reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Mam identyczne, oprócz bólu piersi nie mam żadnych objawów i zaczynam się martwić, może jakbym wymiotowała i czuła jak kapeć byłabym spokojniejsza, no nie dogodzisz 🤷‍♀️😂 pierwsza wizyta w poniedziałek, więc stres już jest 😬
Ja w żadnej ciąży nie miałam mdłości ani wymiotów. Jedynie ból piersi. I bardzo mi z tym dobrze :D Nie narzekam, haha.

reklama
Oj zazdroszczę 🙂 ja miałam brać ślub w październiku tego roku, ale z wiadomych przyczyn odbędzie się później 😉 znając moja mamę, która jest starej daty, pewnie wysłucham narzekań, że najpierw dziecko potem ślub...
Eee tam ja ślubowałam jak nasza corka miała 7 lat potrzebowałam 11 lat żeby być pewną że to ten 😃😃choć dalej pewności nie ma 😃

Hej dziewczyny a na który tydzień ciąży wyznaczacie sobie USG prenatalne? Ja będę miała za 2 tygodnie, będzie to 11+2 i zastanawiam się czy to nie za wcześnie.

Hej dziewczyny a na który tydzień ciąży wyznaczacie sobie USG prenatalne? Ja będę miała za 2 tygodnie, będzie to 11+2 i zastanawiam się czy to nie za wcześnie.
Ja mam na 30 marca. Według OM będzie 10t5d, ale ciąża na USG okazała się być starsza o tydzień i tym się gin kierował przy umawianiu się na prenatalne :) W ciąży z Zośką też miałam jakoś krótko po skończeniu 11tc, ale nie pamiętam dokładnie.

Haha! Naprawdę? :) To nawet trochę fajnie ;) [Ja ciągle narzekam na brak objawów - wiem, że to głupie, ale makówka pracuje i panikuje, że moze to coś nie tak? :) ] Marzy mi się juz być po tym usg w 12 tyg. :D A mierzyłaś się/wązyłas? Też jest róznica? :)
a co do wagi to bez zmian natomiast z miarą dobry plan - jutro z rana się pomierzę. Ale na pewno więcej bo spodnie już zapinam ledwo ledwo.

Jak moja mama się dowiedziała ze jestem w ciąży, to pierwsze pytanie było, co ze ślubem
emoji23.png
czy przekładamy
emoji23.png
(ślub był we wrześniu 2019, a syn urodził się w styczniu). Mówiłam ze chyba oszalała, ze z brzuchem będę umierać na weselu i patrzeć na zegarek, chcąc się wreszcie położyć
emoji28.png
Potem dopiero poszła po rozum do głowy.
Niech się cieszą, ze dziecko w drodze, bo dziś wiele par ciekawe
emoji28.png
O właśnie, ech te matki 😉
E tam. Moje jedno dziecko już będzie na moim ślubie hihi. Załatwiam formalność w razie gdyby stary kipnal żebyśmy były ubezpieczone etc:) nazwisko se zmienię na królewskie.
Te formalności to można w urzędzie stanu cywilnego załatwić jeszcze przed narodzinami? Chodzi o to, że ojciec przyznaje, że jest ojcem, tak? 😂

reklama
Do góry