reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

@_Katharsis_ faceci 😂
@Gabnx ja niby czuje się dobrze ale właśnie ostatnio coś tak mi ciężko na żołądku, niby głodna jestem a jeść mi się nie chce.
Dziewczyny czy to normalne ze mam na przemian zatwardzenie z rozwolnieniem? Normalnie takie rewolucję żołądkowe mam że dziwne że jeszcze kibelka nie rozwaliłam 😂

reklama
O to też dwa szoguny będziesz mieć. Jestem ciekawa czy mi będzie łatwiej ogarnąć zazdrosna dwu latke czy Tobie 3 letnie dziecko xd
Też się zastanawiam :D mój mąż już na dwa lata chciał rodzeństwo... Ale tak nam jakiś zeszło Z decyzją że będzie na 3 lata :D Ale pyklo w 1 cyklu starań:O na razie sobie tego nie wyobrażam:D
Ale dlatego już teraz na gwałt ma mi szybko na pietrze robić kuchnię bo ja do teściowej z dwójką na.parter biegać nie będę :D

A ja nie zdążę skończyć, ale niewiele mi zabraknie. :) I to też moje pierwsze 👶.
Poza tym chyba dopiero dziś dowiedziałam się co miały na myśli niektóre z Was pisząc, że czują się jak na kacu. Od kilku godzin mnie mdli, a jedyną pozycją w której czuje się w miarę OK jest pozycja leżąca. Na jedzenie od śniadania patrzeć nie mogę. Stary zaparzył mi rumianek i czekam aż ten kataklizm minie.
A jak u was z samopoczuciem? Są jakieś zwroty akcji? 😁
Oj ja się czuję jakbym miała zatrucie pokarmowe. Wciąż czuję się głodna a kiedy już coś wezmę do jedzenia to mnie odrzuca. Potrafię stać w kuchni i gotować coś specjalnie bo akurat mam na to ochotę a kiedy już skończę to od samego patrzenia mam odruch 🤮
U mnie niestety mdłości to nie poranne tylko całodobowe. Potrafię się budzić w środku nocy z okropnymi mdłościami. Na szczęście do tej pory obyło się bez wymiotów

A ja nie zdążę skończyć, ale niewiele mi zabraknie. :) I to też moje pierwsze 👶.
Poza tym chyba dopiero dziś dowiedziałam się co miały na myśli niektóre z Was pisząc, że czują się jak na kacu. Od kilku godzin mnie mdli, a jedyną pozycją w której czuje się w miarę OK jest pozycja leżąca. Na jedzenie od śniadania patrzeć nie mogę. Stary zaparzył mi rumianek i czekam aż ten kataklizm minie.
A jak u was z samopoczuciem? Są jakieś zwroty akcji? 😁
U mnie ostatnio samopoczucie się poprawiło 😁 mdłości już mnie tak nie męczą, a wręcz prawie w ogóle ustały. Nadal nie mam ochoty na słodkie i na kawę, ale to chyba dobrze 🙂

Kurcze, od tego leżenia mam natłok myśli okołoporodowych, a to przecież jeszcze tak dużo czasu. Ale właśnie do mnie dociera, że zupełnie nie wiem jak się przygotować i czego się spodziewać. Im więcej czytam tym większy bałagan w głowie. Pozycje wertykalne, plany porodów itp.
Może doświadczone mamy mają jakieś rady dla żółtodziobów? 😁

@_Katharsis_ faceci 😂
@Gabnx ja niby czuje się dobrze ale właśnie ostatnio coś tak mi ciężko na żołądku, niby głodna jestem a jeść mi się nie chce.
Dziewczyny czy to normalne ze mam na przemian zatwardzenie z rozwolnieniem? Normalnie takie rewolucję żołądkowe mam że dziwne że jeszcze kibelka nie rozwaliłam 😂
Chętnie się dowiem czy to normalne, bo mam tak samo 🥲 🤣 aż się boję kolejnych tygodni...

Kurcze, od tego leżenia mam natłok myśli okołoporodowych, a to przecież jeszcze tak dużo czasu. Ale właśnie do mnie dociera, że zupełnie nie wiem jak się przygotować i czego się spodziewać. Im więcej czytam tym większy bałagan w głowie. Pozycje wertykalne, plany porodów itp.
Nie planuj za dużo. Na porodówce może się wszystko wydarzyć. Przyszykuj się mentalnie zarówno na sn jak i ewentualnie nieprzewidziane cc. Ja miałam fajny personel, który mi tłumaczył wszystko co się dzieje i co mam robić. Najważniejsze to nauczyć się oddychać i słuchać co położne mówią.

reklama
Plan porodu :D u mnie to w ogole na to nie patrzyli tylko robili co uważali za słuszne

Do góry