reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Co do widoczności brzuszków, ja za 5 tygodni biorę ślub 😂 suknia od roku ta sama wisi i czeka na drugie podejście które teraz już choćby się waliło zakończy się ślubem. Plan jest taki że mam się w nią zmieścić i żeby za bardzo nie było widać a będzie to 13 +2. Mam nadzieję że nie jestem bardzo naiwna. Tylko odrobinkę 😅
Jak ma gorset pół bidy 😃

reklama
Ja dlatego będę cisnąć na dwóch lekarzy - na NFZ i prywatnie. Człowiek tyle tych składek płaci, a jak czegoś potrzebuje, to może się co najwyżej cmoknąć. My tak Młodej robiliśmy operację w styczniu. 7 tys. ponad poszło, bo na NFZ nam odwołali w czerwcu, a w nowym miejscu musielibyśmy znowu się zapisać w kolejce, która trwa oczywiście latami... i wszyscy mieli w poważaniu, że dziecko, że niedosłuch coraz większy, itd... smutne to jest, że opieka państwa na teorii się zaczyna i kończy.
no masz rację z tym że opieka Państwa jest tylko w teorii 😞 ale do chodzenia do dwóch lekarzy nie mam cierpliwosci.
Z moim rodzinnym jestem w kontakcie i on chociaż bedzie mi wystawia na takie podstawowe jak morfologia, mocz i glukoza :)

no masz rację z tym że opieka Państwa jest tylko w teorii 😞 ale do chodzenia do dwóch lekarzy nie mam cierpliwosci.
Z moim rodzinnym jestem w kontakcie i on chociaż bedzie mi wystawia na takie podstawowe jak morfologia, mocz i glukoza :)
Czytając Wasze wiadomości to chyba dobrze trafiłam trafiłam do poradni ginekologicznej ktora jest w szpitalu i gin do którego chodzę jest ordynatorem na porodówce wiec chyba nie najgorzej dzisiaj bylam na badaniach skierowanie mialam od niego gdyby nie to byłabym lżejsza o 396zł promocja na dzień kobiet 😃

Ja mam luxmeda, mąż mnie wpisał [emoji28] na NFZ w pierwszej ciąży próbowałam się dostać, to terminy były na październik/listopad u niektórych lekarzy [emoji85] a dzwoniłam w czerwcu [emoji28] na szczęście miałam pakiet medyczny z pracy i to mnie uratowało [emoji85]

Widzę, że o wózkach mowa... ja Wam tylko podpowiem, żebyście zwróciły szczególną uwagę na foteliki dołączone do tych (niestety, przeważnie wątpliwej jakości) zestawów 3w1.
Jestem maniaczką RWFów i dobry fotelik jest dla mnie po stokroć ważniejszy niż wózek. Ale my dużo podróżujemy, bo rodzinka daleko ;)
Właśnie dlatego ja che 2w1 i do junamy pasują foteliki maxi Cosi dostępne z bazą, może jeszcze jakies inne będą pasowały, a my też dużo jeździmy także musi być coś dobrego, my też jak najdłużej tyłem

Jeszcze ze swojej diety musiałam wyeliminować kawę, zrobię łyka i mnie odrzuca, piłam tylko jedna filiżankę z ekspresu. Ze względu na niskie ciśnienie w ciąży musiałam szukać alternatywy, więc od jutra będę rano piła szklankę zielonej herbaty, można w ciąży, dziewczyny które mają problemy z cukrem, zielona herbata obniża cukier i insulinę w organizmie😉
@Valezi co tam u Ciebie?

Ja słyszałam że nie wskazana w ciąży zielona herbata (opinia dietetyka specjalizującego się w ciąży) [emoji2368]
Jeszcze ze swojej diety musiałam wyeliminować kawę, zrobię łyka i mnie odrzuca, piłam tylko jedna filiżankę z ekspresu. Ze względu na niskie ciśnienie w ciąży musiałam szukać alternatywy, więc od jutra będę rano piła szklankę zielonej herbaty, można w ciąży, dziewczyny które mają problemy z cukrem, zielona herbata obniża cukier i insulinę w organizmie[emoji6]
@Valezi co tam u Ciebie?

reklama
Do góry