AsiaaaT
Fanka BB :)
Ach rozumiem, a nie mogłabys sie z nim dogadac zeby przepisywal ci skierowania? Ja tak robieChodzę prywatnie do gin. U nas na NFZ przyjmuje tylko 81 letni lekarz, więc wiesz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ach rozumiem, a nie mogłabys sie z nim dogadac zeby przepisywal ci skierowania? Ja tak robieChodzę prywatnie do gin. U nas na NFZ przyjmuje tylko 81 letni lekarz, więc wiesz
Nie każdy ma kontrakt z NFZ, chyba o to chodzi. Jeśli lekarz ma prywatny gabinet tylko, to nie da radyAch rozumiem, a nie mogłabys sie z nim dogadac zeby przepisywal ci skierowania? Ja tak robie
Nie chcę Cię dołować, ale to naprawdę sprawa indywidualna. Moja psiapsióła do samego końca praktycznie haftowała i nie mogła na niektóre potrawy patrzeć. Większości mija ponoć po pierwszym trymestrze, a ja z kolei bezobjawowa jestem zupełnie Musisz wierzyć, że niedługo przejdzieDziewczyny, czy któraś jest dalej niż w 11 tyg. albo orientuje sie kiedy te przeklete dolegliwosci mina? Ja juz nie mam sily na zmiane bol glowy, mdlosci, wymioty, zgaga, zawroty glowy. Jak nie jem - zle, jak zjem jeszcze gorzej. No ludzie kochani, ile tak jeszcze??
Zawsze marzyło mi się dwoje dzieci, ale jak tak to ma wyglądać to ja serdecznie podziękuję...Nie chcę Cię dołować, ale to naprawdę sprawa indywidualna. Moja psiapsióła do samego końca praktycznie haftowała i nie mogła na niektóre potrawy patrzeć. Większości mija ponoć po pierwszym trymestrze, a ja z kolei bezobjawowa jestem zupełnie Musisz wierzyć, że niedługo przejdzie
[emoji45] Zawsze marzyło mi się dwoje dzieci, ale jak tak to ma wyglądać to ja serdecznie podziękuję...
A to Twoje drugie? Jak się czujesz?Nie martw się, organizm szybko zapomina o tych wszystkich przebojach ciążowych i potem od nowa podsuwa pomysł o kolejnym dziecku [emoji28] Wiem co mówię, bo ja zarzekałam się ze drugiego nie będzie [emoji85]
Hmm z tego co wiem to kobiety w ciąży mają opiekę medyczną zapewnioną, nawet jak nie mają ubezpieczenia. A jeśli chodzi o lekarza to fakt, ale tak jak napisałam, można się dogadać np. z lekarzem pierwszego kontaktu jak się wyjaśni sprawę, bo można zbankurtować inaczej w ciąży!Nie każdy ma kontrakt z NFZ, chyba o to chodzi. Jeśli lekarz ma prywatny gabinet tylko, to nie da rady
A to Twoje drugie? Jak się czujesz?
Chyba juz wole byc ta spuchnieta beczka niz wegetowac caly dzien na kanapie, robiac jedynie wycieczki do toalety...Tak, mam synka 2 letniego [emoji4] w pierwszej ciąży w 1 trymestrze dokuczały mi tylko wzdęcia, ale potem dopiero zaczęły się jazdy z zatrzymywaniem wody, puchnięciem nadgarstków, stóp, zaparciami. Nogi miałam jak baniaki, a stopy jak słonica [emoji28] do porodu szlam w klapkach męskich o rozmiarze 42, bo żadne damskie na mnie z Decathlonu nie pasowały [emoji28] ( a mam rozmiar 39/40). Kiepsko to wspominam.
Teraz mam mdłości, nie wymiotuje tylko dlatego, ze mam silna traumę z dzieciństwa przed rzyganiem [emoji28]
Jak zjem to mam mdłości i poczucie jakbym zjadła konia z kopytami, a jak nie jem to tez mam mdłości i ból brzucha [emoji28] krótkotrwale ratuje mnie guma do żucia [emoji85] Liczę ze w 2 trymestrze będzie lepiej, o ile znowu nie będę chodząca spuchnięta beczką [emoji85]