reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Ja bym zostawiła :) Sama będę miała w podobnym terminie prenatalne. Wydawało mi się, że tutaj własnie lepiej szybciej niż później, ale nie wiem, czy to wymysł mojej głowy, czy jakaś rada z pierwszej ciąży ;)
Najlepiej robić między 12-13 tyg. Wtedy dziecko na 100% nie będzie za małe żeby ocenić serduszko i nie będzie jeszcze wyprostowane co by przeszkodziło w pomiarze przezierności karku.

reklama
Jak nigdy sie niczym nie przejmowałam, zawsze podchodziłam do wszystkiego spokojnie i z otwartą głową, tak teraz... coś strasznego. Jak chciałam conajmniej 3 dzieci, tak teraz sie obawiam, że nerwowo nie udźwignę. 🤷🏻‍♀️

Jak nigdy sie niczym nie przejmowałam, zawsze podchodziłam do wszystkiego spokojnie i z otwartą głową, tak teraz... coś strasznego. Jak chciałam conajmniej 3 dzieci, tak teraz sie obawiam, że nerwowo nie udźwignę. 🤷🏻‍♀️

Spokojnie, hormony robią swoje 😉 Dasz rady. Nerwy będą, nie ma się co oszukiwać, ale chwile pełne małych uśmiechów wszystko Ci wynagrodzą 😉

:D chyba ta bo ja sie czuje jakbyum pila i wypalila z wagon fajek. Zawsze myslalam ze mam takie samopoczucie po imprezach wlasnie dlatego, a to jednak nie wyspanie. Czyli nigdy nie mialam kaca przez alko. Czyli alko to moj przyjaciel. Tak za nim tesknie... :D jeszcze tylko 1,5 roku. +/- z pol roku ciazy i rok kp.

;D o wlasnie a co wiecie na temat suplementacji wapnia w ciazy bo mnie swedzi facjata po zabiegach upiekszajacych. Zawsze fryzjerka zalecala zeby w ogole kazdorazowo po wizycie w takim przybytku polykac sobie chwile wapno. Hymymy

reklama
;D o wlasnie a co wiecie na temat suplementacji wapnia w ciazy bo mnie swedzi facjata po zabiegach upiekszajacych. Zawsze fryzjerka zalecala zeby w ogole kazdorazowo po wizycie w takim przybytku polykac sobie chwile wapno. Hymymy
Z tego co wiem (a pytałam ew. na alergie skórne, bo takie mi sie zdarzaja) to można wypić bez problemu i obawy.

Do góry