reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Przyznam, że też odczuwam od kilku dni pobolewanie w dole krzyża. Wizytę mam w piątek. Będę wtedy w 8.6tc według OM. Też się stresuję.
To podobno normalne, bo się tam rozszerze i szykuje na rosnącą fasole. Z szybkiej porady tyle wiem, ze jeśli nie ma przy tym bóli, krwawień, plamien to raczej luz... Pojutrze sie dowiem :) Ty tez daj znac :)

reklama
Przyznam, że też odczuwam od kilku dni pobolewanie w dole krzyża. Wizytę mam w piątek. Będę wtedy w 8.6tc według OM. Też się stresuję.
mnie wczoraj bolalo i to olalam XD
w poprzedniej ciazy tez mialam jakies epizoty z bolami krzyrza. Dla mnie to raczej normalne bo macica sie rozrasta i coraz bardziej uciska na rozne, nerwy, naczynia. W piatek sie okaze. Teraz mnie boli brzuch pod pepkiem jakby mi ktos szpikulca wbijal Xd ehhhhh w poprzedniej ciazy to sie zaczelo zdecydowanie duzo pozniej bo ok 16 tc.

Ja jutro na badaniach podpytam się jak to u mnie w labo jest z tą glukoza, czy można ta smakowa wypić, bo nie ukrywam że w poprzednich ciążach jedna z gorszych rzeczy była właśnie ta glukoza, fuj, no idzie mi to dziadostwo, a że raczej napewno będę musiała to pić już niedługo to się wypytam i może łatwiej pójdzie ta smakowa.

U mnie tak samo, jeśli nic nie robię to organizm wymyśla dziwne rzeczy, ostatnio? Mega zachianka na to chałkę z dżemem i kakao, ostatnio coś takiego chyba 20 lat temu jadłam 😂 musiałam zacząć coś robić bo będę jeść z nudów i puchnąć jak świnka. Wymyśliłam sobie remont 😂 plus taki ze przez graty i drabinę ledwo idzie do lodówki się dostać 😁
Kurna ja chałki szukam po calym miejscie jak nienormalna XD w liidlu nie ma. Ogladalam serial o żydach Ultraortodox czy cos takiego. Wkrecilam sie i caly obejrzalam 1 dnia. I tam zerli chałki i tak szukam se tych calek z 2-3 tydzien :D
O i jak mnie widok ryb obrzydza tak wedzona makrele bym zjadla a podobno nie mozna wedzonych ryb. XD

Ja jutro na badaniach podpytam się jak to u mnie w labo jest z tą glukoza, czy można ta smakowa wypić, bo nie ukrywam że w poprzednich ciążach jedna z gorszych rzeczy była właśnie ta glukoza, fuj, no idzie mi to dziadostwo, a że raczej napewno będę musiała to pić już niedługo to się wypytam i może łatwiej pójdzie ta smakowa.
sa rozne smaki :D pomarancza smakujaca jak wygazowana mirinda, cytrynowa i coca colowa :p polecam. Ja gorzej wspominam rece bo oczywiscie siroty praktykantki przebily mi zyly.

U mnie tak samo, jeśli nic nie robię to organizm wymyśla dziwne rzeczy, ostatnio? Mega zachianka na to chałkę z dżemem i kakao, ostatnio coś takiego chyba 20 lat temu jadłam 😂 musiałam zacząć coś robić bo będę jeść z nudów i puchnąć jak świnka. Wymyśliłam sobie remont 😂 plus taki ze przez graty i drabinę ledwo idzie do lodówki się dostać 😁
Przybijam pionę, u mnie też remont! 😁 Plus wyprzedaję wszystkie niepotrzebne mi już sprzęty, które nachomikowałam. I co ciekawe, coś za szybko schodzą, chyba za małą cenę daję 😁

@Damilus mnie tak w dole pleców boli jak się przeforsuje, jak poszaleje za bardzo z mopem i odkurzaczem 😀
@Celia89 u mnie z chalka to jest co sobotni rytuał, córcia tak lubi że zawsze rano w sobotę idziemy po ta chalke razem do sklepu albo jade do jakiejs piekarni i potem śniadanko razem szykujemy😀 a wędzona makrele uwielbiam wręcz 😂 to jeśli powiedzą mi że mogę jakaś smakowa ta glukozę to zrobimy ranking smaków i wybierzemy która bedzie najlepsza 😂

Kurna ja chałki szukam po calym miejscie jak nienormalna XD w liidlu nie ma. Ogladalam serial o żydach Ultraortodox czy cos takiego. Wkrecilam sie i caly obejrzalam 1 dnia. I tam zerli chałki i tak szukam se tych calek z 2-3 tydzien :D
O i jak mnie widok ryb obrzydza tak wedzona makrele bym zjadla a podobno nie mozna wedzonych ryb. XD
Z tego co czytałam to jak makrelka wędzona na gorąco to można 🙂 chociaż wait, chciałam Ci podać odnośnik do stronki, ale teraz znalazłam inną, gdzie piszą że nawet wędzona na gorąco nie bardzo. Ehh, i bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze

reklama
Zdjec zyly nie znalazlam xD mam duzo zdjec i w sumie moze lepiej bo nie bede straszyc. ale sie pochwale pokojem mojej corki w ok 17 tc :D
1615813256093.png

nic tak mnie ostatnio nie wk... jak dodawanie zdjec na to forum 😏 🥲

Do góry