reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Właśnie też o tym zaczęłam myśleć. Na USG mam dwie wartości GA: 6+2 z daty okresu, i 5+6 przy którym są procenty. Może zerojedynkowo oceniają: wiek zgadza się z datą miesiączki albo się nie zgadza? U mnie wiedziałam że się nie zgodzi bo mam długie cykle, więc i owulacja jest kilka dni później.

Te 8% to chyba możliwy margines błędu przy ocenianiu wieku ciąży poszczególną metodą, tak mi się wydaje :p
Ech że też nie mam znajomego ginekologa :D
O! Margines błędu! O to mi chodziło. Znowu przychodzisz z odsieczą :D

reklama
No i dlatego @n1k43et(ech te wasze Nicki) ma już 97 bo jest wyżej w ciąży i ma większe szanse na utrzymanie czyli już <3

Kochane, znalazłam odp.na Wasze pytanie:

Można iść spokojnie w kime :-D
Hahahaha :D Został moim idolem za zakończenie odpowiedzi:

"Gdy już urodzi Pani tyle dzieci ile Pani planuje, to proszę wysłać męża na wazektomię (męska bezbolesna, odwracalna antykoncepcja).
Pozdrawiam Robert Kulik"

Ahaha🙈🙈🙈 to w hooja z tym angielskim woojem google, @anio0 się nam przynajmniej mądre dzieci trafią, będą im pracować szare komórki 😂

Hahahaha :D Został moim idolem za zakończenie odpowiedzi:

"Gdy już urodzi Pani tyle dzieci ile Pani planuje, to proszę wysłać męża na wazektomię (męska bezbolesna, odwracalna antykoncepcja).
Pozdrawiam Robert Kulik"
Haha lokowanie produktu :D

Dzięki, moja bohaterka!
Czyli mniej niż 1 procent ma mniejsze wymiary przy takim wieku ciąży jak mój.
W międzyczasie poprosiłam koleżankę o zdjęcie jej USG z pierwszej wizyty u tego samego lekarza i ona ma 1,4 procent. Już myślałam że to jakiś postęp ciąży :)

To mam jeszcze jedną zagadkę :D Mam apke "ciąża+", widać tam wizualizację płodu i szacunkowe wymiary. Tylko mi się teraz te wymiary w ogóle nie spinają nawet z ogólnie przyjętymi normami, z moimi wymiarami również, zastanawiam się czy jak to zagraniczna aplikacja to może jakoś inaczej to liczą? Albo to może wymiary całego pęcherzyka, to by się bardziej zgadzało...
Czyli w miejsce GA wklepali po prostu CRL :p?
Nie do końca, to parametr odnoszący się jednocześnie do wieku ciąży i wymiarów. CRL jest wyżej, a poniżej, w tej samej sekcji jest GA i mając te dwie dane, wyliczają procenty. Chociaż z drugiej strony na podstawie CRL chyba określają wiek ciąży więc te procenty są bez sensu:D może w późniejszym etapie mają większe znaczenie.

reklama
Który tc Ci wychodzi? U mnie w poniedziałek też nie było jeszcze nic widać. Gin kazała się zgłosić na kontrolę za 2 tygodnie, ale idę już wtedy do mojego lekarza. Sprawdziła mi jajniki, bo szukała czy się nie osiadł pęcherzyk gdzieś indziej, ale też niczego nie znalazła. Zapytała też o bóle brzucha, ale takich nie doświadczam, a ponoć przy ciąży pozamacicznej to główny objaw. Będzie dobrze! Liczę na to, że jak pójdę na usg na początku marca, to zobaczę serduszko. U Ciebie też będzie dobrze, zobaczysz :) Trzymam kciuki!
Właśnie z nie tej mieiaczki a poprzedniej 6 tydzien chyba ze ciąża jest wcześniejsza. Juz sama zgupiałam z tego wszystkiego, a na teście elektrycznym wychodzi 2-3 od zapłodnienia.. tu moze rano mi powiedzą jak się spytam o wynik bhcg z krwi. Ogólnej to jest dziwne ze ja ciągle plamie wiec już mi tyle nagadali że mam dosyć ciąż i wszystkiego na lata 🙄😅 pewnie po badania krwi będą od razu wiedzieć jak rośnie beta i czy to normalna ciąża czy gdzieś powędrowała dalej. U mnie raczej nic nie będzie dobrego ale trzymam kciuki za Twoje maleństwo u ciebie, buźka ☺

Do góry