Zasada jest taka, ze jak masz dziecko na przewijaku nie ważne w jakim wieku to od tego przewijaka nie odchodzisz!!!!! Wiec na pewno ci nie spadnie.A mam jeszcze takie pytanko do doświadczonych mam bo tak powoli chcę robić kosztorys zakupów do pokoju dziecięcego i mam zagwozdkę przy komodzie do przewijania / komodzie pielęgnacyjnej. Korzystacie z tego wynalazku? Zauważyłam, że wiele mebli tego typu jest tak wąska, że mieści się tylko przewijak, nawet nie ma gdzie położyć chusteczek czy kremu. To chyba bez sensu w przypadku takiego mebla? A dwa - jak to wyglada jak dziecko jest starsze? Jakos ciezko mi sobie wyobrazic zeby to bylo bezpieczne dla dziecka, ktore juz siada, kreci sie itd. przeciez moze spasc?
Swoich dzieci nie mam ale przerobiłam moje bratanice.. za każdym razem przewijak to złoto. Był używany zawsze. Jako nakładka na łóżeczko albo na komodzie. I tu najbardziej sprawdziła się zwykła komoda z ikei z dokupioną nakładka z Allegro właśnie pod ta komodę. Później to zdejmujesz i masz normalną komodę. No i masz dużo miejsca na kosmetyki i inne potrzebne rzeczy.