reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Ja po biopsji też dobry wynik, ale być może to papilocare u mnie miało już jakieś skutki bo brałam około 6 miesięcy już, po kontroli cytologii była ciut lepsza, ale nie zadowalająca, więc później te grzybki brałam i teraz jest okej, ale był stres..
Co do ciązy i problemów z szyjką, to istnieje pewna teoria, że po porodzie szyjka macicy jest jak „nowa”, ale nie wiem czy to jakoś potwierdzone naukowo, czy tylko jako taka bajka😂
Sa 2 szkoly, stara szkola wrecz zalecajaca zeby zajsc w ciaze bo wlasnie sie te zmiany usuwaja. Porod dziala terapeutycznie bo nablonek sie luszczy i u moich kuzynek tak sie rozwiazal problem z hpv i nadzerkami. Wprost im lekarze mowili ze to dzieki ciazy, a druga szkola ze jednak nie... ze hormony ciazowe rozpulchniaja szyjke i cytologia moze sie pogorszyc ale cokolwiek sie nie stanie cofa sie po pologu. XD badz tu madry. Papilocare mam wrazenie ze wrecz pogorszylo mi wynik bo mialam asc us a potem asc h. Ale slyszalam tez ze te wyskrobinowe cytologie sa bardzo niedlokladne i daja tylko 70% wiarygodnosci wiec laborant nie majac pewnosci co widzi woli wystawic gorszy wynik dla bezpieczenstwa. 2 lutego mimo ze lekarz kazal mi czekac do czerwca zrobilam se cytologie plynna tak dla spokoju ducha i wlasnie pokazuje lsil a komorki lsil sa bardzo pdoobne do asc us. Nie chwalilam sie wynikiem bo ta cytologia nie powinna miec miejsca;p a i tak on jutro pobierze swoja. Ale nerwy sa.

reklama
Nienawidzę kichania w ciąży.. Was też tak ściska wtedy w podbrzuszu, jakby miało coś tam się rozerwać dosłownie?

Jeden z moich ciążowych koszmarów - kichanie, haha ;)
Na szczęście teraz nie mam kataru, ale przeżyłam ten ból. No i laski mnie tu zagięły sposobem kichania 😅 ZAPAMIĘTAM 👌🏻

Dzięki Dziewczyny, jakoś lepiej mi ze świadomością, że nie tylko ja jestem taka wymęczona 🙂 ale mi się śmiać z moich planów przedciążowych, kiedy to uważałam, że w od początku ciąży będę zasuwać na jogę, robić 7 km codziennie i dodatkowo pływać 😁😁 umarłabym chyna, ducha wyzionęła dosłownie
apropo pływania... Moje postanowienie że od jutra wracam na basen, wszystko przygotowane, godzina umówiona, dogadane ze kupuje karnet itp a rząd co?! Od soboty zamyka baseny 😂😂😂 ja to mam szczęście 😂😂

Hej dziewczyny ;) po wielu przygodach jestem w ciąży 12 tydzień ;) za tydzień czekają mnie badania prenatalne, a termin porodu na ta chwile to 2 październik ;) Od 5 tygodnia przyjmuje zastrzyki clexane ze względu na mutacje PAI 1 i żylaki na macicy. U mnie wstępnie już znana płeć i najprawdopodobniej dziewczynka 🥰🥰🥰

papilocare nic nie dalo shiitake sloara tez nic. Bralam i to i to i w listopadzie cytologia byla asc h i skonczylam na biopsji. Zaczelam lykac kurkume i mam lsil :D Na szczescie u mnie dysplazji brak no ale wiadomo ze nikt nie lubi srednich wynikow. Gin mi powiedzial ze jesli biopsja jest dobra to to najwazniejsze, a moj wynik nie jest przeciwskazaniem do ciazy :p ale strach przy dupie jest zawsze zwlaszcza ze ciaza pogarsza wyniki. Tak czy siak pytalam o najczarniejsze scenariusze to delikatnie zasugerowal ze mam sie puknac w glowe ze to skrajnosci i z dnia na dzien takie rzeczy sie nie dzieja tylko latami. ok XD on jest ginekologiem onkologiem nie ja.

Wzielam buscopan bo mi dziecko wyhwalilo twraza w panel. Poszlam tylko sie wyszczac. Doslownie 3 sek na nia nie patrzylam, nawet drzwi za soba nie zamknelam a tu jeb. Cala twarz we krwi, panele we krwi, dalam jej telefon z bajka na supokojenie we krwi. Juz nie rkwai ale nie wiem czy nosa nie zlamala. Tak czy siak wyslalam chlopa do szpitala z nia, a mnie troche plecy bola... moze z przeciazenia, ale brzuch tez mam taki sztywny wiec se wzielam... Nie wiem gdzie mam nospe. Bo tu ku... same lekomany. Ja nakupuje nie uzywam a jak przyjdzie co do czego to nie mam.
Słodki Jezusku, stan przedzawałowy byłby u mnie murowany po takiej akcji :D a to co chciała zrobić, że się tak wyłożyła?
Dobrze, że z nią wszystko ok 👍 w sumie jak Ciebie tak nosi, że nie możesz usiedzieć w miejscu to dziwne żeby córka siedziała z założoną nogą na nogę i domek z kart ustawiała ;)

Hej dziewczyny ;) po wielu przygodach jestem w ciąży 12 tydzień ;) za tydzień czekają mnie badania prenatalne, a termin porodu na ta chwile to 2 październik ;) Od 5 tygodnia przyjmuje zastrzyki clexane ze względu na mutacje PAI 1 i żylaki na macicy. U mnie wstępnie już znana płeć i najprawdopodobniej dziewczynka 🥰🥰🥰
hej, gratulacje! A zdradzisz jak udało się już tak szybko ustalić płec? Ja zaczynam 11 tydzień i strrrasznie bym chciała wiedzieć już czy chłopak czy dziewczynka, ale czytałam, że na to niestety trzeba trochę poczekać :(

reklama
Słodki Jezusku, stan przedzawałowy byłby u mnie murowany po takiej akcji :D a to co chciała zrobić, że się tak wyłożyła?
Dobrze, że z nią wszystko ok 👍 w sumie jak Ciebie tak nosi, że nie możesz usiedzieć w miejscu to dziwne żeby córka siedziała z założoną nogą na nogę i domek z kart ustawiała ;)
Uczy się chodzić. Nie wiem co zrobiła bo byłam w kiblu. Usłyszałam łup i krzyk i facjata we krwi po chwili. Teraz żre ogórkowa:p

Do góry