reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Ja się zastanawiam czy jest taka możliwość że się pomylił lekarz z tymi pomiarami? No u mnie nie ma opcji żeby była ciąża tydzień młodsza bo test ciążowy wyszedł by pozytywny 6 dni po owu...
Ja dzisiaj pierwszy dzień na euthyroxie i o dziwo lepiej się czuję [emoji28] chyba placebo xD
Zapisałam się na wizyte za tydzień. Może będzie już widać w którą stronę się sytuacja rozwija :(
U mnie niby mogłaby być taka możliwość, że owulacja kilka dni później była. Jednak jakoś nie do końca o tym jestem przekonana. Bo owulacje sprawdzałam testami i niby mniej więcej wiem kiedy była. Gin mi to tłumaczył, że może w jajowodach dłużej się zeszło, że dużo jest opcji. Póki co się nie stresuje 😀
A u Ciebie o ile młodsza wyszła?

reklama
Cześć dziewczyny. Byłam na wizycie i wychodzi na to że wszystko jest w porządku . 4+6 , widoczny pęcherzyk ciążowy 0.79 cm. Lekarz powiedział że 11 marca na wizycie powinien być już zarodek , a może nawet serduszko. Bóle brzucha związane z rozciąganiem macicy. Troszke sie uspokoiłam 🙃🙃

A jakie macie ciśnienie?
Ja mam w zaleceniach mierzyć 2 razy w tyg ciśnienie i jak będzie powyżej 140/70.to mam dzwonić do gin. W niedziele i dziś miałam właśnie te 140/70 ale nie powyżej więc stwierdziłam że chyba nie będę do niej dzwonić, a po jakich 15 min spadło do 130/60. Czy w ciąży jest podwyższone czy jak? Dodam że 8 tydzień.
Ja zawsze w ciąży mam niższe ciśnienie i już mi się znowu zaczęły jazdy, moje normalne ciśnienie 120/80 dzisiaj 105/64 puls 69 niby dobrze, bo wysokie ciśnienie w ciąży nie jest wskazane, ale jak mam spadek ciśnienia to mam dzień wycięty z życia, bo jak chwilę postoje to mi się slabo robi.

Cześć dziewczyny 😊 ja się chyba wykończę z tymi mdłościami, ciągle mi się odbija,jest mi niedobrze.. ogólnie masakra, macie jakieś inne jeszcze sposoby oprócz tego imbiru? 🤢

Cześć dziewczyny 😊 ja się chyba wykończę z tymi mdłościami, ciągle mi się odbija,jest mi niedobrze.. ogólnie masakra, macie jakieś inne jeszcze sposoby oprócz tego imbiru? 🤢
U mnie się sprawdza czarna herbata. Bywają dni, że robię jedną za drugą (takie bardzo słabe, lekko zabarwione) i pomaga. Piję je tak długo aż sie normuje :-)

U mnie się sprawdza czarna herbata. Bywają dni, że robię jedną za drugą (takie bardzo słabe, lekko zabarwione) i pomaga. Piję je tak długo aż sie normuje :-)
Dzięki na pewno spróbuję ! Nawet widziałam, że są gumy z pregna vomi z dodatkiem imbiru, na ten moment żuje miętowa 🙄 niby piszą, że nie powinno się bo mają aspartam, ale nie wytrzymam 😭

Dzięki na pewno spróbuję ! Nawet widziałam, że są gumy z pregna vomi z dodatkiem imbiru, na ten moment żuje miętowa 🙄 niby piszą, że nie powinno się bo mają aspartam, ale nie wytrzymam 😭
Taka ilość aspartamu to ci nie zaszkodzi człowiek jak czyta wujka Google to by nic nie zjadł ja unikam surowego mięsa i serów pleśniowych ale nie wszystkich oczywiście.

reklama
Mi lekarka powiedziała od kiedy mam się umówić na badania. Byłam u położnej i mnie zapisała-zapisałam się do medicover bo tam mam wykupiony pakiet

Do góry