reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

A mieszkasz w Polsce... to mega dziwne bo 100 to jest norma dla bezciążowych...Niedawno zmieniły się wytyczne
Tak, w Polsce. Tylko to był lekarz internista (wiedział, ze jestem w ciąży i umówiłam się na wizytę zaniepokojona tą wysokością glukozy). W czwartek idę do ginekologa, może on powie coś innego, a jeszcze przed wizytą sobie ponownie zrobię. Przed ciąża miałam cukier 98-99, czyli był w normie.

reklama
Tak, w Polsce. Tylko to był lekarz internista (wiedział, ze jestem w ciąży i umówiłam się na wizytę zaniepokojona tą wysokością glukozy). W czwartek idę do ginekologa, może on powie coś innego, a jeszcze przed wizytą sobie ponownie zrobię. Przed ciąża miałam cukier 98-99, czyli był w normie.
Dokładnie:) powtórz na spokojnie i ginekolog napewno włączy sensowne rozwiązanie. Z tymi normami to co 2 z nas będzie miała cukrzycę albo niedoczynność, ale co zrobić :) Byle maluchy były zdrowe

A mi się tak śledzi chce ze szok [emoji1786][emoji1786][emoji1786]
Sąsiadka ostatnio dała mi donsprobowania sałatki z śledziem... Boże.. niebo w gębie. Wczoraj miałam męża wysłać po śledzie ale zdecydowałam że jednak sama pojadę w poniedziałek i kupię wszystko co potrzebne [emoji16][emoji16]

Zazdroszczę Wam, rybki są zdrowe. Ja nie mogę patrzeć na jedzenie :-( sukces jak udało mi się dziś zjeść naleśnika z serkiem waniliowym na śniadanie, ale mam wyrzuty sumienia, bo wartości odżywczych w tym niewiele. Kurna, wciąż nie mogę się pogodzić z tym, że planowałam w trakcie ciąży kucharzyć jak Master Chef, odżywiać się wzorowo żeby dzieciątku nic nie brakło i być aktywną, a tu kompletnie odwrotnie... Mąż nawet wpadł na pomysł żeby zamówić catering (dietę pudełkową) żeby tą moją dietę trochę w składniki odżywcze dopakować. Spróbujemy, może jak to będzie przychodziło takie gotowe to łatwiej mi to będzie przełknąć. Też tak macie czy jecie normalnie?

Cześć dziewczyny 😀 uff nadrobiłam was, wczoraj były urodziny męża i sobota zleciała strasznie szybko, w dzień się na sprzątałam, później przygotowałam malutki poczęstunek, wieczór minął bardzo przyjemnie, wczoraj też mężowi pokazałam test i był bardzo szczęśliwy 😀
Ja jem normalnie, póki co nic mi nie dolega więc korzystam😀 w pierwszej ciąży miałam cukrzycę, w drugiej mi nie wyszła ale teraz czuje ze niestety mnie to nie ominie bo teraz robiłam przed ciąża cukier i wyszedł mi 99 więc w górnej granicy.

reklama
Zazdroszczę Wam, rybki są zdrowe. Ja nie mogę patrzeć na jedzenie :-( sukces jak udało mi się dziś zjeść naleśnika z serkiem waniliowym na śniadanie, ale mam wyrzuty sumienia, bo wartości odżywczych w tym niewiele. Kurna, wciąż nie mogę się pogodzić z tym, że planowałam w trakcie ciąży kucharzyć jak Master Chef, odżywiać się wzorowo żeby dzieciątku nic nie brakło i być aktywną, a tu kompletnie odwrotnie... Mąż nawet wpadł na pomysł żeby zamówić catering (dietę pudełkową) żeby tą moją dietę trochę w składniki odżywcze dopakować. Spróbujemy, może jak to będzie przychodziło takie gotowe to łatwiej mi to będzie przełknąć. Też tak macie czy jecie normalnie?
Ja nie mam w ogóle takich problemów. Oprócz tego, że czuje mniej smaków, mniej wyraźnie.
Tylko przez prace od rana do wieczora, a po pracy jestem taka śpiąca, że nie mam na nic siły i ochoty to nie jem 100% czysto. Pozwalam sobie zwłaszcza na obiad coś zamówić.
Ostatnio do pracy robiłam sobie sałatki ze świeżych warzy, jednak pomidor i ogórek są w litym okropne!!
Czasem robię koktajle z owocami i kefirem lub warzywami, owocami i mlekiem migdałowym. Planuje takie koktajle robić częściej. :) plus jem dziennie kilka orzechów. Na drugie śniadanie często musli z jogurtem, mrożonymi malinami i masłem orzechowym.

Do góry