Ja Klinika Sodowscy Katowice tam mnie lekarz wyslalDziewczyny ze Śląska macie już umówione wizyty prenatalne? Gdzie ostatecznie się umówiłyscie?
reklama
Mooni89
Fanka BB :)
Też mi ta klinika wyskoczyła, jest tam kilku lekarzy którzy mają specjalizacje FMF, długo trzeba czekać na termin i orientujesz się czy nagrywają moze film z USG?Ja Klinika Sodowscy Katowice tam mnie lekarz wyslal
Tak mówią, że najlepiej rano że wtedy najłatwiej porównać, bo jak wieczorem to jednego dnia czlowiek zje i wypije wiecej, innego mniej i moze byc nie miarodajne.Eh a ja się nie zważyłem w końcu przez te badania krwii, jutro się zwaze bo najlepiej się zważyć rano na czczo czy jak?
@PierwszaFasolka2020 - porąbane uczucie! Ja się modliłam żeby tylko zdążyć wyjść na dwór zanim padnę jak długa i na szczęście się udało, ale do teraz się nie ogarnęłam. Nie czuję się jeszcze normalnie
PierwszaFasolka2020
Ja mierzylam, wyszło mi 19,70 ng/ml przy zakresie norm: 3,89- 26,8A czy któraś z Was badała sobie poziom kwasu foliowego w ciąży? Mi od początku wychodzi około 28 ng/ml. To chyba za dużo, nie? Normy są do 18 chyba. Jakby co 8tc.
mi powiedziano ze wynik bardzo dobry
Baby-D
Zaangażowana w BB
Ja mam zamiar zakupić chicco next 2 me
Wszyscy moi znajomi sobie chwalili taka opcje ale ze szkoda mi 1 tys na nowe to odkupie od kogoś
Też sobie bardzo chwalę to łóżeczko Mój synek właśniez niego wyrósł i ciężko było mi się pogodzić z opcją utraty tej wygody. Jedna z forumowiczek napisała, że Chicco ma nowe Next2Me - Forever. testujemy od 2 nocy i jest świetny, także może odrazu warto kupić to większe łóżeczko. Ono jest przewidziane do 4 rż. Załączam zdjęcie, żebyś zobaczyła jak wygląda
Załączniki
Tak nagrywaja na plyte koszt chyba 20 zl termin ustalaja wg tyg ciazy wiec ja umawialam sie 2 tyg temu na 2 kwietnia.Też mi ta klinika wyskoczyła, jest tam kilku lekarzy którzy mają specjalizacje FMF, długo trzeba czekać na termin i orientujesz się czy nagrywają moze film z USG?
PierwszaFasolka2020
Na pewni musisz wynik skonsultować z lekarzem ale tak na chłopski rozum to nadmiar kwasu foliowego chyba nie powinien być szkodliwy, to witamina z grupy B a ich nie da się przedawkować, nadmiar organizm usuwa z organizmu z moczem i potem. Może po po prostu przestań suplementowac na jakiś czas - ale potwierdź to z lekarzemA czy któraś z Was badała sobie poziom kwasu foliowego w ciąży? Mi od początku wychodzi około 28 ng/ml. To chyba za dużo, nie? Normy są do 18 chyba. Jakby co 8tc.
Agnieszka_1988
A z tego co ja wiem nadmiar jest jednak szkodliwy i bywa toksyczny. Też tak miałam. Dostałam zalecenie żeby przejść kurację odtruwającą enterosgelem. 2 razy dziennie jedna łyżka stołowa żelu między posiłkami. Nadal suplementowalam metylowany kwas 400 mg. Poziom się obniżył. Mój wysoki poziom był przez syntetyczny kwas.
Na pewni musisz wynik skonsultować z lekarzem ale tak na chłopski rozum to nadmiar kwasu foliowego chyba nie powinien być szkodliwy, to witamina z grupy B a ich nie da się przedawkować, nadmiar organizm usuwa z organizmu z moczem i potem. Może po po prostu przestań suplementowac na jakiś czas - ale potwierdź to z lekarzem [emoji106][emoji106][emoji106]
Agnieszka_1988
Aaa... i moczenie stóp w soli magnezowej.
reklama
PierwszaFasolka2020
O widzisz! Dobrze wiedziećA z tego co ja wiem nadmiar jest jednak szkodliwy i bywa toksyczny. Też tak miałam. Dostałam zalecenie żeby przejść kurację odtruwającą enterosgelem. 2 razy dziennie jedna łyżka stołowa żelu między posiłkami. Nadal suplementowalam metylowany kwas 400 mg. Poziom się obniżył. Mój wysoki poziom był przez syntetyczny kwas.