reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Hej Dziewczyny, melduje sie po wizycie. Niestety zdjecie jest bardzo niewyrazne, wiec nie ma czym sie chwalic, ale grunt, ze jest wszystko dobrze. Tylko jasna cholera, znow wykrakalam - nawet ginekolog powiedzialam, ze juz sie czuje duzo lepiej i taka uradowana tym faktem skoczylam po wizycie do sklepu po sok, a potem po krem do rak i tak mi sie troche przeciagnelo. W pewnym momencie jak stalam w kolejce zrobilo mi sie tak niedobrze, czulam, ze zaraz zemdleje, serducho mocno przyspieszylo, w uszach mialam doslownie jakis pisk 😱 zostawilam te zakupy i wybieglam na dwor, zdjelam ta cholerna maseczke i powoli doszlam do siebie. Ale do teraz tak mnie boli glowa i mi sie kreci, ze zamiast zrobic zdrowotny spacer, musialam wezwac ubera, bo bym tam padla ☹️
Niedotlenienie czy co?

reklama
Hej Dziewczyny, melduje sie po wizycie. Niestety zdjecie jest bardzo niewyrazne, wiec nie ma czym sie chwalic, ale grunt, ze jest wszystko dobrze. Tylko jasna cholera, znow wykrakalam - nawet ginekolog powiedzialam, ze juz sie czuje duzo lepiej i taka uradowana tym faktem skoczylam po wizycie do sklepu po sok, a potem po krem do rak i tak mi sie troche przeciagnelo. W pewnym momencie jak stalam w kolejce zrobilo mi sie tak niedobrze, czulam, ze zaraz zemdleje, serducho mocno przyspieszylo, w uszach mialam doslownie jakis pisk [emoji33] zostawilam te zakupy i wybieglam na dwor, zdjelam ta cholerna maseczke i powoli doszlam do siebie. Ale do teraz tak mnie boli glowa i mi sie kreci, ze zamiast zrobic zdrowotny spacer, musialam wezwac ubera, bo bym tam padla [emoji3525]
Niedotlenienie czy co?

Może ciśnienie Ci spadło albo cukier? Ja jestem niskocisnieniowcem i tak mam jak już jest zbyt niskie. Nawodnij się dobrze i odpocznij [emoji3531]

Hej Dziewczyny, melduje sie po wizycie. Niestety zdjecie jest bardzo niewyrazne, wiec nie ma czym sie chwalic, ale grunt, ze jest wszystko dobrze. Tylko jasna cholera, znow wykrakalam - nawet ginekolog powiedzialam, ze juz sie czuje duzo lepiej i taka uradowana tym faktem skoczylam po wizycie do sklepu po sok, a potem po krem do rak i tak mi sie troche przeciagnelo. W pewnym momencie jak stalam w kolejce zrobilo mi sie tak niedobrze, czulam, ze zaraz zemdleje, serducho mocno przyspieszylo, w uszach mialam doslownie jakis pisk 😱 zostawilam te zakupy i wybieglam na dwor, zdjelam ta cholerna maseczke i powoli doszlam do siebie. Ale do teraz tak mnie boli glowa i mi sie kreci, ze zamiast zrobic zdrowotny spacer, musialam wezwac ubera, bo bym tam padla ☹️
Niedotlenienie czy co?
Też tak miałam w poprzedniej ciąży. W jednej chwili dobrze a drugiej kładłam się na ziemi tam gdzie stałam. Tak jak @meraja pisze może ciśnienie. Ja też właśnie jestem z niskociśnieniowców. Jak mam dobry dzień to max 100/70.

Dziś 11+3/12tydzien 🌼
U mnie waga +1.8kg 😱
8-10 tydzień to taki balon miałam ciągle wzdęcia. Od wczoraj w miarę płaski się zrobił aż dziwnie mi bez tej kulki 😄
O sprzątałam się cały dom wczoraj a dziś mam zakwasy w udach.
Ogólnie czuje się dobrze, czasem bardziej zmęczona.
24. 03 mam wizytę już nie mogę się doczekać bo ostatnia miałam 22 lutego 😔
Jestem ciekawa jak tam Bobo urósł ❤️

Dziś 11+3/12tydzien 🌼
U mnie waga +1.8kg 😱
8-10 tydzień to taki balon miałam ciągle wzdęcia. Od wczoraj w miarę płaski się zrobił aż dziwnie mi bez tej kulki 😄
U mnie waga podskoczyła mniek więcej tyle samo. Pytałam dziś swoją ginekolog o to, bo naprawdę staram sie dobrze odżywiać. No ale jak będzie trzeba to moge sie na salatki same przerzucic 😛 mowila, ze nie, na luzie, ze to moze byc bardziej opuchlizna niz faktyczne przybranie kilogramow. W sumie nie wiem czy az tyle to moze byc opuchlizna czy nadmiar wody. Ale na razie u mnie perspektywy na sport i tak sa kiepskie. Moze od kolejnego tygodnia bedzie mi lepiej... Mam 12+3
Acha i tez mam taka kulke, nie wiem czy to mozliwe zeby to byl brzuch ciazowy

Dziś 11+3/12tydzien 🌼
U mnie waga +1.8kg 😱
Ja miałam tak samo 😅 6-8 tydzień to taki wielki ten brzuszek a teraz jestem w 10+5 i jakos płasko mi się wydaje 😤😤 ja mam wizytę dopiero 31.03

Niedotlenienie czy co?
Ja miałam w tym tygodniu tak samo, po prostu nagle tak mnie zamroczyło, padłam na podłogę w kuchni, i jakos przeszłam na czworaka na kanapę w salonie i już na tej kanapie doszłam do siebie 😅 nie zemdlałam ale to było takie dziwne uczucie, jakby mnie odcinało

reklama
A czy któraś z Was badała sobie poziom kwasu foliowego w ciąży? Mi od początku wychodzi około 28 ng/ml. To chyba za dużo, nie? Normy są do 18 chyba. Jakby co 8tc.

Do góry