reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2021

Tu przyznam, że jeszcze nie próbowałam. Kiedyś mi się rzucił w oczy, chyba w Biedrze, ale wtedy byłam strasznie głodna robiąc zakupy (jeszcze przed ciążą) i już miałam ładować ten Halloumi do koszyka, gdy się skapnęłam, że z tego głodu pazernie załadowałam 3/4 kosza niepotrzebnymi produktami 😁 i stwierdziłam, że się już z tym serem opamiętam, bo jeszcze mi nie będzie smakował, a nakupuje jakichś cudów. Ale jak mówisz, że warto spróbować to chętnie wrócę do tematu 😀 a do czego byś porównała smak?
Jak oscypek biały z grilla 😁 odobnie zgrzyta od zębami. Z dżemem figowym i rukolą jes obłędny halloumi 😍

reklama
@Anonim2021 bardzo mi przykro 😔 Trzymaj się 😘

Nie wiem czy trzeba. Wszywsy piszą że mają biały i wodnisty lub lepki a ja mam rozciągliwy mleczny lub przezroczysty i pytam bo nie wiem czy to normalne.
Co do śluzu. W 1 ciąży w ogóle go nie miałam (nie odczuwałam), teraz leci ze mnie w mega ilościach. Wydawało mi się, że jest mleczny/ żółtawy, ale lekarz na wizycie powiedział, że wygląda jak w ciąży. Na początku też zdażał mi się przezroczysty.

Ale robicie mi smaka tymi opowieściami o serach [emoji28] szkoda tylko, ze jak zjem cokolwiek co ma ser to mam okropna zgagę [emoji30][emoji30]

Chyba że chodzisz do prof. Jerzak to wiem że ona idzie w fizjoterapię i akumpunkturę w zaleceniach często [emoji6]
Ja dziś byłam u lekarza.. Pani profesor zaniemówiła kiedy zobaczyła moje wyniki testu CBA (nie jest to wskazane badanie dla wszystkich, także spokojnie [emoji28]) także... wyniki wyszły słabe, co mówi o odpowiedzi immunologicznej mojego organizmu na to co się w nim dzieje. Reasumując, mój organizm widzi w sobie mnóstwo stanow zapalnych, które chce zwalczyć - w efekcie atakuje zdrowe tkanki. Także mam zwiekszona dawkę leków immunosupresyjnych do maximum, dodatkowo doszło kilka suplementów jak Miovelia NAC czy alanerv, no i mam zacząć ćwiczyć z trenerem i chodzić na terapie do fizjoterapeuty ze względu na te wysokie wyrzuty cytokin (test CBA). Po za tym zero seksu i pracy. Mam myśleć tylko o sobie i codziennie się relaksować.
a! I co ciekawe. Pani profesor uważa, ze do 16tc nie powinno się wykonywać badań ginekologicznych ponieważ każda ingerencja w pochwę może przynieść jakieś zagrożenia. Wiec u niej tylko usg przed 10tyg i później 1trym i test pappa.
Żanych wzierników, pobierania cytologii czy coś w tym stylu. [emoji85]
Także zakazała mi chodzić do drugiego gina na usg [emoji28] ale w pn i tak pójdę bo nie wytrzymam do 26, bo dopiero wtedy mam test pappa.

Wg mojej najlepszej wiedzy w ciąży nie można alkoholu, surowego mięsa i ryb i mleka niepasteryzowanego i jego przetworów.
Smacznego [emoji16]
Ja zobaczylam w spiżarce żur i pobiegałam po kiełbasę [emoji85]Poprzednio mnie lekarz trzymał poniżej 2.0
Teraz pierwsza wizyta i niespodzianka 3,27
A poza ciążą tarczyca w normie [emoji1745]Cześć!!! [emoji3590] Trzymam kciuki!Sery tylko z niepasteryzowanego nie można. A taki w sklepie ciężko znaleźć. Wszystkie Turki itp są z pasteryzowanego mleka więc można [emoji6]
:D to ide se po camemberga do lidla.

Tu przyznam, że jeszcze nie próbowałam. Kiedyś mi się rzucił w oczy, chyba w Biedrze, ale wtedy byłam strasznie głodna robiąc zakupy (jeszcze przed ciążą) i już miałam ładować ten Halloumi do koszyka, gdy się skapnęłam, że z tego głodu pazernie załadowałam 3/4 kosza niepotrzebnymi produktami 😁 i stwierdziłam, że się już z tym serem opamiętam, bo jeszcze mi nie będzie smakował, a nakupuje jakichś cudów. Ale jak mówisz, że warto spróbować to chętnie wrócę do tematu 😀 a do czego byś porównała smak?
Do oscypka 😅
Chyba że chodzisz do prof. Jerzak to wiem że ona idzie w fizjoterapię i akumpunkturę w zaleceniach często [emoji6]
Tak dokładnie. Ona ma podejście baaardzo holistyczne. Jak ma to działać, nie wiem, ale jak powiedziałam jej, ze nie ćwiczę i w ogole mam problem z nogą i kręgosłupem po wypadku to powiedziała: no właśnie coś mi tu nie pasowało, ze na leczeniu takie wyniki. Ale wszystko jasne. Podwyższone bo jest stan zapalny cały czas a na dodatek zero ruchu. A to ruch zmniejsza ilość wyrzutu cytokin. Na dodatek ma być to trening siłowy.

Ja też to przeżyłam. Znam ten ból. Jakbyś czegoś potrzebowała albo miała pytania pisz śmiało.
Dziekuje [emoji173]
Prof. Jerzak jak prof. Paśnik- mają swoje przekonania i metody. Ważne że masz zaufanie do swojego lekarza [emoji173]
Do oscypka [emoji28]

Tak dokładnie. Ona ma podejście baaardzo holistyczne. Jak ma to działać, nie wiem, ale jak powiedziałam jej, ze nie ćwiczę i w ogole mam problem z nogą i kręgosłupem po wypadku to powiedziała: no właśnie coś mi tu nie pasowało, ze na leczeniu takie wyniki. Ale wszystko jasne. Podwyższone bo jest stan zapalny cały czas a na dodatek zero ruchu. A to ruch zmniejsza ilość wyrzutu cytokin. Na dodatek ma być to trening siłowy.

reklama
Do góry