reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
Gin mi pobierał cytologię na początku marca. Chyba by dzwonili, gdyby było coś nie tak ;) ale skoro to jest normalne, to się nie przejmuję już.

Pamiętam, że w ciąży z Zo miałam mnóstwo takiego gęstego białego śluzu. A teraz ten kolor mnie trochę wystraszył ;)

Z mojego doświadczenia kilogramy z powietrza się nie biorą [emoji6] dziecko + wody + macica + więcej krwi to ok. 8-10 kg. Wszystko co przytyjesz ponad to od nadmiaru jedzenia. Jesli zależy Ci żeby nie przytyć to pilnuj się z jedzeniem i nie licz na dobre geny [emoji12] w ciąży absolutnie nie trzeba jeść za dwoje [emoji28] a jeśli przytyjesz więcej to potem zostaniesz albo z nadwagą albo będziesz musiała to zrzucić [emoji6] dla mnie figura jest ważna dlatego pilnuje się tak jak przed ciążą. W pierwszej przytyłam 6,5 kg o to na pewno nie jest kwestia genów bo w mojej rodzinie wszystkie kobiety w ciąży tyły przede mną 20-30 kg [emoji28]Lekarze zawsze liczą skończone tygodnie czyli dla nich 9+4 to 9 tydzień i ja tez tak liczę. I jak z USG mi wychodzi ciąża o tydzień młodsza to podaje ten młodszy wiek a nie z OM
A to tak z ciekawosci - stosujesz jakas diete (ulozona przez dietetyka) czy jak trzymasz diete w ryzach?
Ja tak ogolnie staram sie jesc zdrowo, ale czasem sie skusze na jakies precelki czy chipsy z pieca. Nie jest idealnie, to na pewno 😛

A to tak z ciekawosci - stosujesz jakas diete (ulozona przez dietetyka) czy jak trzymasz diete w ryzach?
Ja tak ogolnie staram sie jesc zdrowo, ale czasem sie skusze na jakies precelki czy chipsy z pieca. Nie jest idealnie, to na pewno [emoji14]
Staram się zdrowo ale przede wszystkim w rozsądnych ilościach. Jak mam ochotę na pizzę to zjem pizzę i nie mam wyrzutów sumienia [emoji12] ale jak mój chlop przyjdzie z miską chipsów do filmu wieczorem to nie zjem bo szkoda mi takich kalorii [emoji28]
Miałam nieprzyjemność zrzucić 17 kg i byłam na milionie różnych diet i na mnie działa tylko rozsądne odżywianie. Do wszystkich diet bardzo szybko tracę zapał i pojawia się efekt jojo [emoji1745] i nigdy nie chciałabym znowu się męczyć z nadwagą dlatego nie pilnuje

Ja tak ogolnie staram sie jesc zdrowo, ale czasem sie skusze na jakies precelki czy chipsy z pieca. Nie jest idealnie, to na pewno [emoji14]
Myślę że takie odżywianie jest ok. Ale są dziewczyny które wychodzą z założenia że teraz mogą jeść wszystko bo są w ciąży i potem jest problem

Myślę że takie odżywianie jest ok. Ale są dziewczyny które wychodzą z założenia że teraz mogą jeść wszystko bo są w ciąży i potem jest problem
A to racja, nie ma co przesadzać. Gdzieś czytałam, że jak dzieciaczek jest już większy to tak naprawdę zapotrzebowanie na kalorie zmienia się o 300 kcal na plus. A tożto przecież wystarczy banana zjeść i zagryźć waflem ryżowym żeby dostarczyć tyle kcal.

A to ogromne gratulacje, że udało Ci się zrzucić 17kg, to jest nie lada wyczyn! Musiało Cię to kosztować masę wysiłku 💪

Gin mi pobierał cytologię na początku marca. Chyba by dzwonili, gdyby było coś nie tak ;) ale skoro to jest normalne, to się nie przejmuję już.

Pamiętam, że w ciąży z Zo miałam mnóstwo takiego gęstego białego śluzu. A teraz ten kolor mnie trochę wystraszył ;)
Dzwonią dzwonią. Do mnie to po każdej cytologii od roku :p

He he ja to pamiętam mój czop. Kurna z kilogram galarety. Fuuuj.

reklama
Do góry