reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
Eh a ja się nie zważyłem w końcu przez te badania krwii, jutro się zwaze 😅 bo najlepiej się zważyć rano na czczo czy jak? 😅
Tak mówią, że najlepiej rano 🙂 że wtedy najłatwiej porównać, bo jak wieczorem to jednego dnia czlowiek zje i wypije wiecej, innego mniej i moze byc nie miarodajne.

@PierwszaFasolka2020 - porąbane uczucie! Ja się modliłam żeby tylko zdążyć wyjść na dwór zanim padnę jak długa 😅 i na szczęście się udało, ale do teraz się nie ogarnęłam. Nie czuję się jeszcze normalnie

Ja mam zamiar zakupić chicco next 2 me
Wszyscy moi znajomi sobie chwalili taka opcje ale ze szkoda mi 1 tys na nowe to odkupie od kogoś 😃

Też sobie bardzo chwalę to łóżeczko :) Mój synek właśniez niego wyrósł i ciężko było mi się pogodzić z opcją utraty tej wygody. Jedna z forumowiczek napisała, że Chicco ma nowe Next2Me - Forever. testujemy od 2 nocy i jest świetny, także może odrazu warto kupić to większe łóżeczko. Ono jest przewidziane do 4 rż. Załączam zdjęcie, żebyś zobaczyła jak wygląda :)

Załączniki

• 162126187_800258827531341_3597317765698273419_n.jpg
    162126187_800258827531341_3597317765698273419_n.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 93
A czy któraś z Was badała sobie poziom kwasu foliowego w ciąży? Mi od początku wychodzi około 28 ng/ml. To chyba za dużo, nie? Normy są do 18 chyba. Jakby co 8tc.
Na pewni musisz wynik skonsultować z lekarzem ale tak na chłopski rozum to nadmiar kwasu foliowego chyba nie powinien być szkodliwy, to witamina z grupy B a ich nie da się przedawkować, nadmiar organizm usuwa z organizmu z moczem i potem. Może po po prostu przestań suplementowac na jakiś czas - ale potwierdź to z lekarzem 👍👍👍

A z tego co ja wiem nadmiar jest jednak szkodliwy i bywa toksyczny. Też tak miałam. Dostałam zalecenie żeby przejść kurację odtruwającą enterosgelem. 2 razy dziennie jedna łyżka stołowa żelu między posiłkami. Nadal suplementowalam metylowany kwas 400 mg. Poziom się obniżył. Mój wysoki poziom był przez syntetyczny kwas.
Na pewni musisz wynik skonsultować z lekarzem ale tak na chłopski rozum to nadmiar kwasu foliowego chyba nie powinien być szkodliwy, to witamina z grupy B a ich nie da się przedawkować, nadmiar organizm usuwa z organizmu z moczem i potem. Może po po prostu przestań suplementowac na jakiś czas - ale potwierdź to z lekarzem [emoji106][emoji106][emoji106]

reklama
A z tego co ja wiem nadmiar jest jednak szkodliwy i bywa toksyczny. Też tak miałam. Dostałam zalecenie żeby przejść kurację odtruwającą enterosgelem. 2 razy dziennie jedna łyżka stołowa żelu między posiłkami. Nadal suplementowalam metylowany kwas 400 mg. Poziom się obniżył. Mój wysoki poziom był przez syntetyczny kwas.
O widzisz! Dobrze wiedzieć 👍

Do góry