reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Dziewczyny, zorientowałam się już ze wśród Was są już mamy 😊😊 ja jeszcze nie mam dzieci (pierwsze w brzuszku) - powiedzcie jak to jest z tyciem w ciąży? Niektóre kobiety tyją więcej, inne mniej, czy w ogóle jest sens się wgłębiać w ten temat czy po prostu podchodzić do jedzenia z rozsądkiem? Wiadomo ze trzeba zjeść więcej i zdrowo, ale tez nie przesadzić. Podzielcie się swoim doświadczeniem 😊

reklama
Ja też mam cały brzuch w krwiakach. Nic nie pomaga. Tylko ja walę 3 zastrzyki dziennie. Całe szczęście za 2 tygodnie będzie już tylko jeden z Clexane. Ale też nie wiem z czego to wynika.
Ciesz się, ze masz tylko to. Ja dopochwowo utrogestan od dwóch miesięcy... i cała masa innych rzeczy, ale najbardziej pragnę przestać już się kłuć tymi zastrzykami z heparyny. Po prostu jest to dla mnie codzienna katorga. Na samą myśl chce mi się płakać po prostu. Na dodatek jak nigdy za każdym razem robią mi się gule pod skóra i już mam mało miejsca, także będę musiała się przerzucić na uda, co mnie przeraża...
a najgorsze jest to, ze prawdopodobnie z clexanem nie rozstane się do porodu. Fu**

Oooobyyy! Tak bardzo bym chciała jakieś tabletki zamiast tego dziadostwa 🙈 bardzo boje się igieł, a tu jeszcze sama muszę sobie ten ból i cierpienie zadawać. Dramat!
No ja sie do igiel nie nadaje XD dostalam do klucia kota jak byl chory i od razu po wyjeciu z niego ciapnelam sie w palec XD pielegniarka ze mnie zadna. Jakbym musiala siebie dzgac to jeszcze komus bym w oko wsadzila :D A jeszcze mam gruba skore.

Nie ma przeciwwskazań. Jest to jakby nie patrzeć żywność przeznaczenia medycznego. Trzeba uważać jeśli pijesz je dla przyjemności bo ma to swoje kalorie. W końcu można tylko na nich jechać. Dlatego myśle, ze w przypadku koedy nic nie jest dziewczyna wstanie zjeść to to jest odpowiednie.
:D no to sprobuje. Zawsze lepsze to niz jechac na miskach zelkach XD...

Ojej, Dziewczyny, przewalone macie z tymi zastrzykami. Współczuję i życzę Wam siły!
Co do nadkrzepliwości, to ja się obawiam, że mogę mieć problem w drugą stronę - w okresie dojrzewania bardzo często miałam krwotoki i krew nie chciała krzepnąć. Teeeeej, zapomniałam o tym ginekolog powiedzieć! Jasna dupa, muszę uzupełnić przy kolejnej wizycie. Choć generalnie teraz wyniki krwi miałam git

Dziewczyny, zorientowałam się już ze wśród Was są już mamy 😊😊 ja jeszcze nie mam dzieci (pierwsze w brzuszku) - powiedzcie jak to jest z tyciem w ciąży? Niektóre kobiety tyją więcej, inne mniej, czy w ogóle jest sens się wgłębiać w ten temat czy po prostu podchodzić do jedzenia z rozsądkiem? Wiadomo ze trzeba zjeść więcej i zdrowo, ale tez nie przesadzić. Podzielcie się swoim doświadczeniem 😊
Kwestia diety i genow :p ja utylam 16 kg. Masa dziecka lozyska i wod wynosila 10 kg bo tyle od razu schudlam. Reszta to moje obzartswo.

Ojej, Dziewczyny, przewalone macie z tymi zastrzykami. Współczuję i życzę Wam siły!
Co do nadkrzepliwości, to ja się obawiam, że mogę mieć problem w drugą stronę - w okresie dojrzewania bardzo często miałam krwotoki i krew nie chciała krzepnąć. Teeeeej, zapomniałam o tym ginekolog powiedzieć! Jasna dupa, muszę uzupełnić przy kolejnej wizycie. Choć generalnie teraz wyniki krwi miałam git
;p spoko tez mialam tendencje do krwotocznych okresow i bralam leki na zageszczeie krwi i anemie, a ciaze skonczylam na clenaxie. Nie ma reguly, ale lepiej wspomniec.

;p spoko tez mialam tendencje do krwotocznych okresow i bralam leki na zageszczeie krwi i anemie, a ciaze skonczylam na clenaxie. Nie ma reguly, ale lepiej wspomniec.
Ja miałam głównie krwotoki z nosa, zwiedziłam masę lekarzy, stwierdzili, że taka moja "natura", cokolwiek to znaczy. Generalnie każde przeziębienie = krwotok, a jak mi się to złożyło, że jednocześnie miałam okres, to chwilami mi się serio robiło już słabo :D pamiętam, że potem dawali mi jakieś tabletki na krzepliwość. A potem już jakoś przeszło.

reklama
Taaak, jako ze to moja trzecia ciąża to podeszłam do niej bardziej odpowiedzialnie. W pierwszej 18kg ale mdłości były tak silne ze jadłam praktycznie 20h na dzień inaczej bym nie przeżyła tym sposobem pierwszy trymestr to już było 5kg fruu do góry a potem już tylko rozpusta nie pracowałam ale do końca jeździłam na rowerze i basen często, mimo to waga duża, druga ciąża już bardziej świadoma no i miałam już małe dziecko zaczynające wtedy chodzic miałam dużo ruchu ale na jedzenie było mało czasu wiec w biegu i nie zbyt zdrowo no i około 15kg przytyłam i uważam ze to tez ma wpływ na sam poród oba miałam ciężkie długie i męczące, teraz właśnie chciałabym przybrać naprawde te max czyli 10-11kg tym bardziej ze będziemy latem chodzic w ciazy wtedy się i woda zatrzymuje i sie puchnie od upałów. Chwilowo ciezko utrzymać wagę na wodzy przez te mdłości ale mam nadzieje ze w drugim trymestrze już będzie prościej. Myśle ze te pierwsze tygodnie są ważne żeby nie przytyć za dużo bo w późniejszych tygodniach waga rośnie sama w sobie.

Do góry