reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
Może innej firmy te testy? Zawsze z porannego moczu robiłaś? Jakoś musisz wytrzymać do jutra, oby wszystko było ok!

O kurczę, nie słyszałam o tym. Trzymam kciuki, dobrze że w miarę szybko masz te wizyty.

Dzięki 😘 i tak jestem dziwnie spokojna, po piątkowym szoku z każdym kolejnym dniem moje emocje się wyciszają, chyba to efekt tego że dalej do mnie nie dotarło :D
Dziewczyny a myslalyscie już o tym jak długo byście chciały pracować? Ja z jednej strony jak najdłużej, lubię moją pracę, ale jest niestety stresująca i nie chciałabym zaszkodzić maluszkowi. I sama nie wiem, chyba zostawię tą decyzję w rękach lekarza, o ile będzie w stanie tutaj zdecydować.
Ja mam tak jak Ty. Z jednej strony bardzo lubię swoją pracę (też póki co zdalnie, ale jak wszyscy wrócą to będzie powrót na fabrykę), ale mam bardzo stresującą pracę i na nieszczęście dla mnie dostałam niedawno awans. Pomyślicie pewnie, że jestem stuknięta, że mówię, że to nieszczęście, ale chodzi mi o to, że nie chce żeby szef pomyślał, że dostałam awans (tj.również większa odpowiedzialność) i zaraz rzucam L4. A z drugiej strony nie mogłam odmówić. Tak jak wspominałam lubię swoją pracę, ale na pewno nie kosztem dziecka. Do tego coraz ciężej mi siedzieć od 7:00 do 16tej, czasem 17tej, odcina mnie przed tym kompem :-D mamy konferencje, wiara do mnie gada, a ja zamiast się skupić walczę żeby nie zasnąć i nie trzasnąć głową w klawiaturę. Po pracy obowiązkowa drzemka. Nie wiem ile tak jeszcze ujadę :-D

Pinki są niby superczułe ale mnie kresek porządnych nigdy nie pokazały. Nikomu bym ich nie poleciła [emoji28]

Mnie te strumieniowe pinki o czułości 10, super się wybarwiały, ale te płytkowe (nawet o czułości 10) nic nie pokazywały [emoji28] dopiero teraz jak mam betę grubo ponad 1000 to pokazują konkretne dwie kreski [emoji23] przy 200 była biel, No może jakiś cień cienia [emoji16]

Dziewczyny, w środę nie dam rady bety ogarnąć po raz drugi. Myślicie, że mogę zrobić po 24h? Kalkulator chyba ogarnie, co? 😉

W ogóle, to w zeszłym miesiącu jakoś śniły mi się bliźniaki. Dzisiaj M mi mówi, że mu się dzisiaj śniły - a o moim śnie mu nie mówiłam... Oby to był znak 😁 żeby tylko beta dobrze szła. Plamienia są delikatne i dość rzadkie, dzisiaj przez cały dzień trzy jasnobrązowe plamki. A ja chciałabym już wiedzieć co i jak... Jeśli beta będzie przyrastać, to walę drzwiami i oknami do ginekologa, żeby mi coś przepisał.

Dziewczyny, w środę nie dam rady bety ogarnąć po raz drugi. Myślicie, że mogę zrobić po 24h? Kalkulator chyba ogarnie, co? 😉
Nie wiem jak to jest do końca, ale dziewczyny zawsze pisały, że lepiej już kolejne dwa dni później, czyli w Twoim przypadku w piatek. Ale może dziewczyny tutaj mają konkretniejsze info

Moja ginekolog w pierwszej ciąży, mówiła mi, ze betahcg średnio podwaja swoją wartość co 48-72h dlatego tak się bada w odstępie czasowym. Ale może coś zle pamietam [emoji2370]

Zapisałam się na 9 kwietnia na fundusz ....
Wcześniej prywatnie na 19 luty ;) do tej samej Pani doktor
Już się nie mogę doczekać. Zaczynam się niecierpliwic:p czy jest ktoś kto nie robi bety przed wizytą?

reklama
Moja ginekolog w pierwszej ciąży, mówiła mi, ze betahcg średnio podwaja swoją wartość co 48-72h dlatego tak się bada w odstępie czasowym. Ale może coś zle pamietam [emoji2370]
Tak, ale dla mnie kluczowym jest przyrost jakikolwiek w tym momencie. Widziałam już jednak kalkulatory w internecie, które wyliczają ładnie przyrost bety, nawet dobowy tylko.

Do góry