Ja również z terminem na 2.10, a prenatalne na 25.03Witam serdecznie wszystkie przyszłe oraz już mamusie!
Cieszę się że znalazłam to forum, w końcu jedno miejsce gdzie można konkretnie o coś się zapytać troskę o mnie, wiek 24, pierwsza ciąża aktualnie 11+1, termin wg aplikacji 2.10 9.03 miałam usg na którym pięknie maluszek machał rączką i pierwszy raz było dane mi usłyszeć serduszko. Niesamowite emocje, oczy pełne łzami. Żałuję, że w sobie pandemii nie może być ze mną mój narzeczony.. 24.03 mam prenatalne, nie wiem dlaczego ale stresuje się bardzo. Marzy mi się by poznać płeć, oczywiście priorytetem jest dla mnie zdrowie maluszka ale już bym chciała powoli się osowić kto mieszka w brzuszku i zacząć kompletować wyprawkę trzymam kciuki za wszystkie Panie jak i za szczęśliwe rozwiązanie
reklama
Agnieszka_1988
Fanka BB :)
Ale piękna Dzidzia [emoji173] I jaka duża! Ile ma CRL ?
My już po USG cudownie, wspaniale dużo radości [emoji173]️Dziecię starsze o dzień czyli 10+2 pani mówi ze jest duży i super, jeju kamień z serca Kocham go najbardziej na świecie!!
@Małgosia33 ale piękna dzidzia, super
Ja jutro mam badania te pierwsze więc trochę krwi mi upuszcza i za tydzień wizyta z wynikami i założą kartę ciazy, ale pewnie bez USG jutro wogole cały dzień coś, bo fryzjer, malujecie włosy normalnie? Ja rozjaśniam i mi fryzjerka powiedziała że teraz są takie farby że spokojnie można w ciąży stosować. A i szczepienie z synkiem mam, także dzień pełen wrażeń
Ja jutro mam badania te pierwsze więc trochę krwi mi upuszcza i za tydzień wizyta z wynikami i założą kartę ciazy, ale pewnie bez USG jutro wogole cały dzień coś, bo fryzjer, malujecie włosy normalnie? Ja rozjaśniam i mi fryzjerka powiedziała że teraz są takie farby że spokojnie można w ciąży stosować. A i szczepienie z synkiem mam, także dzień pełen wrażeń
Małgosia33
Mój zapytał jaka duża dzidzia a pani pokazała na palcach Wiec nie wiem ile dokładnie z reszta nie dziwi mnie to bo tutaj jak się dziecko rodzi to nawet nie mówią ile na cm trzeba sobie samemu zmierzyćAle piękna Dzidzia [emoji173] I jaka duża! Ile ma CRL ?
Ironka
Co do wód i czopa to u mnie w każdej Ciąży czop odchodził stopniowo na kilka dni przed porodem. Wody odeszły mi w pierwszej ciąży tuż przed porodem. W drugiej miałam malowodzie i podczas porodu miałam przebijany pęcherz. Było tylko około pół szklanki wód. Więc bardzo mało. Córeczka miała te wody w tzw. kieszonce tuż przy buzi. Dodatkowo miala dwie pętle pępowiny wokół szyi. W trzeciej ciąży wody sączyły mi przez ponad tydzień. Na szczęście przed porodem byłam na patologii i wszystko skończyło się dobrze.
Jjeśli chodzi o wagę to w pierwszej ciąży miałam +18kg, w drugiej +13, a w trzeciej +16. Najlepsze jest to że w tej pierwszej miałam bardzo mały brzuch, a w następnych duży.
W moim przypadku każdy z trzech porodów zupełnie inny. Jedynie co to nie trwały długo.
Ttrzymam kciuki abyśmy wszystkie dotrwały do bezpiecznego terminu.
Jjeśli chodzi o wagę to w pierwszej ciąży miałam +18kg, w drugiej +13, a w trzeciej +16. Najlepsze jest to że w tej pierwszej miałam bardzo mały brzuch, a w następnych duży.
W moim przypadku każdy z trzech porodów zupełnie inny. Jedynie co to nie trwały długo.
Ttrzymam kciuki abyśmy wszystkie dotrwały do bezpiecznego terminu.
Ostatnia edycja:
JuLa?
Jestem ciekawa czy taki krótki kikutek z brzucha to druga noga czy wyrostek płciowy? Czytałam o takiej teorii płci NUB. U siebie na usg nie umiałam rozpoznać a doktor mi nie chciał powiedzieć nic o płciMy już po USG cudownie, wspaniale dużo radości Dziecię starsze o dzień czyli 10+2 pani mówi ze jest duży i super, jeju kamień z serca Kocham go najbardziej na świecie!!
Załączniki
A to nie jest za duże na wyrostek płciowy? Stawiam na to, że to raczej noga. Ja z kolei wyczytałam, że ten wyrostek na początku jest na tyle mały, że na USG bardzo ciężko go dojrzeć, stąd ten motyw, że w pierwszym trymestrze ciężko ocenić płeć na podstawie USG.Jestem ciekawa czy taki krótki kikutek z brzucha to druga noga czy wyrostek płciowy? Czytałam o takiej teorii płci NUB. U siebie na usg nie umiałam rozpoznać a doktor mi nie chciał powiedzieć nic o płci
Dzięki Dziewczyny za Wasze wypowiedzi na temat czopa i tych wód! Dla mnie tożto temat zupełnie obcy, także dobrze wiedzieć
anio0
Ja się na NUBach nie znam zupełnie ale popytaj, może jest taki wątek tu na forum, gdzie oglądają i gdybają czy coś widaćJestem ciekawa czy taki krótki kikutek z brzucha to druga noga czy wyrostek płciowy? Czytałam o takiej teorii płci NUB. U siebie na usg nie umiałam rozpoznać a doktor mi nie chciał powiedzieć nic o płci
JuLa?
Też mi się tak wydaje że raczej noga.A to nie jest za duże na wyrostek płciowy? Stawiam na to, że to raczej noga. Ja z kolei wyczytałam, że ten wyrostek na początku jest na tyle mały, że na USG bardzo ciężko go dojrzeć, stąd ten motyw, że w pierwszym trymestrze ciężko ocenić płeć na podstawie USG.
Dzięki Dziewczyny za Wasze wypowiedzi na temat czopa i tych wód! Dla mnie tożto temat zupełnie obcy, także dobrze wiedzieć
reklama
JuLa?
mama ginekolog pisze :Wierzę natomiast w teorię oceny płci na podstawie wyrostka płciowego w 11-14 tygodniu ciąży (znana jako the nub theory) – sprawdza się w ok 80-90% i stosuję ją od lat (ale nie 97% ) .Też mi się tak wydaje że raczej noga.
Czyli może na genetycznym nam już coś powiedzą