reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Musze wziac duphason bo zapomne a mi sie wstac po niego nie chce. Trudne sprawy. We wtorek mam badania krwi a w piatek gina wiec mam nadzieje ze moja przygoda z progiem sie zakonczy XD.
Ciesz się, ze masz tylko to. Ja dopochwowo utrogestan od dwóch miesięcy... i cała masa innych rzeczy, ale najbardziej pragnę przestać już się kłuć tymi zastrzykami z heparyny. Po prostu jest to dla mnie codzienna katorga. Na samą myśl chce mi się płakać po prostu. Na dodatek jak nigdy za każdym razem robią mi się gule pod skóra i już mam mało miejsca, także będę musiała się przerzucić na uda, co mnie przeraża...
a najgorsze jest to, ze prawdopodobnie z clexanem nie rozstane się do porodu. Fu**

reklama
Ciesz się, ze masz tylko to. Ja dopochwowo utrogestan od dwóch miesięcy... i cała masa innych rzeczy, ale najbardziej pragnę przestać już się kłuć tymi zastrzykami z heparyny. Po prostu jest to dla mnie codzienna katorga. Na samą myśl chce mi się płakać po prostu. Na dodatek jak nigdy za każdym razem robią mi się gule pod skóra i już mam mało miejsca, także będę musiała się przerzucić na uda, co mnie przeraża...
a najgorsze jest to, ze prawdopodobnie z clexanem nie rozstane się do porodu. Fu**
Ja po zastrzykach z clenaxe mocno uciskiwalam miejsce wkucia i rozmasowywalam 15 min. Pielegniarki w szpitalu byly zdziwione ze dziabaly mnie miesiac a ja ani sinaczka. W razie W kazaly smarowac alkacetem.
No ja na szczescie tylko dupek ale widze ze ja na hormony jestem bardzo wrazliwa. Dysze jakbym corona wirusa miala. Musze specjalnie oddychac bo inaczej dysze, dziurki w nosie mam jak przy katarze. Nastroje czasem melancholijne :D a ostatnio spojrzalam na zawkas buraczany to prawie puscilam pawia. Jest przez to gorzej niz w 1 ciazy, ale nie cierpie jak inne kobiety tutaj.

Oesu zapomnialam tez sie uczesac po kapieli. Normalnie jestem leniwa ze szok. Jak ja mysle ze we wtorek musze wyjsc z domu na te badanie kily i hiva to juz mi sie nie chce. W ogole to spedze w szpitalu ze 3 h bo ta godzina to jest umowna dla wszytskich.

Spróbuj pić nutridrinki z apteki. To są bardzo małe buteleczki. Małymi łyczkami żebyś nie zwracała. Na nich możesz normalnie ciągnąć bo są pełnowartościowe. Mój ojciec przez nowotwór mógł tylko płyny przyjmować i właśnie to mu kazali kupowac w szpitalu. Okazało się, ze przestał tracić na wadze i w ogolw lepiej wyglądał. Także myśle ze dla ciebie to będzie dobre skoro nie dostarczasz sobie totalnie nic. Bo sucha bułka to jest g.... nie jedzenie.
sprobuj tego. Są całkiem niezle w smaku, trochę inne niż jogurt ale zbliżone. Współczuje ci. Ja mam taki apetyt, ze opamiętać się nie mogę. Nie wyobrażam sobie nie jeść.

Ja ostatnio miałam ochotę na piwo. Wiec poszłam do sklepu, kupiłam sobie zeróweczke, ale obok na Polkach były kubusie dla dzieci! Jeeeejuu.... wzielam kilka butelek i pije ok 2-3 dziennie od kilku dni 😅 a browarek tylko sobie stoi w lodowce i od samego patrzenia już mi się nie chce.
Ta mozna w ciazy nutridrinki? :p moja kolezanka podczas kp wypila bo jej lekarz kazal bo wlasnie dieta sucha bolka bo dziecko ma alergie to pogonilo ja nieziemsko. Sama mam chetke na nutridrinki :D do 2 trym miesiac, a ja nie moge zrec w kolko pizzy giuseppe z E 11212 ktorych jest tam wiecej niz w proszku do prania ;p

A ostatnio byl temat masy tycia czy chudniecia to ja zrzucilam pol kilo :p a widac juz brzuch ciazowy. Szybko ae ja jestem niska i spasiona :D Myslalam ze to tluszcz ale jednak je. Za tydzien jak na usg bedzie dobrze to zacznie robic co tydzien scianke to sie pochwale.

O matulu, a na co ta heparyna?
Na rozrzedzenie krwi. Mam trombofilię czyli nadkrzepliwość krwi, która w ciąży jest bardzo niebezpieczna i prowadzi do poronienia.
Ja po zastrzykach z clenaxe mocno uciskiwalam miejsce wkucia i rozmasowywalam 15 min. Pielegniarki w szpitalu byly zdziwione ze dziabaly mnie miesiac a ja ani sinaczka. W razie W kazaly smarowac alkacetem.
No ja na szczescie tylko dupek ale widze ze ja na hormony jestem bardzo wrazliwa. Dysze jakbym corona wirusa miala. Musze specjalnie oddychac bo inaczej dysze, dziurki w nosie mam jak przy katarze. Nastroje czasem melancholijne :D a ostatnio spojrzalam na zawkas buraczany to prawie puscilam pawia. Jest przez to gorzej niz w 1 ciazy, ale nie cierpie jak inne kobiety tutaj.

Oesu zapomnialam tez sie uczesac po kapieli. Normalnie jestem leniwa ze szok. Jak ja mysle ze we wtorek musze wyjsc z domu na te badanie kily i hiva to juz mi sie nie chce. W ogole to spedze w szpitalu ze 3 h bo ta godzina to jest umowna dla wszytskich.
Masuje ale to nic nie daje... nie ogarniam o co chodzi. Dwa lata temu miałam wypadek i kułam się przez pół roku i może ze dwa siniaki miałam... 🙄

Na rozrzedzenie krwi. Mam trombofilię czyli nadkrzepliwość krwi, która w ciąży jest bardzo niebezpieczna i prowadzi do poronienia.

Masuje ale to nic nie daje... nie ogarniam o co chodzi. Dwa lata temu miałam wypadek i kułam się przez pół roku i może ze dwa siniaki miałam... 🙄
Naczynia w ciazy sie robia wrazliwsze. Moze dlatego. Mam nadzieje, ze w 2 trymetsrze juz tak nie bedziesz miala. To przez to pewnie ze krew jest rzadsza. Tak zgaduje.

Ta mozna w ciazy nutridrinki? :p moja kolezanka podczas kp wypila bo jej lekarz kazal bo wlasnie dieta sucha bolka bo dziecko ma alergie to pogonilo ja nieziemsko. Sama mam chetke na nutridrinki :D do 2 trym miesiac, a ja nie moge zrec w kolko pizzy giuseppe z E 11212 ktorych jest tam wiecej niz w proszku do prania ;p
Nie ma przeciwwskazań. Jest to jakby nie patrzeć żywność przeznaczenia medycznego. Trzeba uważać jeśli pijesz je dla przyjemności bo ma to swoje kalorie. W końcu można tylko na nich jechać. Dlatego myśle, ze w przypadku koedy nic nie jest dziewczyna wstanie zjeść to to jest odpowiednie.

reklama
Naczynia w ciazy sie robia wrazliwsze. Moze dlatego. Mam nadzieje, ze w 2 trymetsrze juz tak nie bedziesz miala. To przez to pewnie ze krew jest rzadsza. Tak zgaduje.
Oooobyyy! Tak bardzo bym chciała jakieś tabletki zamiast tego dziadostwa 🙈 bardzo boje się igieł, a tu jeszcze sama muszę sobie ten ból i cierpienie zadawać. Dramat!

Do góry