reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Cześć dziewczyny ;)

We wtorek 02.01 pod koniec dnia wykonałam test, na którym pojawiła sie druga jasna kreska. Okresu powinnam dostać dzień wczesniej,a że brzuch mnie nie bolał tak jak zazwyczaj przed okresem to nabrałam podejrzeń i wykonałam test :D. W środę powtórzyłam go i ponowne pojawily sie 2 kreski, poleciałam na bete I progesteron i wyszło:
Beta 52,84 U/l
Progesteron 22,702 ng/ml

Wychodzi zatem, że jest to bardzo wczesna ciąża- 3/4t. W czwartek 04.02 umówiłam się do ginekologa prywatnie. Oczywisice wiem, że to za wcześnie na wizytę ale z uwagi na trwające u mnie leczenie kanałowe , musiałam to jak najszybciej skonsultować. Na usg nie bylo jeszcze nic widać ale doktor zauważyła,ze na lewym jajniku mam torbiel 20x23mm,a w zatoce Douglasa stosunkowo dużo płynu 27mm (płyn prawdopodobnie pojawił się po pęknięciu torbieli),endometrium niejednorodne 20mm. Pani Doktor powiedziała, że koniecznie powtórzyć usg za tydzień, żeby sprawdzić czy ilość płynu sie zmniejszyła. Powiedziała, że gdybym nagle zle sie poczuła, dostala krawienia albo ostrego bólu brzucha to mam sie nie zastawiać i jechać na sor.
Generalnie dobrze się czuje, odczuwam lekki bol podbrzusza jakn przed @, ból krzyża, czasami glowa boli. Trochę te wyniki usg mnie martwią bo są stosunkowo duże ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Pozdrawiam wszystkie przyszle mamuśki:)

reklama
Mi też pokazuje 5+0.
Muszę zadzwonić dziś do lekarza w końcu... bo nie wiem jak z terminami;)
Ja mam dopiero 4+0 ale jak chciałam się umówić do mojego gina w zeszłym tygodniu, żeby umówić się na drożność, to położna mi powiedziała, że terminy dopiero na drugi tydzień kwietnia🙈 dla pacjentek ginekologicznych i ciężarnych😱 więc znalazłam go prywatnie, ten termin w kwietniu chyba też już zaklepie 🤣

Ja jeszcze się denerwuje jutrzejszym terminem @. Tyle czytałam o biochemicznych że siedzę jak na szpilkach 😔 poza tym jakoś nie dociera do mnie to wszystko jeszcze. Za to synowie już tylko, w temacie ciąży i dzidziusia 🙈 starszy cieszy się że znów będzie mi chodził do sklepu po, zachcianki 😂😂
U mnie jeszcze nikt nie wie, czekam na drugą betę w środę i 11.02 powiem mężowi i synom, bo mój stary ma wtedy urodzinki🥰 ile masz dzieci?

O kurcze ciężko u Was o terminy na ubezpieczenie 😯 ja jestem 3+2 pisałam dzisiaj email z prośbą o termin bo robiłam test i wyszedł pozytywny, dostałam termin na 18.02.
Teoretycznie moglabym znaleźć innego lekarza, ale chcę tego ponieważ, w razie porodu on pracuje na porodówce prywatnej, ale jako jego pacjentka mogłabym rodzic tam na nfz

Witaj [emoji4] Piękne krechy [emoji3060]
Witajcie [emoji4]. Czy mogę tu z Wami przycupnąć [emoji57]? Dwa tygodnie temu ujrzałam krechę (macie ją w załączniku [emoji41]). Zgodnie z miesiączką ostatnią, dziś rozpoczynam 7 tc. Pierwsza wizytę mam w środę, to będzie 6+2. Nie mogę się już doczekać [emoji2956]
Pozdrawiam ciepło [emoji4]
Trzymam kciuki żeby małpa nie przyszła [emoji4]
Ja jeszcze się denerwuje jutrzejszym terminem @. Tyle czytałam o biochemicznych że siedzę jak na szpilkach [emoji17] poza tym jakoś nie dociera do mnie to wszystko jeszcze. Za to synowie już tylko, w temacie ciąży i dzidziusia [emoji85] starszy cieszy się że znów będzie mi chodził do sklepu po, zachcianki [emoji23][emoji23]

Mój młodszy syn (11lat) wiedział od razu bo wypatrywał że mną drugą kreseczkę 😂 później dowiedział się mąż, a starszy 14letni jako ostatni bo usłyszał jak śmiejemy się że termin bardzo blisko jego urodzin 😂
O to nie tylko ja mam "stare" dzieci😅 starszy też 14, a młodszy 9

Ja mam inny problem jak zareaguje moja córka ona jest anty na rodzeństwo może to zazdrość. Chyba boi sie odrzucenia z naszej strony że małe dziecko będzie w centrum uwagi . Sama pamiętam jak urodzila sie moja siostra miałam wtedy 6 lat ale byłam wściekła na rodziców

reklama
Ja mam inny problem jak zareaguje moja córka ona jest anty na rodzeństwo może to zazdrość. Chyba boi sie odrzucenia z naszej strony że małe dziecko będzie w centrum uwagi . Sama pamiętam jak urodzila sie moja siostra miałam wtedy 6 lat ale byłam wściekła na rodziców
Między moimi chłopcami prawie 6 lat różnicy, na początku starszy chciał pomagać przy dzidzi, później już zaczął się niecierpliwić, kiedy zaczną się razem bawić, a od kilku lat na przemian się kłócą, biją i kochają 🙈 musisz po porodzie angażować małą a nie odganiać, żeby czuła, że jest potrzebną starsza siostrą

Do góry