reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Przez ciebie moj stary ma kurs do biedry po ser i żurawinę 😃😃
Haha :-D mój mąż stety - niestety w pracy, toteż jestem do wieczora ze swoimi zachciankami skazana na siebie 💪 ostatnio znalazłam w nowo odkrytym warzywniaku takie małe, pyszne ogóreczki małosolne, kupiłam dosłownie kilka sztuk, bo były droższe niż zloto, ale od tego czasu cały czas myślę o tym, że muszę kupić ogóry gruntowe i sama sobie zrobię małosolne. Problem polega na tym, że ostatnio się tak kiepsko czuję, że nie dolezę tam teraz 😁 a to jedyny warzywniak, gdzie widziałam dobrze wyglądające ogórasy gruntowe. Szkoda, że uber nie robi zakupów w warzywniaku, haha

reklama
Kurczę jak będę wracać z wizyty to chyba kupię sobie Turka i świeża bułe haha taka ochotę narobiliście 😃
Wizytuje o 18 i już stresik łapie 😛 dziś 9+4 a objawy nie ustępują wręcz się nasilają mdłości i to szczególnie wieczorem 🤢cycki dalej bola jak szalone szczególnie jak w nocy przekręcę się na brzuch i wstaje to grr ciągną mnie aż do ziemi z bólu haha

Kurczę jak będę wracać z wizyty to chyba kupię sobie Turka i świeża bułe haha taka ochotę narobiliście 😃
Wizytuje o 18 i już stresik łapie 😛 dziś 9+4 a objawy nie ustępują wręcz się nasilają mdłości i to szczególnie wieczorem 🤢cycki dalej bola jak szalone szczególnie jak w nocy przekręcę się na brzuch i wstaje to grr ciągną mnie aż do ziemi z bólu haha
Haha to pokazuje jak się kobiet nie da zadowolić. Ja to Ci zazdroszczę ;) - panikuję, bo właśnie nie mam paraktycznie żadnych objawów!

Haha to pokazuje jak się kobiet nie da zadowolić. Ja to Ci zazdroszczę ;) - panikuję, bo właśnie nie mam paraktycznie żadnych objawów!
Ja już przeszłam przez wszystkie chyba 🤣 mdłości od 4 tyg i okropne zatwardzenia 😛 potem zgaga,wymioty,ból pleców haha da się przeżyć. Jak danego dnia czuje się za dobrze to każe swojemu się ścisnąć za cycka czy na pewno mnie boli 😂
Na szczęście od samego początku siedzę na L4 i dziś znowu poproszę o przedłużenie 😀

Tarczycówki, powiedzcie mi, na jakim poziomie trzymacie teraz TSH? Miałam 2 z hakiem i dostałam zwiększoną dawkę Euthyroxu. Teraz będę chciała trzymać w okolicy 1 :)
Ja miałam wynik prawie 2, przed ciąża zawsze miałam Ok. 0,5 do 1. Lekarz zwiększył mi dawkę z 50 na 75 letroxu. Kolejne sprawdzenie mam za dwa tygodnie i pod koniec marca wizyta u endo :)

Nic na razie nie biorę, jutro mam wizytę usg i bede zadawać milion pytań. Ja mialam za pierwszym badaniem 30, po tygodniu 24. Lekarza mnie uspokoił, że to rośnie skokowo, są wyrzuty co chyba mniej wiecej 2 godz. no i jak trafisz taki wynik... powiedzial, tak jak wspomnialam, ze odchodzi sie od badania progestreonu (pewnie bez potrzeby wskazan lekarzy i kilku badan porownawczych). U mnie to bywa różnie mam tak i tak, a czasami w ogóle... Jutro będę go pytać o milion spraw aż będzie miał mnie dosyć (to na szczęscie złoty człowiek na wszystkie mojego bojenia się i bolączki życia ;) ) i mogę dać Ci znać co dokładnie mówił jeszcze w związku z progesteronem. Podejrzewam, że ważniejsze jest badanie lekarza (i np. sprawdzenie szyjki) niż krwii wtym przypadku.
Ok. Możesz po wizycie podzielić się tym co mówił lekarz. A jaki obserwujesz u siebie śluz?

Ja się dziś rozmarzyłam o takim ciepłym camembercie w panierce z sosem żurawinowym - coś pięknego 😁 swego czasu w delegacjach tylko to jadłam na kolację, piękne czasy 😁
Ale, jak wiemy, wszelkie pleśniowe są niewskazane w ciąży, dlatego na marzeniach się skończyło 😛 teraz sobie leżę i dalej wegetuję, po co ma mi być normalnie 😁
A ser Halloumi? Z koziego mleka? :) Grecki, z patelni idealny :D

reklama
Do góry