reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Ja też mam ciążowego kaca ciagle.. chodze rzadziej wprawdzie, bo moj nauczycielski pecherz jest pewnie poki co nadal najwiekszym i najbardziej wytrzymałym organem :D cycki to mnie bola jakbym miala zakwasy na klasie, po bokach tylko, ale widze ze sie zmieniaja i troche mnie to przeraza :D
mnie bolą na maksa, mam mały biust ale teraz jest taki pełny i już takie staniki push up co nosiłam zawsze odpadaj, w sb muszę zrobić szturm na sklep 😂 będę kupować stanik większy niż B 😂😂😂 szok

reklama
Ja też mam ciążowego kaca ciagle.. chodze rzadziej wprawdzie, bo moj nauczycielski pecherz jest pewnie poki co nadal najwiekszym i najbardziej wytrzymałym organem :D cycki to mnie bola jakbym miala zakwasy na klasie, po bokach tylko, ale widze ze sie zmieniaja i troche mnie to przeraza :D
Mnie te cycki to najbardziej przerażają, sutki to mam 50% większe, cimne.. z B na D chyba, każdy stanik za mały.. w sportowych chodze😂
I to picie wody mnie przeraża, zawsze musiałam w siebie wmuszać te 2l wody, a teraz mam wrażenie, że bez problemy wypijam 5😂

ja się smarowałam dzielnie. Ale odkąd dopadła mnie śpiączka to jest problem... Bo zasypiam o 20! Dziś smarowałam się rano 😅 , używam balsamu i do tego colagen mam
Właśnie odnośnie collagenu, czy można brać w ciąży? Ja przed zażywałam Class a Collagen marki Noble Health, producent zapewnia, że jest bezpieczny w ciąży ale czy któraś konsultowała to z lekarzem dla pewności? :) ja na razie odstawiłam, ale chyba na następnej wizycie podpytam lekarza.

Właśnie odnośnie collagenu, czy można brać w ciąży? Ja przed zażywałam Class a Collagen marki Noble Health, producent zapewnia, że jest bezpieczny w ciąży ale czy któraś konsultowała to z lekarzem dla pewności? :) ja na razie odstawiłam, ale chyba na następnej wizycie podpytam lekarza.
Z tego co wiem to nawet warto! Ja się tylko zastanawiam właśnie jaki i czy nie jest już za poxno, zeby zaczal dzialac.

Tylko wydaje mi się że po wychowawczym firma nie ma obowiązku Cię przyjść do pracy... Oczywiście jak jest miła i od razu idziesz na L4 to nie ma problemu. Chyba że to że jesteś teraz w ciąży zmienia sytuację. Jak ja rozważałam wychowawczy to mi powiedziano że nie nam gwarancji zatrudnienia . Stad wróciłam po rocznym macierzyńskim .
Mają obowiązek przyjąć mnie na to samo stanowisko z takim samym wynagrodzeniem [emoji6] potem mogą mnie oczywiście zwolnić ale po macierzyńskim jest tak samo
Wiem wiem ale ile by było gadania u mnie q firmie to szkoda... ja też chyba idę od razu po wychowawczym. I tak całe wychowawcze pracuje na zlecenie :)
Ja też [emoji119] ale ja potrzebuję trochę rozrywki od pomidorowej i klocków Duplo [emoji28] obiecałam sobie że jak przejdę na L4 to odpuszczę zlecenia. Muszę odpocząć przed tym Armagedonem

Dziewczyny, szefowa wypłaciła mi wypłatę, ale tak jakbym była na normalnym l4.... czyli 80% :) i zadzwoniłam do niej... Ona do mnie „Potrąciłam za złe wydanie leków”.... rozumiecie to? Gdzie przez 2 tygodnie (kierownik apteki ma obowiązek sprawdzać wydanie leków, recepty itd) nikt nic mi nie powiedział, że coś jest źle... szkoda gadać na to babsko już.

Dziewczyny, szefowa wypłaciła mi wypłatę, ale tak jakbym była na normalnym l4.... czyli 80% :) i zadzwoniłam do niej... Ona do mnie „Potrąciłam za złe wydanie leków”.... rozumiecie to? Gdzie przez 2 tygodnie (kierownik apteki ma obowiązek sprawdzać wydanie leków, recepty itd) nikt nic mi nie powiedział, że coś jest źle... szkoda gadać na to babsko już.
No to niezłe . Ciekawe czy faktycznie tak było czy sobie ściemnia żeby mniej zapłacić . Długo jesteś już na l4?

Faktycznie szurnieta ta Twoja szefowa, dobrze ze teraz L4, potem macierzynski, a potem ja bym na Twoim miejscu uciekala najdalej jak sie da 🙂po co sobie zdrowie psuc przez wariatke

[emoji33][emoji33][emoji33]
Co za baba!?!?! Przynajmniej nie powinnaś już mieć wyrzutów sumienia że jesteś na L4!
No i ja w życiu bym do takiej pracy nie wróciła [emoji1745]

reklama
ja zawsze dużo piłam, serio 3 l wody dla mnie to nic, ale teraz to woda powoduje u mnie odruch wymiotny, wymuszam w siebie z cytryna ledwo z 1,5 l 🤯
Mi woda tez tak super nie wchodzi, ale wypic litr soku jednego dnia - zaden problem 😁 i do tego kilka herbat, no i pare szklanek tej nieszczesnej wody i mam nadzieje, ze wlasciwa ilosc nawodnienia jest.
Sprawdz te soki, moze i u Ciebie zadzialaja

Do góry