Na NFZ będziesz pewnie długo czekała na pierwszą wizytę.. na której zleci dopiero badania i ogólnie to się będzie strasznie ciągnęło. A prywatnie no to wiadomo. Kiedy trzeba to jesteś i zawsze Cię gdzieś wcisną, bo jesteś w ciąży i wizyty potrzebujesz. Oczywiście za badania musisz płacić. Dobrym rozwiązaniem jest jakiś pakiet medyczny. Wtedy płacisz tylko miesięczna składkę a opieka jest prywatna.Też jestem ciekawa co u Nutki teraz gdy ktoś znika z forum to jest strach . Potem jak któraś z nas zniknie to będzie oznaczało wyjazd na porodówkę .
Mam do was dziewczyny pytanie iść do gina prywatnie czy na nfz ?? Bo jestem zielona w temacie prowadzenia ciąży na nfz czy prywatnie . Jeżeli dobrze rozumiem prywatny lekarz jeżeli wyśle mnie na badania za wszystko płace tak ?
reklama
Aniabrz
Fanka BB :)
Chyba tak, ogólnie mam wrażenie że teraz wszyscy w ciąży ja tak samo jak Ty 28 i 31Jezuuuu ile nadrabiania [emoji85] mam dzień mopa więc mniej czasu na pisanie [emoji12]
Ja też mam mamadha. Pan Tabletka gorąco polecał [emoji12] w poprzedniej ciąży brałam femibion bo mi tak lekarz zalecił a tu się okazało że nie dość że chyba najdroższe to jeszcze badziewny skład [emoji28]
Mnie ciąża i życie z dzieckiem nauczyło że już nie słucham ślepo lekarzy...
Ja będę rodzic w wieku 31. Pierwszą córkę rodziłam mając 28 lat i dla mnie to było optymalny wiek a w szpilatu na każdym oddziale byłam najmłodsza [emoji28]
Ja mam ciche marzenie na poród domowy. Jeśli wszystko będzie z ciążą ok to będziemy próbować
Moja przyjaciółka też w ciąży. Wszędzie brzuchy dookoła [emoji16] taki wiek chyba
anio0
Druga kreska wyszła nieco mocniejsza niż 2 dni temu, ale wciąż nie jest wyraźna jak pierwsza, kontrolna. Na biuście powychodziły mi żyły i nie wiem już sama co o tym wszystkim myśleć.Nie zaliczyło się zdjęcie chyba. Ja jak miałam brązowy śluz to dostałam progesteron. Może zadzwoń jutro do lekarza ? Tak profilaktycznie. Teraz mimo braku plamień biorę profilaktycznie progesteron w dwóch formach - prolutex zastrzyki i luteina dopochwowa.
niunia456
Dzięki wam za rady wybiorę się prywatnie i w między czasie będę czekać na nfz . Jak to jest z tymi badaniami prenatalnymi byłam pewna że każda je ma a tu wyczytałam na necie że na nfz tylko kobiety po 35 roku życia . Nie rozumiem czyli kobieta przed 35 rokiem życia napewno nie urodzi dziecka z żadną wadą bo ja juz nie rozumiem
Mooni89
Ja pierwszy raz na porodówce miesiąc przed 18 też byłam najmłodsza.Jezuuuu ile nadrabiania [emoji85] mam dzień mopa więc mniej czasu na pisanie [emoji12]
Ja też mam mamadha. Pan Tabletka gorąco polecał [emoji12] w poprzedniej ciąży brałam femibion bo mi tak lekarz zalecił a tu się okazało że nie dość że chyba najdroższe to jeszcze badziewny skład [emoji28]
Mnie ciąża i życie z dzieckiem nauczyło że już nie słucham ślepo lekarzy...
Ja będę rodzic w wieku 31. Pierwszą córkę rodziłam mając 28 lat i dla mnie to było optymalny wiek a w szpilatu na każdym oddziale byłam najmłodsza [emoji28]
Ja mam ciche marzenie na poród domowy. Jeśli wszystko będzie z ciążą ok to będziemy próbować
Moja przyjaciółka też w ciąży. Wszędzie brzuchy dookoła [emoji16] taki wiek chyba
Mooni89
Jak nie z pierwszego moczu Ci wyszła to super, zrób rano jak masz zapasowy test, wtedy stężenie HCG jest najmocniejszeDruga kreska wyszła nieco mocniejsza niż 2 dni temu, ale wciąż nie jest wyraźna jak pierwsza, kontrolna. Na biuście powychodziły mi żyły i nie wiem już sama co o tym wszystkim myśleć.
nowafalaa
Ja teraz odczuwam też chwilami na środku jakieś pulsowanie i lekki ból. Staraj się nie myśleć negatywnie. Połóż się odpocznij jak masz dolegliwości zajmij głowę będzie dobrze wszyyskoA ja mam wlasnie jakies skurcze dziwne, bolesne martwię sie. Bez plamienia czy krwi jednak az musialam sie położyć... Miala któraś tak?
anio0
Idę jutro na betę. To ten moment, kiedy się przyda, hahaJak nie z pierwszego moczu Ci wyszła to super, zrób rano jak masz zapasowy test, wtedy stężenie HCG jest najmocniejsze
reklama
Ale się dziewczyny rozpisałyście fajnie, że nas tutaj tak przybywa
Masakra jak ja się źle czuje.. Cokolwiek zjem to mi niedobrze, ale nie wymiotuje. Dziś cały dzień w łóżku, jak przystało na niedzielę
Nie licząc już dzisiejszego dnia to jeszcze 10dni do wizyty zamawiam przyspieszacz czasu
Masakra jak ja się źle czuje.. Cokolwiek zjem to mi niedobrze, ale nie wymiotuje. Dziś cały dzień w łóżku, jak przystało na niedzielę
Nie licząc już dzisiejszego dnia to jeszcze 10dni do wizyty zamawiam przyspieszacz czasu