Mama23?????
Fanka BB :)
Piateczka, blisko do was z wiekiem. 24 w tym roku i drugie boboA już myślałam, że ja jedna tutaj sie uchowałam, ja też 23 i też pierwsze.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Piateczka, blisko do was z wiekiem. 24 w tym roku i drugie boboA już myślałam, że ja jedna tutaj sie uchowałam, ja też 23 i też pierwsze.
Jeśli ogarniasz angielski to polecam na YouTube serie ”one born every minute” jest to seria o porodach w UK pokazane jest od przyjęcia do szpitala aż do pojawienia się dzidziusia na świecie. Bardzoooo to polecam ogladnac. Ja aktualnie zaczęłam na nowo to oglądać bo po prostu lubięMoże to dziwne, ale ja dopiero będąc w ciazy dowiedziałam się, że poród to nie tylko leżenie i parcie jak na filmach. I że na sali porodowej są np. piłki albo że można wziąć prysznic . Do tej pory wydawało mi się, że filmy odwzorowują rzeczywistość. Naiwna ja.
Dlatego jak już to do mnie dotarło i zaczęłam zgłębiać internety w poszukiwaniu informacji to dopadł mnie stres. Bo moje wyobrażenie porodu ma się nijak do rzeczywistości.
Ale na sali porodowej są piłki z których można skorzystać i prysznic żeby zmniejszyć skurczeMoże to dziwne, ale ja dopiero będąc w ciazy dowiedziałam się, że poród to nie tylko leżenie i parcie jak na filmach. I że na sali porodowej są np. piłki albo że można wziąć prysznic . Do tej pory wydawało mi się, że filmy odwzorowują rzeczywistość. Naiwna ja.
Dlatego jak już to do mnie dotarło i zaczęłam zgłębiać internety w poszukiwaniu informacji to dopadł mnie stres. Bo moje wyobrażenie porodu ma się nijak do rzeczywistości.
O to coś w stylu newborn on russia też oglądałam w poprzedniej ciąży i były różne porody, ciążę mnogie,pojedyńcze,przenoszone, wcześniaki, młode mamy, mamy 40+.Jeśli ogarniasz angielski to polecam na YouTube serie ”one born every minute” jest to seria o porodach w UK pokazane jest od przyjęcia do szpitala aż do pojawienia się dzidziusia na świecie. Bardzoooo to polecam ogladnac. Ja aktualnie zaczęłam na nowo to oglądać bo po prostu lubię
[emoji119] ja też w tym roku 31. Pierwsze urodziłam jak miałam 28 latJa troche mlodsza dokladnie 31 i 2 dziecko
Tez do niego ide :-) jestem ustawiona na 11 tydzien, mam nadzieje ze to nie za wczesnie[emoji119] ja też w tym roku 31. Pierwsze urodziłam jak miałam 28 lat
Dziewczyny z Poznania jak szukacie lekarza na USG prenatalne to guru w Poznaniu jest dr Iciek