PierwszaFasolka2020
Fanka BB :)
Mi lekarz ustalił w trakcie pierwszej wizyty.Macie w karcie ciąży wpisany termin porodu? Ciekawa jestestem kiedy się to ustala
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi lekarz ustalił w trakcie pierwszej wizyty.Macie w karcie ciąży wpisany termin porodu? Ciekawa jestestem kiedy się to ustala
Tak to prawda. U każdej inaczej. Ja ostatnio oglądałam zdjęcia dziewczyn w poszczególnych tygodniach i u każdej zupełnie inny.Taka natura, każda kobieta pewnie ma to inaczej, ja przed druga ciąża ważyłam 46kg a brzuszek lekki miałam widoczny zanim zaszlam, teraz mam 64kg a też startowałam z brzucholem, więc pewnie temu u mnie tego tak od razu nie widać, bo tylko w pierwszej ciąży byłam płaska
Byłam u dwóch ginów i nie mam jeszcze karty ciąży zapomnieli o mnie chyba. Muszę mojego przywołać do porządku za dwa tygodnieMacie w karcie ciąży wpisany termin porodu? Ciekawa jestestem kiedy się to ustala
Ja mam tylko na USG termin porodu według OM i według USG zapisaneMi lekarz ustalił w trakcie pierwszej wizyty.
No mam przy poprzednich porodach nie pobieraliśmy, teraz nie wiem, bo jeszcze się nie zastanawialiśmy nad tym, ale jak w zeszłym roku byliśmy na dniach otwartych ze szwagierką to trochę o tym mówili, na 30 par tylko jedna się zgłosiła, że to zrobią, chyba się o tym dużo nie mówi, skoro nie było chętnych, a z tego co pamiętam to krew może być przekazana nie tylko temu dziecku a chyba jeszcze rodzicowi lub rodzeństwuWidzę, ze masz kartkę z PBKM? Co myślisz na ten temat?
No właśnie ja byłam och i ach na to... ale poźniej docztałam ze raczej dla tego samego dziecka to nie bardzo - no bo jak chore to w próbkach też jest 'chore', jezeli mlodsze jest zdrowe to to moze pomoc tym choremu starszemu.. ale to moje pierwsze dziecko no i podobno wszyscy od razu mysla o bialaczce, jak o tym mowia, a bialaczki tym sie nie leczy noooo i metlik w glowieNo mam przy poprzednich porodach nie pobieraliśmy, teraz nie wiem, bo jeszcze się nie zastanawialiśmy nad tym, ale jak w zeszłym roku byliśmy na dniach otwartych ze szwagierką to trochę o tym mówili, na 30 par tylko jedna się zgłosiła, że to zrobią, chyba się o tym dużo nie mówi, skoro nie było chętnych, a z tego co pamiętam to krew może być przekazana nie tylko temu dziecku a chyba jeszcze rodzicowi lub rodzeństwu
Moja kuzynka 2 ciąże tyła bardzo, a dzieci miała po 3kg, a żona kuzyna miała dzieci jedno 3900 a drugie 4200 a brzuszek miała taki malutki do porodu jak ja w 5 mc ani dupka jej nie urosła. Mój mąż zawsze mówi, nie ważne jak przytyjesz nosisz w sobie nowe życie i musi mu być tam w środku wygodnie ale przyznam, że nie chciałabym brzucha jak kuzynka męża w każdej ciąży ma tak brzuch jakby dzieci jej się układały poziomo, tak mega do przodu ma brzuchTak to prawda. U każdej inaczej. Ja ostatnio oglądałam zdjęcia dziewczyn w poszczególnych tygodniach i u każdej zupełnie inny.
W ogóle, to mnie taka myśl naszła. Większość z nas ma różnicę ok. tygodniową w terminach z OM i z USG. Który tydzień ciąży sobie wtedy liczycie?
No właśnie ja byłam och i ach na to... ale poźniej docztałam ze raczej dla tego samego dziecka to nie bardzo - no bo jak chore to w próbkach też jest 'chore', jezeli mlodsze jest zdrowe to to moze pomoc tym choremu starszemu.. ale to moje pierwsze dziecko no i podobno wszyscy od razu mysla o bialaczce, jak o tym mowia, a bialaczki tym sie nie leczy noooo i metlik w glowie