reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
Ja do porodu podchodziłam ze strachem widziałam wszystkie najgorsze warianty Ja mam bardzo niski próg bólu . A porod to pestka po godzinnym leżeniu z mała , ubraniu jej i prysznicu latałam po korytarzu z telefonem obdzwonic rodzinkę. 1000% gorsze było chirurgiczne usuwanie ósemek. W moim przypadku planowanie porodu mija się z celem Ja planowałam inaczej a wyszło zupełnie inaczej życzę sobie drugiego takiego porodu.

Może to dziwne, ale ja dopiero będąc w ciazy dowiedziałam się, że poród to nie tylko leżenie i parcie jak na filmach. I że na sali porodowej są np. piłki albo że można wziąć prysznic 😂. Do tej pory wydawało mi się, że filmy odwzorowują rzeczywistość. 🙈😂 Naiwna ja.
Dlatego jak już to do mnie dotarło i zaczęłam zgłębiać internety w poszukiwaniu informacji to dopadł mnie stres. Bo moje wyobrażenie porodu ma się nijak do rzeczywistości. 😁

Może to dziwne, ale ja dopiero będąc w ciazy dowiedziałam się, że poród to nie tylko leżenie i parcie jak na filmach. I że na sali porodowej są np. piłki albo że można wziąć prysznic 😂. Do tej pory wydawało mi się, że filmy odwzorowują rzeczywistość. 🙈😂 Naiwna ja.
Dlatego jak już to do mnie dotarło i zaczęłam zgłębiać internety w poszukiwaniu informacji to dopadł mnie stres. Bo moje wyobrażenie porodu ma się nijak do rzeczywistości. 😁
Jeśli ogarniasz angielski to polecam na YouTube serie ”one born every minute” jest to seria o porodach w UK pokazane jest od przyjęcia do szpitala aż do pojawienia się dzidziusia na świecie. Bardzoooo to polecam ogladnac. Ja aktualnie zaczęłam na nowo to oglądać bo po prostu lubię😅

Ale na sali porodowej są piłki z których można skorzystać i prysznic żeby zmniejszyć skurcze

Jeśli ogarniasz angielski to polecam na YouTube serie ”one born every minute” jest to seria o porodach w UK pokazane jest od przyjęcia do szpitala aż do pojawienia się dzidziusia na świecie. Bardzoooo to polecam ogladnac. Ja aktualnie zaczęłam na nowo to oglądać bo po prostu lubię😅
O to coś w stylu newborn on russia:) też oglądałam w poprzedniej ciąży i były różne porody, ciążę mnogie,pojedyńcze,przenoszone, wcześniaki, młode mamy, mamy 40+. :)

Dziewczyny, mam dylemat. Mam już skierowania na badania do zrobienia do 10tc (od lekarza z pakietu medycznego z pracy), mam też oczywiście zdjęcia i opis USG. Jak myślicie, na pierwszą wizytę u lekarza prowadzącego pójść już z wynikami tych badań? 🤔

reklama
Do góry