie podsłuchiwać za bardzo ;)) Czytam że niektóre z Was słuchały już a ja jeszcze nie. Ale ufam doktorowi.
Tak, nie powinno się słuchać serduszka na samym początku, dowiedziałam się tego dopiero dzisiaj, na pierwszej wizycie. Lekarz pokazał na USG migający punkt, a ja zapytałam czy możemy posłuchać (byłam przekonana, że tak 😲) na co lekarz odpowiedział, że niestety nie, bo na wczesnym etapie się tego nie zaleca, może zaszkodzić dziecku (głowica wtedy jest delikatnie podgrzewana). Powiedział, że jeśli wszystko jest dobrze i widać na USG serduszko, to nie ma sensu włączać dźwięku :)

Ja już po wizycie! Dziś 6+3, USG na 6tc. Serduszka jeszcze nie było widać, ale wszystko jest super - pęcherzyk, ciałko żółte i płód. Jestem szczęśliwa! 19 marca do kontroli i dopiero wtedy zleci mi badania i założy kartę ciąży - czeka na serduszko. A i powiedziała że ginekolodzy lubią jak ciężarne mają mdłości... 🤔

Załączniki

• fdf97650-4701-4881-bc50-fdb091fc10ea.jpg
    fdf97650-4701-4881-bc50-fdb091fc10ea.jpg
    39,2 KB · Wyświetleń: 62
To dopiero lekcja cierpliwości dla człowieka. Podziwiam. Ja skomlę że 3 tygodnie trzeba czekać [emoji6]
Hej dziewczynh :) ja dzisiaj mialam pierwsza wizyte z polozna. Termin niby mam na 14/10/2021 ale wiem ze bedzie pozniejszy. Termin na pierwsze usg mam na 7.04 wiec troche jeszcze poczekam[emoji28]
Zdrówka. Dbaj o siebie.
Infekcja pęcherza i podejrzenie cukrzycy ciążowej . Pęcherz przeleczony a glukozę muszę wypić jeszcze raz [emoji20]

reklama
To znaczy że są sadystami skoro mają takie upodobania [emoji12][emoji12][emoji12]
Ja już po wizycie! Dziś 6+3, USG na 6tc. Serduszka jeszcze nie było widać, ale wszystko jest super - pęcherzyk, ciałko żółte i płód. Jestem szczęśliwa! 19 marca do kontroli i dopiero wtedy zleci mi badania i założy kartę ciąży - czeka na serduszko. A i powiedziała że ginekolodzy lubią jak ciężarne mają mdłości... [emoji848]

Do góry